Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2021-06-29 07:50:18)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 145 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kolm avaliku korra rasket rikkumist, üks röövimine, 32 varavastast kuritegu, sealhulgas 25 vargust. Registreeriti 20 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 23 inimest. Tabati 102 alkoholi- ja kolm narkojoobes sõidukijuhti.

Piiril väljastati kaks sisenemiskeeldu ning Eestist saadeti välja viis inimest. Tuvastati neli riigipiiri ebaseaduslikku ületamist ning üks piirirežiimi rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

25. juunil teatati politseile, et Põhja-Tallinnas Telliskivi tänaval tekkis konflikt mitme inimese vahel, mille käigus sai 21-aastane mees kehavigastusi. Kiirabi viis mehe haiglasse. Juhtunu asjaolud selguvad menetluses.

25. juunil teatati politseile, et Põhja-Tallinnas Maleva tänaval läks 30-aastane naine kallale enda elukaaslasele, 31-aastasele mehele ja lõi teda pähe käe ning kahvliga. Politsei pidas naise kinni.

25. juunil teatati politseile, et Kesklinnas A. Weizenbergi tänaval tekkis konflikt 38-aastase mehe ja 38-aastase naise vahel, mille käigus tekitati naisele kergemaid vigastusi. Konflikti käigus lõhuti ka auto klaas.

25. juunil teatati politseile, et Nõmmel Tammepärja tänaval olevas elukohas lõi 40-aastane mees enda elukaaslast, 40-aastast naist rusika ja käega ning kägistas teda. Konflikti juures oli ka laps.

25. juunil teatati politseile, et Põhja-Tallinnas Randla tänaval läks 57-aastane mees kallale enda elukaaslasele, 50-aastasele naisele ja lõi teda jalaga vastu pead. Politsei pidas mehe kinni.

25. juunil teatati politseile, et Kesklinnas Laeva tänaval olevas elukohas lõi 34-aastane mees korduvalt enda elukaaslast, 50-aastast naist. Politsei pidas mehe kinni.

Ööl vastu 26. juunit teatati politseile, et Kesklinnas Viru tänaval löödi 30-aastast naist ja tema elukaaslast, 31-aastast meest. Juhtunu asjaolud selguvad menetluses.

26. juunil teatati politseile, et 50-aastane mees ründas Lasnamäel Raadiku tänaval korteris oma endist elukaaslast, 41-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Konflikti juures viibisid alaealised lapsed.

26. juunil teatati politseile, et Lasnamäel Pae tänaval toimus ühise alkoholitarvitamise käigus konflikt 35-aastase mehe ja 34-aastase naise vahel, mille käigus tekitas mees naisele kehavigastusi.

26. juunil teatati politseile, et alkoholijoobes 75-aastane mees lõi Nõmmel Pärnu maanteel 29-aastast meest ja 29-aastast naist ning tekitas neile kehavigastusi. Politseinikud pidasid 75-aastase mehe kinni.

26. juunil teatati politseile, et Kesklinnas Mündi tänaval asuvas korteris toimus konflikt 53-aastase mehe ja 30-aastase naise vahel, mille käigus said mõlemad kehavigastusi.

26. juunil teatati politseile, et Lasnamäel Majaka tänaval löödi 38-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.

26. juunil teatati politseile, et alkoholijoobes 45-aastane mees ründas Pirital Jaaniku tänaval oma samuti alkoholijoobes elukaaslast, et 43-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

26. juunil teatati politseile, et alkoholijoobes 48-aastane mees ründas Lasnamäel K. Kärberi tänaval noaga samuti alkoholijoobes 34-aastast meest, kes sai kergeid pindmisi vigastusi.

27. juunil teatati politseile, et Nõmme linnaosas elumajas lõi 28-aastane mees põlvega näkku 23-aastasele mehele, mille tagajärjel kannatanu kukkus ja tundis füüsilist valu. Politsei pidas 28-aastase mehe kinni.

27. juunil teatati politseile, et Lasnamäe linnaosas Majaka tänaval korteris ründas alkoholi tarvitanud 56-aastane mees endale tuttavat 85-aastast naist ning tekitas naisele vigastusi. Politsei pidas mehe kinni.

27. juunil teatati politseile, et Põhja-Tallinna linnaosas Reisijate tänaval elumajas tekkis konflikt meeste vahel, mille käigus löödi alkoholijoobes 21-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

27. juunil teatati politseile, et Haabersti linnaosas Rehe tänaval kortermajas tekkis konflikt alkoholi tarvitanud elukaaslaste vahel, mille käigus 34-aastane mees ja 33-aastane naine tekitasid teineteisele kehavigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.


