Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Aprilli kinnisvaraturg püstitas rekordeid (2021-05-20 09:26:38)


Maa-ameti andmetel toimus 2021. aasta aprillis kinnisvaraturul ligi 5700 ostu-müügitehingut. Tehinguid oliüle kahe korra rohkem kui aasta tagasi aprillis.

Aprillis tehti kinnisvaraturul ligi 2900 ostu-müügitehingut rohkem kui aasta tagasi ja eelnenud kuuga võrreldes oli tehingud 5 protsenti rohkem.

Hoonestamata maadega tehti 2021. aasta aprillis 1949 tehingut, mida on 117 protsenti enam kui aasta tagasi, hoonestatud maadega 1037 tehingut, ehk ligi 90 protsenti enam ning eluruumina müüdud korteriomanditega tehti 2387 tehingut, ehk ligi 100 protsenti enam kui aasta tagasi samal ajal.

Erakordsed muutused tuleb aga panna konteksti ning kui arvestada, et aasta tagasi samal ajal kehtis eriolukord, mille mõjul tehingute mahud vähenesid märkimisväärselt, selgitab see vähemalt osaliselt ka tänavu aprillis toimunud kasvu. Teisalt on kinnisvaraturu tehinguaktiivsus tänavu aprillis rekordiline, sest nii suurt tehingute arvu pole ühes kuus varem olnud.

Tavapäraselt oli kinnisvaraturg aktiivseim Harju maakonnas, kus toimus ligikaudu 41 protsenti kõikidest aprilli tehingutest. Järgnesid Tartu, Pärnu ja Ida-Viru maakond. Ülejäänud maakondade osatähtsus jäi alla 5 protsendi.

Pealinnas tehti 1023 korteritehingut, mis oli üle kahe korra rohkem kui aasta tagasi aprillis. Seejuures moodustas uute korterite müük 16 protsenti kõikidest eluruumina müüdud Tallinna korterite tehingutest. Tartus tehti 219 ja Pärnus 105 korteritehingut, kummagi linna tehingute koguarv kasvas eelmise aasta aprilliga võrreldes kaks korda.

Aprillis maksis Tallinna korteri ruutmeeter keskmiselt 2224 eurot, mis oli eelmise aasta aprilliga võrreldes 6 protsenti rohkem. Tartus oli korteri ruutmeetri keskmine hind 1824 ja Pärnus 1526 eurot, vastavalt 18 protsenti ja neljandik rohkem kui eelmise aasta aprillis.

Jooksvalt on võimalik statistikaga tutvuda kinnisvara hinnastatistika päringukeskkonnas http://www.maaamet.ee/kinnisvara/htraru/

Detailsema kuu ülevaatega saab tutvuda Maa-ameti kodulehel.



Allikas: Maa-ameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.