Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Noorte Keskkonnanõukogu soovib panustada haridusse ning poliitikas kaasa rääkida (2021-06-07 08:33:01)

Keskkonnaministeeriumi juures tegutsev nõuandev kogu - Noorte Keskkonnanõukogu võttis kokku oma teise tegevusaasta ja pidas tulevikuplaane. Noorte eesmärgiks on keskkonnateadlike sõnumite viimine koolidesse ja aktiivne kaasalöömine poliitiliste otsuste tegemisel.

Koroonakriis ei jätnud mõju avaldamata ka noorte keskkonnaalasele tegevusele, kuid just tänu sellele sündis keskkonnateemaline veebiloengute sari koolidele, mis osutus väga populaarseks. Tänavu andsid noored pea 20 koolis tunde, kus arutati keskkonna murekohtade üle, puudutati kliimamuutuste, tarbimise, plastreostuse temaatikaid, aga ka õhu- ja veesaaste mõju tervisele ja seda, mida igaüks saab ise ära teha, et me oleksime keskkonda hoidvad.

Keerulisel ajal tuli koolidele appi mitu Noorte Keskkonnanõukogu liikmesorganisatsiooni - Eesti Arstiüliõpilaste Selts, Bioteaduste Üliõpilaste Selts, Fridays for Future Eesti, Eesti Maaülikooli Keskkonnaüliõpilaste Selts ja Eesti Avatud Noortekeskuste Ühendus.

Õpetajad näitasid tundide suhtes üles suurt huvi ja tagasiside oli positiivne. "Õpetajad ütlesid, et ka nemad said uusi teadmisi, sest loengusarjas käsitleti olulisi teemasid detailsemalt ja tuginedes värskele teadusinfole," kirjeldasid keskkonnanõukogu noored. "Samuti rõõmustati, et koolitused lõid sidet üliõpilaste ja gümnaasiumiõpilaste vahel."

Tänavu on Noorte Keskkonnanõukogul fookuses kliimateemad ning kaasatus keskkonnavaldkonna arengukavade koostamisse. Sügisel toimub Glasgow`s ÜRO kõrgetasemeline kliimakonverents, kus osaleb ka üks Eesti noor. Jätkuvad kohtumised ja arutelud ministeeriumi erinevate osapooltega, noorte kaasamine nõuandjatena ning ettepanekute tegijatena. Noorte keskkonnanõukogu eesmärk on kaasata noor laiemalt keskkonnateemade osas kaasa rääkima ning nende keskkonnateadlikkust suurendada.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.