27. juunil teatati politseile, et Lasnamäe linnaosas Meeliku tänaval korteris lõi 31-aastane alkoholi tarvitanud mees enda elukaaslast, 33-aastast naist, tekitades sellega kannatanule kehavigastusi. Politsei pidas mehe kinni.

27. juunil teatati politseile, et Kehra linnas Kooli tänaval korteris löödi 40-aastast naist. Juhutunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Eesti Vabariigi ametliku sümboli teotamine

25. juunil teatati politseile, et Põhja-Tallinnas Puhangu tänaval leiti katki tehtud ja kahjustatud suur Eesti lipp, mille lipuvarras on pooleks murtud. Juhtunu asjaolud selguvad menetluses.

Kelmus

25. juunil teatati politseile, et Põhja-Tallinnas elavale naisele helistati näiliselt Swedbankist numbritelt 768 0051, 571 2834, 645 3052, 81 7488 ja 411 5142 ja paluti avaldada pangaandmed. Hiljem avastas naine, et tema kontolt on kadunud 6400 eurot. Naine helistas panka, tema arve pandi kinni ja kõik kaardid suleti.

Harjumaa

Ähvardamine

25. juunil teatati politseile, et Jõelähtme vallas Kallavere külas hirmutas alkoholijoobes 64-aastane mees lapsi terariistaga. Politsei pidas mehe kinni.

Kehalised väärkohtlemised

25. juunil teatati politseile, et Saku alevikus Teaduse tänaval sai kakluse käigus vigastada 51-aastane mees, kelle kiirabi viis haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluses.

25. juunil teatati politseile, et Kiiu alevikus Mõisa teel lõi 51-aastane mees 43-aastast meest. Politsei pidas 51-aastase mehe kinni.

26. juunil teatati politseile, et 32-aastane mees ründas Harku vallas endale tuttavat 69-aastast meest ja 71-aastsat naist. Politseinikud pidasid 32-aastase mehe kinni.

26. juunil teatati politseile, et alkoholijoobes 33-aastane mees lõi Harku vallas Liikva külas puuoksaga teist 33-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni.

Juhtumid piiril

25. juunil viidi läbi illegaalimenetlus 1981. aastal sündinud Ukraina kodanikust mehe suhtes, kes viibis Schengeni alal ebaseaduslikult kokku 31 päeva. Mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja määrati sissesõidukeeld kolmeks kuuks.

26. juunil kontrolliti Tallinna lahel väikelaeva, mida juhtis 1989. aastal sündinud alkoholijoobes mees. Kiirmenetluses määrati talle karistuseks rahatrahv.


26. juunil peeti Tallinnas kinni 1988. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanik, kellel puudus õiguslik alus Eestis viibimiseks. Mehele oli varasemalt koostatud ettekirjutus Eestist lahkumiseks, mida ta ei olnud täitnud. Temaga koos viibinud 1996. aastal sündinud Aserbaidžaani Vabariigi kodanikuga tegelevad samuti edasi piiri- ja migratsioonijärelevalveametnikud.

26. juunil koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja sissesõidukeeld üheks aastaks 1996. aastal sündinud India Vabariigi kodanikule, kes oli samal päeval Tallinnas juhtinud mootorsõidukit ilma vastava kategooria juhtimisõigust omamata.

27. juunil pani 1993. aastal sündinud Ukraina kodanik toime süüteo väheväärtusliku asja vastu. Naisel oli kehtiv lühiajalise töötamise registreering, tema Eesti Vabariigi viisa tunnistati kehtetuks ning lõpetati ennetähtaegselt viibimisaeg ja lühendati seda ühekordselt. Kuna naine viibib Eestis ebaseaduslikult, koostati talle ka ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning kohaldati sissesõidukeeld kolmeks aastaks. Naist küsitledes ja informatsiooni kontrollides selgus, et tema elukaaslane, 1977. aastal sündinud Ukraina kodanik töötab Eestis ebaseaduslikult. Mehe pass võeti hoiule ja ta kutsuti vestlusele.

