Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Nädalavahetusel jahivad loodusfotograafid parimaid tabamusi meie loodusest (2021-05-20 09:06:38)


Vereta Jahi peaauhind 2020. Hämarikus rändav värbkakk.
Foto: Aare Urbas


Saabuval nädalavahetusel toimub juba 24. korda loodusfotovõistlus Vereta Jaht, kus
jäädvustatakse Eestile iseloomulikku loodust ja hea pildiõnne korral ka tänavust jahilooma minki.

Vereta Jaht 2021 toimub ka sel aastal kahes etapis - esimene etapp leiab aset 21. mai päikesetõusust 23. mai päikeseloojanguni virtuaalselt ehk iga fotokütt pildistab nende kolme päeva jooksul enda poolt valitud piirkonnas kevadist Eestimaa loodust. Teine etapp toimub traditsioonilises vormis 10.-12. septembrini Viljandimaal, kus fotograafid kogunevad Võrtsjärve kaldal Vaiblas asuvasse baaslaagrisse.

"Tänavuse Vereta Jahi jahiloomaks on mink. Sügisesel fotojahil jääb meie kogunemispaiga ümbrusesse palju mingile sobilikke veekogusid, näiteks Pedja ja Põltsamaa jõed ning muidugi ka Võrtsjärv, aga ka kevadel võib hea õnne korral teda kaamerasse püüda," lausus Tiit Hunt, Vereta Jahi peakorraldaja.

Hundi sõnul osaleb selleaastasel võistlusel pea 40 fotograafi, kelle hulgas on nii iga-aastaseid osalejaid kui ka mõned uued tegijad.

Kevadel ja sügisel pildistatud loodusfotodest valib iga osaleja välja kuni kümme parimat. Nende seast selekteerib žürii omakorda välja umbes 60 huvitavamat fotot, mida saab imetleda juba oktoobri lõpus avataval fotonäitusel RMK Metsamajas Tallinnas. Näituse avamisel kuulutatakse välja ka parimad võidutööd.

Aastate jooksul on loodusfotovõistlusel jahitud nii loomi, linde kui kalu, nii maismaal kui veekogudes. Jahiloomaks on olnud kobras, metssiga, metsis, põder, hirv, ilves, metsnugis, mäger, teder, saarmas, metskurvits, metskits, ronk ja kährik.

Vereta Jaht on pärisjahile sarnanev jaht, kus relvadeks fotokaamerad, laskemoonaks mälukaardid ning jahisaagiks hulgaliselt looma- ja looduspilte. Ei ühtegi pauku, ainult vaiksed kaameraklõpsud. Vereta Jahi eesmärgiks on iseloomustada piltide kaudu piirkonna maastikke ja selle asukaid.

Vereta Jahti korraldavad Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) ja Overall Eesti AS.



Allikas: RMK pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.