Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2021-06-15 08:19:08)


Möödunud nädalavahetuse jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 121 avaldust ja teadet kuritegudest. Avaliku korra raskeid rikkumisi registreeriti üks. Varavastastest kuritegudest teatati 40, sh röövimistest ühel ja vargustest 30 korral. Registreeriti 18 inimvigastustega liiklusõnnetust. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 55, narkojoobes neli. Piirilt väljastati viis sisenemiskeeldu, Eestist saadeti välja seitse inimest, piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumisi oli kaks.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Röövimine
13. juunil teatati, et Tedre tänaval peksid kolm meesterahvast 43-aastast meest ning röövisid talt isiklikke esemeid. Hetkel tegelevad uurijad sündmuskohalt kogutud informatsiooni kontrollimisega ning röövijate tuvastamisega.

Kehalised väärkohtlemised

11. juunil teatati, et Nõmmel Valdeku tänaval lõi 45-aastane mees 39-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

11. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval korteris lõi 44-aastane naine talle tuttavat 72-aastast naist. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

11. juunil teatati, et Lasnamäel Pae tänaval majas lõi 35-aastane mees talle tuttavat 32-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

11. juunil teatati, et Kristiines Elektroni tänaval ründas 43-aastane mees 55-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu tervisekontrolliks haiglasse.

11. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval Sirbi trammipeatuse juures kaklevad kaks meest, üks neist kukkus trammiteele ja jäi sinna lamama. Kiirabi toimetas kannatanu, 45-aastase mehe haiglasse. Sündmusele reageerinud politseinikud pidasid kohapeal kinni 44-aastase mehe.

11. juunil teatati, et Lasnamäel K. Kärberi tänaval toimub kaklus. Politseinikud lahutasid osapooled ja toimetasid nad jaoskonda.

12. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Paavli tänaval oli konflikt kahe mehe vahel, milles sai kannatada 21-aastane mees. Politsei saabudes oli teine osapool lahkunud.

12. juunil teatati, et Lasnamäel M. Härma tänaval ründas 33-aastast naist talle tuttav mees. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

12. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Telliskivi tänaval löödi pudeliga 22-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.


13. juunil teatati, et Harju tänaval asuvas meelelahutusasutuses lõi seni tuvastamata isik 22-aastast naist, tekitades talle valu ja kehavigastusi.

13. juunil teatati lähisuhtevägivallast Puhangu tänaval asuvas korteris, mille käigus läks 36-aastane naine kallale 38-aastasele mehele, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Naine peeti politseinike poolt kinni.

13. juunil teatati lähisuhtevägivallast Tehnika tänaval, mille käigus läks 21-aastane mees kallale 21-aastasele naisele, tekitades talle valu ja kehavigastusi.

13. juunil teatati lähisuhtevägivallast Tehnika tänaval asuvas korteris, mille käigus tekitas 48-aastane mees valu ja kehavigastusi 44-aastasele naisele. Mõlemad tüli osapooled olid joobes ning nad toimetati politseijaoskonda.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

12. juunil teatati, et Kangru alevikus rünnati 52-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargused

11. juunil teatati, et Haabneeme alevikus murti sisse kauplusesse, varastati sularaha ja lõhnaõlisid. Kahju ligi 330 eurot.

Juhtumid piiril

11. juunil saabus Tallinna lennujaama lennuga Kiievist 1990. aastal sündinud Gruusia kodanikust mees, kel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mees anti üle patrullile ja toimetati kinnipidamiskeskusse.

11. juunil koostati lahkumisettekirjutus 1985. aastal sündinud Ukraina kodanikust mehele, kelle lühiajaline töötamine Eestis ei olnud registreeritud. Mehe viibimisaeg lõpetati ennetähtaegselt ning talle määrati lahkumisaeg. Kuna mehel oli ka kehtiv väärteokaristus joobes juhtimise eest ning rahatrahv maksmata, määrati talle sissesõidukeeld kolmeks aastaks.

13. juunil viidi läbi illegaalimenetlus 1990. aastal sündinud Ukraina kodanikust mehe suhtes, kes esitas Eestist väljumisel passi, mille Ungari ja Poola piiriületustemplitel oli võltsingule viitavad tunnused. Kontrollimisel leitigi, et dokument on osaliselt võltsitud. Mees peeti kriminaalmenetluse käigus kahtlustatavana kinni, koostati sundtäidetav ettekirjutus riigist lahkumiseks ning kohaldati sissesõidukeeld viieks aastaks.