27. juunil pani 1994. aastal sündinud Ukraina kodanik toime varavastase süüteo väheväärtusliku asja vastu. Mees peeti kinni ja toimetati edasiste toimingute läbiviimiseks kinnipidamiskeskusesse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kelmus

Politseile laekus teade, et juunikuu algul helistas Jõgevamaa mehele väidetav investeerimismaakler, kelle sõnul oli mehe varasemalt loodud investeerimiskontole kogunenud 5000 eurot ning selle kätte saamiseks tuli helistaja sõnul veel veidi rahaliselt panustada. Jõgevamaa mees andis venekeeles kõnelenud isikule juurdepääsu arvutile ning sisestas korduvalt oma PIN-koode kuniks avastas, et tema nimele on võetud 7000 eurot laene. Kelmusjuhtumi selgitamiseks pöördus mees politseisse.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

Ööl vastu 28. juunit sai politsei väljakutse Tartus Lossi tänavale, kus ümbritsevate kallal mõnda aega norinud joobes mees oli löönud 15-aastast noorukit. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni ning toimetas Tartu vanglasse kainenema. Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

27. juunil teatati, et Elva vallas puhkes nelja mehe vahel tüli, mille käigus löödi 35-aastast meest. Juhtunu täpsemaid üksikasju ning lööjat selgitab politsei kriminaaluurimises.

26. juuni öösel sai politsei väljakutse Tartus Küüni tänava meelelahutusasutusse, kus 36-aastane joobekahtlusega mees oli löönud turvatöötajat. Politsei pidas mehe kinni ning viis kainenema.

25. juuni õhtul teatati, et Tartus Soola tänaval puhkes kahe mehe vahel tüli, mis päädis kaklusega. Meedikud toimetasid viga saanud 31-aastase mehe esmaabiks haiglasse. Politsei pidas lööja kinni ning viis kainenema.

Vargus

Ööl vastu 22. juunit varastati Tartus Fortuuna tänava rattahoidlast sinist värvi jalgratas. Kahju on 2500 eurot.

Võrumaa

Kehaline väärkohtlemine

26. juunil teatati, et Võru vallas Väimela alevikus lõi joobes 56-aastane mees samas seltskonnas viibinud 17-aastast noorukit. Meedikud andsid noorukile esmaabi kohapeal. Politsei pidas lööja kinni ning viis kainenema. Juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Juhtumid piiril

25. juuni õhtul pidasid piirivalvurid Võrumaal Setomaa vallas piiriäärsel alal kinni neli inimest, keda on alust kahtlustada ebaseaduslikus piiriületuses. Esialgsetel andemetel on tegu Iraagist pärit inimestega. Kiirabi vaatas inimesed üle ning nad toimetati menetlustoiminguteks Koidula piiripunkti.

26. juunil kell 13.30 tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine kahel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudus õiguslik alus riiki sisenemiseks. Isikud lahkusid tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Avaliku korra raske rikkumine

27. juunil teatati politseile, et Kohtla-Järvel meelelahutusasutuses tulistas 36-aastane mees õhkrelvast teist meest, kes sai viga. Politsei pidas 36-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Röövimine

27. juunil teatati politseile, et Narvas Joala tänaval ründasid kaks meest 36-aastast meest ja võtsid temalt mobiiltelefoni ja sularaha. Kahju on umbes 940 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kehalised väärkohtlemised

25. juunil teatati politseile, et Kohtla-Järvel kortermaja korteris ründas 42-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

26. juunil teatati politseile, et Kiviõlis kortermaja korteris lõi 21-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

26. juunil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Pärna tänaval maja juures ründas 22-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

26. juunil alustas Narva politseijaoskond kriminaalmenetlust selles, et Narva-Jõesuus baaris rünnati 30-aastast ja 39-aastast meest, kes said viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

26. juunil teatati politseile, et Narvas Vaksali tänaval maja juures lõi 37-aastane mees oma abikaasat, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

26. juunil teatati politseile, et Narvas baaris kakluse käigus tekitati tervisekahjustus 16-aastasele noormehele. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

26. juunil teatati politseile, et Narvas Pähklimäe tänaval korteris lõi ja ähvardas ühise alkoholitarvitamise käigus 41-aastane mees teist meest, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

26. juunil teatati politseile, et Narvas A.Puškini tänaval korteris ründas 35-aastane naine oma endist abikaasat, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

26. juunil teatati politseile, et Narvas eramus ründas naine teist 38-aastast naist, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

27. juunil teatati politseile, et Narvas Tallinna maanteel korteris lõi 26-aastane mees oma ema, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

27. juunil teatati politseile, et Lüganuse vallas kortermaja korteris ründas 76-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Ähvardamine

25. juunil teatati politseile, et Narvas Kreenholmi tänaval maja koridoris ähvardas 51-aastane mees vägivallaga naist. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargused

25. juunil alustas Narva politseijaoskond kriminaalmenetlust selles, et Narvas varastati baarist 41-aastase naise mobiiltelefon Samsung Galaxy S10. Kahju on umbes 460 eurot.

