Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2021-06-01 08:17:23)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 143 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 72 varavastast kuritegu, sealhulgas 39 vargust. Registreeriti 18 inimvigastustega liiklusõnnetus, milles sai vigastada 20 inimest. Tabati 58 alkoholijoobes ja üks narkojoobes sõidukijuht.

Piiril väljastati kaks sisenemiskeeldu, registreeriti üks Schengeni viisaeeskirja ja üks piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumine. Riigist saadeti välja kaks isikut.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

28. mail teatati, et Mustamäe linnaosas J. Sütiste teel korteris tekkis konflikt 55-aastase mehe ja 55-aastase naise vahel, mille käigus naine hammustas meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

28. mail teatati, et Lasnamäe linnaosas Suur-Sõjamäe tänaval toimus kaklus kahe mehe vahel, mille käigus lõi 49-aastane mees klaaspudeliga pähe 41-aastasele mehele. Politsei pidas ründaja kinni.


29. mail teatati vägivallast Lasnamäel Raadiku tänaval asuvas korteris, mille käigus lõi seni tuvastamata naine 35-aastast naist, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Kiirabi toimetas naise tervisekontrolliks haiglasse.

29. mail teatati lähisuhtevägivallast J. Sütiste teel asuvas korteris, kus 39-aastane naine läks kallale 33-aastasele mehele ning tekitas talle valu ja kehavigastusi. Naine peeti politseinike poolt kinni.

29. mail teatati lähisuhtevägivallast Sõpruse puiesteel asuvas kortermajas, mille käigus läks 27-aastane mees kallale 59-aastasele naisele, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Mees peeti politseinike poolt kinni.

29. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Telliskivi tänaval tekkis konflikt 30- ja 21-aastase mehe vahel, mille käigus tekitas 21-aastane mees 30-aastasele kehavigastusi. Kiirabi viis mehe haiglasse ja politsei pidas 21-aastase mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluses.

29. mail teatati, et 18-aastane mees lasi gaasirelvast 34-aastast meest, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Ohver toimetati haiglasse, juhtumi täpsemad asjaolud selguvad menetluses.


30. mail teatati politseile, et Lasnamäel Punasel tänaval olevas elukohas läks 39-aastane mees kallale enda elukaaslasele, 40-aastasele naisele. Politsei pidas mehe kinni.

30. mail teatati politseile, et Kesklinnas Tare tänaval lõi 64-aastane naine käega näkku 67-aastast naist.

30. mail teatati politseile, et Põhja-Tallinnas Ristiku tänaval elukohas lõi 42-aastane mees enda elukaaslast, 68-aastast naist.

30. mail teatati politseile, et Pirital Ranniku teel läks 43-aastane mees kallale talle tundmatule 18-aastasele naisele ja tekitas talle füüsilist valu.


Vargused
29. mail teatati, et Mustamäel E. Vilde teel asuva kortermaja eest varastati lukustatud jalgratas. Kahjusumma üle 200 euro.

29. mail teatati, et Kirsi tänaval asuva kortermaja trepikojast varastati lukustatud jalgratas. Kahjusumma 600 eurot.

29. mail teatati, et Mustamäel E. Vilde teel asuva kortermaja trepikojast varastati jalgratas. Kahjusumma 300 eurot.

Kelmused
28. mail alustati menetlust selles, et 27. mail helistati Pirita linnaosas elavale 75-aastasele naisele suhtluskanalis Viber. Helistaja tutvustas end SEB panga töötajana ja väitis, et keegi üritab varastada raha kannatanu pangakontolt. Naisel paluti sisestada PIN-koodid selleks, et paigaldada kaitseprogramm. Naine sisestas PIN-koodid ning hiljem avastas, et tema kontolt on ära võetud 1730 eurot.

30. mail alustati menetlust selles, et 24. mail helistati Kesklinna linnaosas elavale 36-aastasele mehele väidetavalt klienditoest. Helistaja väitis, et avaldajal on varasemalt tehtud blockchain.com rahakott ja selleks, et saada raha tagasi on vaja teha uuesti identifitseerimine ja ülekanne. Avaldaja vastas, et ei tea millest jutt käib ning palus saata informatsioon e-mailile. Avaldaja vastas e-mailile, et soovib rahakotti avada. Seejärel helistati mehele ja teatati, et ligipääsu taastamiseks tuleb sülearvutiga isik identifitseerida ja ülekanne teha. Selleks sooviti paigaldada arvutile Anydesk programm, teha KnowYourClient protseduur ja mehel tuli teha ülekandeid. Avaldaja tegi tundmatule kontole kaks ülekannet summas 1000€ ja 2500€. Kokku tekitati varalist kahju 3500 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

30. mail teatati politseile, et Haabneeme alevikus lõi 22-aastane naine võtmekimbuga näkku 29-aastast meest.

Juhtumid piiril

28. mail koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 7 päeva jooksul ja kohaldati sissesõidukeeld kolmeks kuuks 1994. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikule. Naise viisa oli kehtetu ning ta viibis Schengeni alal ja Eestis ebaseaduslikult viis päeva.

28. mail koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 22 päeva jooksul ja kohaldati sissesõidukeeld kaheks aastaks 1984. aastal sündinud Brasiilia Liitvabariigi kodanikule. Naine viibis Schengeni riikide territooriumil 408 kalendripäeva seadusliku aluseta.