13. juunil avastati Tallinna lennujaama julgestuskontrollis 2000. aastal sündinud Eesti kodanikust mehe käsipagasist paukpadrun, mille mees oli väidetavalt leidnud Klooga polügoonilt. Padrun võeti isikult hävitamiseks ära ning väärteomenetlust ei alustatud.

13. juunil viidi läbi illegaalimenetlus 1997. aastal sündinud Ukraina kodanikust mehe suhtes, kes töötas Eestis 1,5 kuud ebaseaduslikult. Talle tehti ettekirjutus riigist lahkumiseks 7 päeva jooksul ning sissesõidukeeld kolmeks aastaks.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehaline väärkohtlemine

12. juunil sai politsei väljakutse, et Jõgeval Aia tänaval korteris vägivallatses 57-aastane mees oma elukaaslase kallal. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni, viga saanud naine viidi traumapunkti.

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

Ööl vastu 13. juunit sai politsei teate, et Tartus Vabaduse puiesteel lõi 23-aastane mees 19-aastast ja 20-aastast meest, kes said viga. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni ja viis ta esiti kainenema.

Vägivald võimuesindaja vastu

12. juuni õhtul sai politsei väljakutse Elva valda Rannu kaupluse juurde, kus kaklesid alkoholi tarvitanud mehed. Konflikti lahendamise käigus osutas üks 47-aastane mees vastupanu ja hammustas politseinikku käest. Ta peeti kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargused

7. juunil avastati, et Tartus Alasi tänaval on sõiduautolt Seat Toledo varastatud katalüsaator. Kahju on selgitamisel.

9. juunil avastati, et Tartus Kreutzwaldi tänavale pargitud sõiduautolt on varastatud katalüsaator. Kahju on umbes 200 eurot.

Valgamaa

Kelmus

11. juunil sai politsei teate, et üks Valga elanik sai kõne vene keeles kõnelenud naiselt, kes esitles end pangatöötajana ning väitis, et internetipanga kontoga on probleeme. Mure lahendamiseks paluti inimesel end identifitseerida sisestades Smart-ID PIN-koodid. Seejärel kanti pangakontolt võõrale kontole üle 1800 eurot, mida nähes inimene mõistis, et on sattunud kelmide ohvriks ning pöördus politseisse.

Juhtumid piiril

12. juuni keskpäeval avastasid piirivalvurid Tartu vallas Peipsi järvel ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse suunaga Eestist Venemaale. Juhtumist teavitati Venemaa Föderatsiooni piirivalvet, kes pidas piiri ületanud mootorpaadi kinni ja suunas nad tagasi Eesti poolele. Paati juhtinud 41-aastasele mehele määrati rikkumise eest 240-eurone rahatrahv.

12. juunil kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis veoautot DAF, mida juhtis Läti kodakondsusega mees. Selgitati, et mehe juhiluba on võltsitud ning tal puudub juhtimisõigus maksmata trahvide tõttu. Mees kõrvaldati juhtimiselt ning kuna ta oli nõus menetluskulude ja võimaliku karistusena mõistetava rahalise karistuse asendamise maksega riigituludesse, siis kriminaalmenetlust ei alustatud.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

Politsei alustas kriminaalmenetlust selles, et Vinni vallas staadionil ründas 22-aastane mees teist noormeest, kes sai viga.Politsei pidas 22-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

12. juunil teatati politseile, et Narvas Haigla tänaval maja juures lõi 29-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

12. juunil teatati politseile, et Püssis maja juures lõi 50-aastane mees šašlõkivardaga teist meest, kes sai viga. Politsei pidas 50-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

13. juunil teatati politseile, et Narvas Rahu tänaval korteris lõi 46-aastane mees oma abikaasat, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

13. juunil teatati politseile, et Narvas kaupluse juures lõi 34-aastane mees turvatöötajat, kes sai viga. Politsei pidas 34-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

13. juunil teatati politseile, et Narvas Kreenholmi tänaval korteris lõi 64-aastane mees talle tuttavat naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Ähvardamine

12. juunil teatati politseile, et Narvas A. Puškini tänaval maja juures ähvardas 33-aastane mees vägivallaga naist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus

13. juunil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Järveküla teel möödus 44-aastane mees kaupluse kassadest alkohoolse joogi eest tasumata. Kaupluse turvatöötaja pidas mehe kinni ja andis üle politseile.

