Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2021-06-08 08:07:48)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 137 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 52 varavastast kuritegu, sealhulgas 35 vargust (kaks eluruumidest ja kolm sõidukitest). Registreeriti 23 inimvigastustega liiklusõnnetus, milles sai vigastada 26 inimest. Tabati 78 alkoholijoobes ja seitse narkojoobes sõidukijuhti.

Piiril väljastati kuus sisenemiskeeldu, registreeriti kolm ebaseaduslikku riigipiiri ületust ning üheksa piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist. Riigist saadeti välja kuus isikut.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra raske rikkumine

5. juunil teatati, et Kesklinnas Viru tänaval toimub kaklus. Kiirabi toimetas sündmuskohalt haiglasse 47-aastase mehe. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ähvardamine

5. juunil teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval ähvardas 36-aastane mees relvataolise esemega 29-aastast meest ja 35-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kehalised väärkohtlemised

4. juunil teatati politseile, et Haaberstis Paldiski teel lõi 43-aastane mees enda elukaaslast, 37-aastast naist korduvalt. Kiirabi viis naise haiglasse ja politsei pidas 43-aastase mehe kinni.

4. juunil teatati politseile, et Raua tänaval ründas seni tuvastamata mees tänaval 37-aastast naist, tõukas ta pikali, lõikas katki käekoti ning jooksis sellega trepikoja uksest sisse. Kui naine koti käte sai, oli sealt varastatud raha.

4. juunil teatati politseile, et Pirital Pirita teel lõi 35-aastane mees korduvalt enda elukaaslast, 40-aastast naist. Politsei pidas 35-aastase mehe kinni.

4. juunil teatati politseile, et Lasnamäel Kalevipoja põigus lõi 48-aastane mees näkku enda naabrit, 43-aastast meest. Politsei pidas 48-aastase mehe kinni.

4. juunil teatati politseile, et Põhja-Tallinnas Toompuiestee tänaval läks seni tuvastamata mees kallale 43-aastasele mehele ja lõi teda rusikaga.

4. juunil teatati politseile, et Lasnamäel Läänemere teel läks seni tuvastamata mees kallale 20-aastasele mehele ja kahjustas tema sõidukit.

4. juunil teatati politseile, et Kesklinnas Kollasel tänaval läks seni tuvastamata mees kallale 34-aastasele mehele ja lõi teda rusikaga.

5. juunil teatati, et Kesklinnas G. Otsa tänaval lõi 25-aastane mees oma elukaaslast, 25-aastast naist. Kiirabi toimetas naise tervisekontrolliks haiglasse, politseinikud pidasid mehe kinni.

5. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval korteris tekkis konflikt 46-aastase mehe ja 26-aastase naise vahel, mille käigus said mõlemad vigastada. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

5. juunil teatati, et Kesklinnas Viru tänaval lõi alkoholijoobes mees 23-aastast meest. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

5. juunil teatati, et Nõmmel Männiku teel lõi alkoholijoobes 46-aastane mees 36-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse, politseinikud pidasid ründaja kinni.

5. juunil teatati, et Haaberstis Rõika tänaval rünnati 21-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

5. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval lõi seni tuvastamata mees pudeliga 36-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

6. juunil teatati, et Õismäe teel asuvas korteris läks 45-aastane mees kallale 38-aastasele naisele, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Mees peeti kinni.

6. juunil teatati, et Vana-Viru tänaval lõi seni tuvastamata isik 38-aastast meest, tekitades talle valu ja kehavigastusi.

6. juunil teatati, et Õismäe teel asuvas korteris läks 47-aastane mees kallale 36-aastasele naisele, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Kiirabi viis naise haiglasse täiendavasse tervisekontrolli, politseinikud pidasid mehe kinni.

6. juunil teatati, et Sõpruse puiesteel asuvas korteris läks 34-aastane mees kallale 39-aastasele naisele. Sündmuse täpsemad asjaolud selguvad menetluses.

6. juunil teatati, et Ahtri tänaval lõid seni tuvastamata mehed 19-aastast meest ja 18-aastast meest, tekitades neile valu ja kehavigastusi. Mehed toimetati haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluses.