28. mail lahkusid lennuga Tallinnast Kiievisse kuus eneseisolatsiooni kohustuse rikkujat. Info edastati Terviseametile.

28. mail leiti Tallinna lennujaamas reisija pagasist teleskoopnui. 1957. aastal sündinud mehe pagasist leitud tsiviilkäibes keelatud teleskoopnui võeti Tallinna piiripunktis hoiule. Mees jõudis lennule.

28. mail lahkus lennuga Tallinnast Bulgaariasse üks eneseisolatsiooni kohustuse rikkuja. Isik tegi enne lennule minekut testi, mille tulemus oli negatiivne. Info edastati Terviseametile.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Asja rikkumine ja hävitamine

29. mail sai häirekeskus teate, et Põltsamaa vallas põleb heinaküün. Päästjad kustutasid tulekahju, mille täpsemaid üksikasju ning tekkepõhjuseid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

29. mail sai politsei väljakutse Elvas Tuletõrje tänavale, kus joobes 30-aastane mees oli löönud tuttavat 31-aastast meest. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni ning toimetas Tartu vanglasse. Viga saanud mehe viisid meedikud haiglasse. Konflikti tagamaid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Ööl vastu 29. maid puhkes Tartus Lossi tänaval kahe alkoholi tarvitanud seltskonna vahel tüli, mis päädis kähmlusega. Rüseluses sai viga 31-aastane mees, kelle meedikud esmaabiks traumapunkti viisid. Politsei pidas lööja kinni ning viis esmalt kainenema.

Investeerimiskelmus

24. mail sai politsei teate, et üks Tartu naine sai mõned kuud tagasi telefonikõne, millega pakuti võimalust raha investeerimiseks. Naine tegi mitme kuu jooksul korduvaid ülekandeid erinevatele platvormidele, lisaks võttis naine investeerimiseks ka kiirlaene. Kui naine hakkas aga kahtlustama, et ta on petta saanud, pöördus ta abi saamiseks politsei poole, kes nüüd kelmusjuhtumit kriminaalmenetluses uurib. Kahju on 19 356 eurot.

Vargus

25. mail laekus politseile teade, et Tartus Näituse tänava spordihoone riietusruumist varastati naiste pusa, NIke jalatsid ja Airpods kõrvaklapid. Vargusega tekitatud kahju on 410 eurot.

Viljandimaa

Vargused

26. mail varastati Viljandis Lääne tänava kauplusest alkohoolseid jooke. Kahju on 290 eurot.

26. mail varastati Viljandis Vaksali tänava kultuuriasutuse riietusruumist rahakott koos dokumentide ja sularahaga. Kahju ja täpsemad üksikasjad on selgitamisel.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargus
28. mail sai politsei teate, et Tori vallas varastati laudahoonest murutraktor, survepesur, murutrimmer ja ketassaag. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

Kelmus
28. mail alustati kriminaalmenetlust selles, et maikuus helistas Pärnumaal elavale mehele vene keelt kõnelev mees, kes arvutiprogrammi kaudu sai ligipääsu tema arvutile ning tegi mehe pangakontolt mitmel korral ülekandeid. Kelmusega tekitatud kahju on ligi 4500 eurot.

Raplamaa

Vargus
28. mail sai politsei teate, et Raplas Tallinna maanteel varastas 48-aastane mees kauplusest alkoholi ja toitu.

Saaremaa

Kehaline väärkohtlemine
28. mail alustati kriminaalmenetlust selles, et eelmisel päeval lõi 40-aastane mees Kuressaares maja hoovis talle tuttavat 25-aastast meest, kes sai viga.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

28. mail teatati politseile, et Lüganuse vallas ründas kaupluses 29-aastane mees naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

29. mail teatati politseile, et Kohtla-Järvel Olevi tänava korteris ründas 49-aastane mees oma poega, kes sai viga. Politsei pidas 49-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

30. mail teatati politseile, et Narvas Tallinna maantee maja juures lõi 25-aastane mees tüdrukut, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Ähvardamine

28. mail teatati politseile, et Kohtla-Järvel Keskallee maja juures ähvardas mees teist 70-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Väljapressimine

29. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Kohtla-Järvel Maleva tänava maja juures ähvardati 19-aastast meest vägivallaga ja nōuti tal maksta 100 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargused

29. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Soldina külas varastati prantsuse buldog. Esialgne kahju on 1500 eurot.

30. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Lüganuse vallas maja territooriumilt varastati muruniiduk, mootorsaag ja bensiini. Kahju on ligikaudu 329 eurot.

30. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Narvas laadaväljakult varastati taimi. Kahju on umbes 300 eurot.

30. mail teatati politseile, et Kohtla-Järvel möödus 42-aastane mees kaupluse kassadest alkohoolsete jookide ja toiduainete eest tasumata. Kaupluse turvatöötaja pidas mehe kinni ja andis üle politseile.

30. mail teatati politseile, et Kohtla-Järvel varastas 34-aastane mees kauplusest kaupa. Kaupluse turvatöötaja pidas mehe kinni ja andis üle politseile.

Asja omavoliline kasutamine

29. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Kohtla-Järvel ärandati 22-aastase mehe sõiduauto Audi. Kahju on umbes 1750 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.