Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Täna algab Eesti keskkonnavaldkonna arengukava koostamine (2021-06-15 08:23:06)


Tänasel keskkonnavaldkonna arengukava avasündmusel pannakse alus Eesti looduskeskkonna hoidmise eesmärkidele aastani 2030. Kava hakatakse looma kuues valdkonnas ning sinna panustavad keskkonnaeksperdid, teadlased, futuroloog ning valdkonna huvilised.

"Tervikvaates on eriliselt oluline keskenduda elurikkusele ja mitmekesisusele - see on üks võtmekohti ökosüsteemide jätkusuutlikkuses ja säilimises. Kuigi Eesti loodus on nii maailma kui ka teiste Euroopa Liidu riikidega võrreldes heas seisus, annab arengukava võimaluse panna paika suunised, mis toetavad ja kaitsevad meie looduse säilimist ka pikas perspektiivis," sõnad keskkonnaminister Tõnis Mölder.

2022. aasta lõpuks valmiv dokument annab ühtse tervikvaate kogu keskkonnavaldkonna arengule Eestis. Viimatine sarnane dokument loodi 2007. aastal ja see oli 2030. aastani kehtiva keskkonnastrateegia katusdokumendiks. Tänaseks on aga lisandunud nii eri alavaldkondade strateegilisi dokumente kui ka olulisi tegevussuundi, seetõttu vajame ühtset ja kokkuvõtvat dokumenti. Vaid metsanduse arengukava aastani 2030 koostatakse eraldiseisvalt.

Uus arengukava lähtub nii Eesti, Euroopa Liidu kui ka ÜRO pikaajalistest sihtidest ning selle vajadus tuleb suuresti ka keskkonna- ja kliimaeesmärkide olulisemaks muutumisest nii ühiskondlikul kui poliitilisel tasemel.

Avasündmus algab kell 10.30 ja koosneb kahest osast, esimene pool sündmusest on täidetud inspireerivate kõnede ja aruteludega, teine pool aga mõeldud koostööpartneritele töö alustamiseks ja koos sihtide seadmiseks. Teises osas toimuvad töötoad kuuel teemal: ringmajandus, kliima-õhk-kiirgus, meri ja vesi, elurikkus, keskkonnateadlikkus ja maa-ruum-ilmainfo.

Kokku moodustatakse 12 töörühma, kelle ülesandeks on välja selgitada valdkonna hetkeolukord ja probleemid, täpsustada eesmärke, teha ettepanekuid poliitikainstrumentide valikul ja mõõdikute seadmisel.

Kolm aastat enne arengukava kehtivuse lõppu tehakse põhjalik vahehindamine, et planeerida järgmisi samme.

Tänsel sündmusel tutvustab arengukava vajadust keskkonnaminister Tõnis Mölder, täpsematest tegevustest räägivad keskkonnaministeeriumi kantsler Meelis Münt ja Riigikogu keskkonnakomisjoni juht Yoko Alender. Majanduskasvu ja loodusressursside teemal arutlevad tippteadlased ja ettevõtjad: Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, bioloog Aveliina Helm, Rimi Eesti tegevjuht Vaido Padumäe ja Rohetiigri nõukogu liige Merili Vares.

Tänase sündmuse peaesineja Kopenhageni Tuleviku Uuringute Instituudi direktor Carsten Beck tutvustab megatrende ja olulisemad suuniseid aastani 2050.

Jälgi sündmust Keskkonnamisteeriumi FB lehel ja https://worksup.com/kevad/

Vaata sündmuse ajakava

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.