Vargus

4. juunil teatati politseile, et Telliskivi tänaval murti sisse kauplusse ja varastati kaks elektritõukeratast. Kahju on 4329,99 eurot.

Kelmus

4. juunil alustati menetlust selles, et 3. juunil võttis Põhja-Tallinnas elava naisega ühendust näiliselt Swedbanki turvaosakond ja väitis, et naise pangakontot soovitakse üle võtta. Naisele helistati numbritelt (+372) 706 4836 ning (+372) 653 1770. Naine sai enda telefonile sõnumi Swebanki numbrilt kinnituskoodiga, mille pidi kelmile edastama. Kelmidel õnnestus naiselt välja petta kõik vajalikud koodid ülekannete tegemiseks. Järgmisel hommikul avastas naine, et tema kontolt on üle kantud 3100 eurot.

Juhtumid piiril

4. juunil saabus Helsingist Tallinna sadamasse 1987. aastal sündinud Ukraina kodanikust mees, kellele oli kuni aastani 2023 määratud sissesõidukeeld Eestisse. Mees soovis läbida Eestit transiidina, et sõita Vilniusesse, kust edasi lennata koju Kiievisse. Mehe suhtes viidi läbi illegaalimenetlus ning koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja määrati kiirmenetlusega rahatrahv 300 eurot. Mees lahkust Tallinna lennujaamast lennuga Kiievisse.

4. juunil lahkus Tallinna lennujaamast Londonisse Eesti kodanik, kes pidanuks 5. juunini olema eneseisolatsioonis. Rikkumistest teavitati Terviseametit.

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Kehaline väärkohtlemine

6. juuni õhtul sai politsei väljakutse Põlva valda, kus joobes 42-aastane mees oli löönud elukaaslast ning lõhkunud sõiduauto esiklaasi. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

6. juunil teatati, et Kastre vallas puhkes naabrite vahel tüli, mille käigus 43-aastane mees lasi õhupüssist 34-aastast naabrimeest. Kannatanu pöördus tervisekontrolliks traumapunkti. Politsei pidas agressiivse mehe kinni ning tema valdusest leitud õhupüss ja kirves võeti hoiule.

4. juunil sai politsei väljakutse Tartus Suur kaar tänavale, kus 35-aastane mees oli löönud 53-aastast meest. Meedikud viisid kannatanu TÜ kliinikumi. Politsei pidas lööja kinni.

Politseile laekus teade, et 3. juunil lõi töökaaslane Tartus Puusepa tänava asutuse ruumides 55-aastast naist, kes esmaabiks traumapunkti pöördus.

Viljandimaa

Kehalised väärkohtlemised

6. juunil sai politsei väljakutse Viljandis Riia maantee korterisse, kus elukaaslaste vahel oli puhkenud tüli. Erimeelsuse käigus lõi joobes 27-aastane mees elukaaslast. Meedikud andsid kannatanule esmaabi kohapeal. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

6. juunil teatati, et Põhja-Sakala vallas puhkes elukaaslaste vahel tüli, mille käigus joobes 31-aastane mees lõi oma elukaaslast. Meedikud andsid naisele esmaabi kohapeal. Politsei pidas mehe kinni.

Juhtumid piiril

5. juunil kontrollis piirivalve paadipatrull Rannapungerja kandis liikunud mootorpaati, mille juhil tuvastati joove. Mees kõrvaldati juhtimiselt ning talle määrati meresõiduohutuse seaduse rikkumise eest 200-eurone rahatrahv.

5. juunil avastas piirivalve radarivaatleja Pihkva järvel piirirežiimi rikkumise ühe mootorpaadi poolt. Alus ja selle pardal olnud kaks meest peeti kinni ning selle juhile määrati piiririkkumise tõttu 80-eurone rahatrahv.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

Politsei alustas kriminaalmenetlust selles, et Rakveres Võidu tänaval kortermaja korteris lõi 44-aastane mees oma isa, kes sai viga.Politsei uurib juhtunut kriminaalmenetluses.