25. juunil teatati politseile, et Jõhvis varastati eramaja territooriumilt neli tõukeratast. Kahju on umbes 830 eurot.

Juhtumid piiril

25. juunil hommikul kontrollisid piirivalvurid Narva piiripunktis Eestisse sisenemisel Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna mehel puudusid vajalikud dokumendid, siis ei lubatud tal Eestisse siseneda, talle väljastati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

25. juunil hommikul avastasid Narva piirivalvurid kaks isikut, kes otsisid põllul metallidetektoriga vanarauda. Kuna 1974. aastal ja 1973. aastal sündinud isikutel puudus detektori kasutamiseks luba, siis võeti metalldetektor hoiule. Edasi tegeleb isikutega Muinsuskaitseamet.

25. juunil hommikul avastasid Narva piirivalvurid Joaoru saare suplusranna kalda äärest kaks meest. Üks nendest, 1972. aastal sündinud mees tahtis asetada nakkevõrku püügile. Kuna mehel puudus nakkevõrguga kalapüügiõigus, siis võeti nakkevõrk hoiule.

26. juunil hommikul avastasid piirivalvurid Narva veehoidlal mootorpaadi kahe isikuga, kes püüdsid kala piirile lähemal, kui 50 meetrit. Paadijuhile, 1985. aastal sündinud mehele määrati kiirmenetluse otsusega rahatrahv 40 eurot.

26. juunil õhtul avastasid Vasknarva piirivalvurid paadi koos kahe mehega pardal, kes ületasid ebaseaduslikult piiri suunaga Eestist Venemaale ja tagasi. Paadijuhile, 1973. aastal sündinud mehele, määrati rahatrahv 200 eurot.

27. juunil pärastlõunal kontrollisid piirivalvurid Narva piiripunktis Eestisse sisenemisel Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna naisel puudusid kehtivad dokumendid, ei lubatud tal Eestisse siseneda, talle väljastati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine
23. juunil sai politsei teate, et Järva vallas ründas noaga 44-aastane mees kaubikus tuttavat 50-aastast meest, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
25. juunil teatati politseile, et Lääne-Nigula vallas kortermaja trepikojas tõukas 33-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga.

25. juunil sai politsei teate, et teisipäeval Lääne-Nigula vallas eramus läks mees kallale oma 50-aastasele abikaasale, kes sai viga.

26. juunil sai politsei teate, et Lääne-Nigula vallas eramus hoovis läksid seni tuvastamata isikud kallale 52-aastasele mehele, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

26. juunil teatati politseile, et Lääne-Nigula vallas eramus läks 20-aastane naine kallale oma tuttavale 19-aastasele naisele, kes sai viga.

Pärnumaa

Avaliku korra raske rikkumine
27. juunil sai politsei teate, et Pärnus Riia maanteel baari juures läks 42-aastane mees kallale 38-aastasele mehele, kes sai viga. Politsei pidas 42-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Kehaline väärkohtlemine
25. juunil teatati politseile, et Pärnus kaatri tekil lõi 48-aastane mees oma tuttavat 40-aastast naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Kelmus

25. juunil sai politsei teate, et kuu alguses ostis üks noormees läbi Facebooki keskkonna ühelt kasutajalt IPhone mobiiltelefoni, mille eest tasus pangaülekandega. Kohale jõudnud tellimuse karp oli tühi. Tänaseni ei ole noormehele raha tagastatud. Samuti ei ole ta kätte saanud ostetud kaupa. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 620 eurot.

Raplamaa

Avaliku korra raske rikkumine
28. juunil teatati politseile, et Kohila alevis kortermaja juures lõi 41-aastane mees 46-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 41-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Võltsitud tähtsa isikliku dokumendi hankimine, kasutamine ja kasutada andmine
25. juunil alustati kriminaalmenetlust selles, et Raplas liiklusjärelevalve käigus peatatud 53-aastane mees esitas politseiametnikele võltsitud välismaise juhiloa.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.