Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevainfo (2021-06-18 05:32:26)


Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 90 avaldust ja teadet kuritegudest. Varavastastest kuritegudest teatati 52, sh röövimistest kahel ja vargustest 35 korral. Registreeriti kuus inimvigastustega liiklusõnnetust, nendes sai viga üheksa inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 11, narkojoobes üks. Piirilt väljastati kaks sisenemiskeeldu, Schengeni viisaeeskirja rikkumisi oli neli.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine

16. juunil teatati, et Kesklinnas Narva maantel lükkas seni tuvastamata mees tõukerattalt maha 32-aastase mehe. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus

16. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Niidi tänaval varastati sõiduautost Mercedes-Benz automaki esipaneel, töökiiver, tööriistakohver, sõiduki dokumendid. Esialgne vargusega tekitatud kahju ligi 300 eurot.

Röövimine

16. juunilkella kolme ajal öösel rööviti Tallinnas A. H. Tammsaare teel asuvast tanklast müüjat relvataolise esemega ähvardades üle saja euro sularaha. Sõidukit juhtinud 25-aastane mees peeti kinni, tema kaasreisija põgenes jalgsi. Põgenik proovis varjata tõendeid, visates erinevatest hoovidest läbi joostes maha seljas olnud riideid. Lääne-Harju ja Kesklinna jaoskonna, Tallinna kordoni patrullid ja koerapatrull politseikoer Karuga lõikasid mehe põgenemistee läbi ning 22-aastane mees peeti kinni kella nelja ajal. Kinnipeetud mehi on varasemalt karistatud kriminaalkorras erinevate süütegude eest.

Kelmused

16. juunil alustati menetlus juhtumis, milles 35-aastane mees müüs läbi osta.ee keskkonna arvutit. Ostja soovis maksta läbi lingi, milles pidi müüja sisestama oma andmed. Selle tulemusel kadus müüja kontolt 200 eurot.

16. juunil teatati, et 74-aastasele naisele helistas vene keelt kõnelev naine, kes tutvustas end Swedbanki töötajana ütles, et naise pangaarvelt on tehtud kahtlane makse summas 264 eurot. Tehingu kontrollimiseks küsis ta naiselt sünniaega ja andis telefoni edasi ka oma väidetavale ülemusele, kes soovis teada naise isikukoodi viimaseid numbreid ning kasutajatunnust. Naine kinnitas Smart-ID kaudu panka logimised. Hiljem avastas ta, et tema kontolt on kadunud 1000 eurot.

10. juuni helistati 34-aastasele naisele väidetavalt SEB pangast ja teatati kahtlasest tegevusest tema pangakontol. Seejärel teatati, et naine peab minema panka ja välja võtma kogu arvel oleva sularaha. Nii naine tegigi ning andis 4000 eurot tundmatutele isikutele.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

16. juunil teatati kaklusest kolme mehe vahel Allika külas, milles sai vigastada 39-aastane mees. Kõik osalejad olid alkoholijoobes. Kiirabi kontrollis kannatanu vigastused.

16. juunil teatati, et Rummu alevikus lõi 51-aastane mees talle tuttavat 23-aastast naist näkku. Kiirabi kontrollis kannatanu vigastused. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

Juhtum piiril

13. juunil kontrollis Põhja prefektuuri politseipatrull Tallinnas Eesti Vabariigi registreerimismärgiga sõidukit, mida juhtis 1982. aastal sündinud Ukraina kodanik. Patrull tuvastas, et sõidukis oli toidukulleri kott. Mees algselt eitas oma töötamist Eestis politseipatrullile, aga lõpus tunnistas, et töötab Eestis ja väitis, et dokumendid on tegemisel. 16. juuni seisuga ei ole PPA-le esitatud mehe lühiajalist töötamise registreerimist. 16. juunil lõpetas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnik ennetähtaegselt Ukraina kodaniku viisavaba lubatud viibimisaja ja lühendas seda ühekordselt. Koostati sundtäidetav ettekirjutus ja sissesõidukeeld 5 aastat. Mees toimetati kinnipidamiskeskusse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargused

Ööl vastu 16. juunit varastati Jõgeval Tamme tänaval seisnud lukustamata sõiduautost kalastustarvikuid. Kahju on umbes 1000 eurot.

15. juunil avastati, et Jõgeval Puiestee tänaval on sisenetud lukustamata maja kõrvalhoonesse, kust viidi ära Scott jalgratas, kalastustarbeid, alkohoolseid jooke ning toidukraami. Kahju on 1527 eurot.

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

Ööl vastu 17. juunit sai politsei väljakutse Tartus Ülikooli tänavale, kus kaks meest olid omavahel rüselema läinud. Kakluses viga saanud 21-aastase mehe viisid meedikud haiglasse. Kuriteos kahtlustatavana pidas politsei kinni 25-aastase mehe. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kultuurimälestise rikkumine ja hävitamine

17. juuni varahommikul sai häirekeskus teate, et Narva-Jõesuus Vabaduse tänaval põleb puidust kirik. Tulekahjus keegi viga ei saanud, kuid hoone sai tules tugevalt kahjustada. Politsei alustas põlengu üksikasjade uurimiseks kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb kultuurimälestise rikkumist ja hävitamist. Ekspertiisid ja teised menetlustoimingud peavad andma vastuse, kas tegu võis olla süütamise või millegi muuga.

Röövimine

16. juunil teatati politseile, et Narvas Tallinna maantee maja juures rünnati 40-aastast meest ning võeti temalt sularaha, mobiiltelefon ja muud isiklikud asjad. Kahju on umbes 220 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus

16. juunil alustas politsei kriminaalmenetlust Narvas Tallinna maantee kauplusest kõrvaklapid varastanud 40-aastase mehe suhtes. Kahju on umbes 25 eurot.

Arvutikelmus

16. juunil alustas Narva politseijaoskond kriminaalmenetlust isiku suhtes, kes soovis 51-aastaselt mehelt osta internetiportaali kaudu jopet. Müüjaga võttis WhatsAppi kaudu ühendust kaupa osta soovinud isik, kes saatis müüjale leheküljelingi. Leheküljel pidi müüja sisestama pangakaardi numbri. Pärast pangakaardi numbri sisestamist kadus müüja pangakontolt 247 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Vargus
16. juunil teatati politseile, et varem vargusi toime pannud 32-aastane mees varastas Haapsalus poest alkoholi ja toidukaupa. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Kelmus
16. juunil sai politsei teate, et nädalavahetusel soovis 35-aastane mees Facebooki keskkonnast osta 200 mudelautot. Vastavalt kokkuleppele müüjaga tegi mees kauba eest pangaülekande. Mudelautosid ei ole ta siiani kätte saanud. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 205 eurot.

Pärnumaa

Vargused
16. juunil sai politsei teate, et ööpäeva jooksul on Põhja-Pärnumaa vallas sisse murtud aita, kust on varastatud töövahendeid. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 670 eurot.

16. juunil alustati kriminaalmenetlust selles, et viimase nädala jooksul on 56-aastane mees korduvalt Pärnus Pikal tänava kauplusest varastanud alkoholi.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine
16. juunil sai politsei teate, et Kehtna vallas kortermaja trepikojas ründas 31-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargus
16. juunil teatati politseile, et eelmisel nädalal varastati Rapla vallas Öökulli tänava maja eest lukustamata jalgratas. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 700 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna
prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.