Omastamine

4. juunil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Tapal omastati 55-aastaselt naiselt 400 eurot.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

5. juunil teatati politseile, et Kiviõlis kaupluse juures ründas 34-aastane mees oma abikaasat, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

5. juunil teatati politseile, et Sillamäel Viru puiestee maja juures ründas 40-aastane mees teist meest, kes sai viga. Politsei pidas 40-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

6. juunil teatati politseile, et Narvas Energia tänaval korteris ründas 36-aastane mees oma endist elukaaslast, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

6. juunil teatati politseile, et Narvas Energia tänaval korteris lõi 25-aastane mees naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

6. juunil teatati politseile, et Narvas Joala tänaval lõi 36-aastane mees naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

6. juunil teatati politseile, et Narvas Tallinna maanteel korteris lõi 20-aastane mees teist meest, kes sai viga. Politsei pidas 20-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

6. juunil teatati politseile, et Narvas kaupluse juures ründas 26-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

6. juunil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Lõuna tänaval maja juures lõi 38-aastane mees naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Juhtumid piiril

4. juunil avastasid piirivalvurid Narva veehoidlal mehe, kes ujus selleks mitte ettenähtud kohas. Piirirežiimi eeskirja rikkumise eest määrati talle rahatrahv 60 eurot.

5. juuni öösel kontrollisid piirivalvurid Narva piiripunktis Eestisse sisenemisel Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna mehel ei olnud piisavalt elatusvahendeid Eestis viibimiseks, siis ei lubatud tal Eestisse siseneda, talle väljastati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

5. juuni öösel kontrollisid piirivalvurid Narva piiripunktis Eestisse sisenemisel kahte Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna mehel ja naisel puudusid asjakohased dokumendid, siis ei lubatud neil Eestisse siseneda, neile väljastati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

5. juuni pärastlõunal kontrollisid piirivalvurid Narva piiripunktis Eestisse sisenemisel kahte Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna mehel ja naisel puudusid asjakohased dokumendid, siis ei lubatud neil Eestisse siseneda, neile väljastati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

6. juunil avastasid piirivalvurid Narva lahel aluse, mis ületas ebaseaduslikult piiri Eestist Venemaale. Paadijuhiga võeti ühendust, ta suunati tagasi kaldale ning väljastati kutse ilmuda Narva kordonisse edasisteks menetlustoiminguteks.

6. juunil avastasid piirivalvurid Alajõelt püügile asetatud tähistamata nakkevõrgu. Nakkevõrk eemaldati püügilt ja võeti hoiule.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
6. juunil sai politsei teate, et Lääne-Nigula vallas läks 24-aastane mees kallale oma tuttavale naisele, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Pärnumaa

Vargused
4. juunil teatati politseile, et kahe nädala eest varastas seni tuvastamata isik Pärnus Papiniidu tänava kauplusest akuketaslõikuri. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 245 eurot.

4. juunil sai politsei teate, et kahe nädala eest varastas seni tuvastamata isik Pärnus Suur-Jõe tänava kauplusest Makita akumutrikeeraja. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 330 eurot.

Röövimine
4. juunil teatati politseile, et Pärnus Riia maanteel ründas seni tuvastamata isik 50-aastast meest, kes sai viga. Mehelt varastati mobiiltelefon ja 127 eurot sularaha. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

4. juunil sai politsei teate, et esmaspäeval võttis 74-aastane mees Pärnus sularahaautomaadist välja sularaha. Automaadi juurest lahkudes järgnes mehele seni tuvastamata isik, kes teda ründas ning varastas mehe jope taskust 600 eurot sularaha. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kehaline väärkohtlemine
4. juunil teatati politseile, et Pärnus kortermajas läks 27-aastane mees omavahelise tüli käigus kallale 33-aastasele mehele, kes sai viga.

6. juunil sai politsei teate, et Häädemeeste vallas elamus läks 52-aastane naine kallale oma pereliikmele, kes sai viga. Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainformatsiooni vastava Ringkonnaprokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.