Kelmused

11. juunil alustas Narva politseijaoskond kriminaalmenetlust selles, et 66-aastase mehega võttis ühendust väidetav pangatöötaja, kes palus siseneda oma panka ülekande kontrollimiseks. Pärast sisenemist palus kelm paigaldada kaugjuurdepääsu tarkvara ning sisestada Smart-ID parooli, mida kannatanu abikaasa ka tegi. Seejärel kadus mehe pangakontolt 1100 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

12. juunil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et helistati Narvas elavale 43-aastasele naisele ja öeldi, et tema kontol on tehtud kahtlaseid tehinguid, mis tuleks kiiresti blokeerida. Selleks küsiti naiselt pangakaardi rekvisiite ja kasutajatunnust. Pärast andmete edastamist kadus naise pangakontolt 840 eurot. Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

Juhtumid piiril

12. juunil avastasid piirivalvurid Narva veehoidlal mehe, kes ujus selleks mitte ettenähtud kohas. Piirirežiimi rikkumise asjaolud selgitatakse välja edasises menetluses.

12. juunil kontrollisid piirivalvurid Narva jõel paadijuhti ning tuvastasid, et tema alkoholijoove ületab lubatud piirmäära. 1965. aastal sündinud mehele määrati rahatrahv 300 eurot.

13. juunil kontrollisid piirivalvurid Narva veehoidlal paadijuhti ning tuvastasid, et tema alkoholijoove ületab lubatud piirmäära. 1955. aastal sündinud mees kõrvaldati veesõiduki juhtimiselt ja talle määrati kiirmenetluse otsusega rahatrahv 300 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargused
11. juunil sai politsei teate, et hommikupoolikul on Pärnus Väike-Posti tänaval elamu sisehoovist varastatud punast värvi raamida maastikuratas Scott. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 600 eurot.

13. juunil teatati politseile, et varem vargusi toime pannud 41-aastane mees varastas Pärnus Riia maanteel poest tarbekaupa. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

13. juunil sai politsei teate, et öösel on Pärnus Tammsaare puiesteel hotelli baarist varastatud kassaseif. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 225 eurot.

14. juuni teatati politseile, et viimase kahe nädala jooksul on Pärnus Vana-Posti tänaval akna lõhkumise teel sisse murtud garaaži, kust on varastatud tööriistu, messingist torusid ja elektrimootor. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 875 eurot.

Omastamine
14. juunil teatati politseile, et Pärnus unustas 26-aastane mees oma mobiiltelefoni koos telefonikaantega, mille vahel oli sularaha, auto katusele ning sõitis Tori vallast Pärnu linna. Katusele unustanud esemed kukkusid tee peal maha. Hiljem leidis mees sõiduteelt vaid tühjad telefonikaaned. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 650 eurot.

Kehalised väärkohtlemised
11. juunil sai politsei teate, Pärnus ridaelamu ees lõi 37-aastane mees oma tuttavat naist, kes sai viga.

13. juunil sai politsei teate, et Pärnus kortermajas lõi 21-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Saaremaa

Kehaline väärkohtlemine
13. juunil sai politsei teate, et Kuressaares linnas baari ees lõi 21-aastane mees oma ametiülesandeid täitvat turvameest. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Arvutikelmus
14. juunil teatati politseile, et 28-aastane mees soovis laenu võtta ning leidis Facebooki laenugrupist kasutaja, kes oli valmis talle laenu andma. Laenu saamiseks oli mehe käendaks üks tema pereliige, kellel tuli sisestada oma andmed ning mille käigus taotles laenuandja käendaja nimele tuvastamata Smart-ID konto. Hiljem tuli oma andmed sisestanud käendaja nimele teade pangast, kus selgus, et tema nimele on võetud laenu 2500 eurot.

Kehaline väärkohtlemine
11. juunil sai politsei teate, et Saaremaa vallas lõi 32-aastane naine oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.