Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu Ülikooli muuseum on järgmisest nädalast külastajatele taas avatud (2021-05-04 08:02:10)

 
Tartu Ülikooli toomkirik. Allikas: Tartu Ülikool

Järgmisel nädalal avatakse taas kõik Tartu Ülikooli muuseumi filiaalid. Kunstimuuseum on avatud alates 10. maist, tähetorn ja toomkirikus asuv ülikooli muuseum alates 11. maist.

Kehtima hakkavad suvised lahtiolekuajad. Ülikooli muuseum ja Tartu tähetorn on avatud teisipäevast pühapäevani kella 10-18 ning ülikooli kunstimuuseum esmaspäevast laupäevani kella 10-18. Klassid, kes alustavad ühist õppetööd 3. mail, on muuseumitundidesse oodatud juba nädal varem.

Tartu Ülikooli muuseumis ajaloolises toomkirikus on lisaks püsiekspositsioonidele taas võimalik külastada näitust "Ars academica. Tartu Ülikooli kunstikogu". Veebruaris avatud näitus on pidulik ülevaade ülikooli kunstikogu aaretest. 11. maist algab ka Hullu Teadlase sünnipäevamäng ja avatud on toomkiriku tornid.

Tartu Ülikooli kunstimuuseum avab 14. mail näituse "Surma pale. Elu vägi surimaskides", mis on pühendatud inimelu mälestusele ja väärtusele. Näitusega tuuakse Tartusse kolmandik Eesti mäluasutuste surimaskidest, teiste hulgas Aleksander Puškini, Immanuel Kanti, A. H. Tammsaare, Oskar Lutsu, Netty Pinna ja Kalju Komissarovi surimask.

Hiljuti 210. aastapäeva tähistanud Tartu tähetorn kutsub avastama oma püsiekspositsiooni, mis tutvustab astronoomia põhitõdesid ja Eesti täheteaduse arengulugu. Juunis algavad päikesevaatlused tähetorni õuel. Suvel avatakse uus välinäitus Marsist.

Muuseumi külastades tuleb endiselt järgida ohutusnõudeid: kanda maski, hoida teiste inimestega vahet ja desinfitseerida käsi.

Allikas: Tartu Ülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.