Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Piiriveekogul aitab navigeerida uus GPS-i kaardipõhi (2021-05-31 08:40:51)


Kalurite ja teiste piiriveekogu külastavate inimeste abistamiseks valmistasid piirivalvurid GPS kaardipõhja, mille alla laadides saab paremini ennetada eksitusest tingitud piiriületusi Eesti ja Venemaa vahelistel piiriveekogudel.

Vasknarva kordoni juht Marek Liiva tõdes, et navigatsioonihooaja alguse järel on piiriveekogudel aina enam kalastushuvilisi ka puhkajaid. "Suurem osa kontrolljoone ebaseaduslikest ületustest leiab aset just hooletuse tõttu. Kaugemalt tulijad ei märka tähistusi või teevad valearvestuse kontrolljoone kulgemisest. Teinekord tuleb eksitusi ette ka kehvade ilmaolude tõttu ja nõnda edasi," märkis ta.

"Seega väga tähtis on piiriveekogul liikudes valvsust mitte kaotada, kuid veelgi turvalisem saab olema sõit, kui laete oma GPS-seadmesse piiriveekogul navigeerimise kaardi. Sellest juhindudes ennetate ebaseaduslikke piiriületusi olenemata ilmast ega eksi ka kontrolljoone kulgemisega," märkis piirivalvejuht.

Viis sammu turvalisemaks navigeerimiseks piiriveekogul:

· Kaardipõhja allalaadimiseks mine piiriveekogu koduleheküljele

· Lae alla fail "Piiriveekogu navigeerimise kaart 2021.gpx"

· Ühenda oma Garmin GPS-seade arvutiga ja ava arvutis GPS-seadme kaust

· Leia sealt kataloog Garmin/GPX ning tõsta sinna oma arvutisse allalaetud fail "Piiriveekogu navigeerimise kaart 2021.gpx"

· Valmis! Peipsi järvel, Narva jõel ja Narva veehoidlal liigeldes ava oma GPS-seadmes piiriveekogu navigeerimise kaart ning saad turvaliselt ja mugavalt piiriveekogul navigeerida



Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.