Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu Ülikoolis saab sügisest õppida psühholoogiat sessioonõppes (2021-04-26 08:59:17)

Psühholoogia sessioonõpe pakub inimese psüühika ja käitumise, selle toimimise ja muutmise kohta laialdasi teadmisi, mis aitavad maailma uue nurga alt mõtestada. Foto: Karl Erik Piirimees

Tartu Ülikooli psühholoogia instituut alustab 2021/2022. õppeaasta sügissemestril psühholoogia õpetamist ka sessioonõppes. See toimub kaks korda kuus reedeti-laupäeviti ja kestab kokku neli aastat.

Psühholoogia bakalaureusekraadi on seni saanud omandada päevaõppes, mis nõuab pidevat ja aktiivset kohalkäimist. Paljud on aga soovinud psühholoogiat õppida töö ja pere kõrvalt ning osakoormusega sessioonõpe annab selleks paindliku võimaluse. Kaks korda kuus toimuvad sessioonid võimaldavad õppetöös osaleda ka väljaspool Tartut elavatel inimestel. Programm on tasuline.

"Koroona-aasta võimaldas näha inimpsüühikat uuest küljest. Muutused võisid vallandada ootamatuid reaktsioone nii endal, lähedastel kui ka ühiskonnas laiemalt. Kuigi enamasti räägitakse vaimse tervise probleemide süvenemisest, ei tähenda see sugugi, et kõik tunnevad end ühtemoodi negatiivselt. Paljudele ei tekita muutused erilist stressi ja rõõmu leitakse ka nüüdsel ajal. On teada, et muutustega kohanemist ning enda säilenõtkuse suurendamist on võimalik õppida ja treenida," selgitas psühholoogia õppimise vajalikkust psühholoogia instituudi juhataja ning kliinilise ja tervisepsühholoogia lektor Kariina Laas.


Psühholoogia sessioonõpe pakub inimese psüühika ja käitumise, selle toimimise ja muutmise kohta laialdasi teadmisi, mis aitavad maailma uue nurga alt mõtestada. Õppekavasse kuuluvad nii sotsiaal- ja loodusteaduste alusained kui ka psühholoogia kitsamaid valdkondi tutvustavad õppeained. Õppejõud on oma valdkonna tippspetsialistid ning tõendus- ja teaduspõhiste teadmiste eestkõnelejad. Samuti käivad instituudis esmaklassilised külalisõppejõud välismaalt.

Psühholoogiateadmised on kasulikud paljudes inimkäitumise mõistmise ja mõjutamisega seotud valdkondades. Näiteks saab sessioonõppes omandatud teadmisi kasutada juhtimisel ja juhendamisel ning teenindus-, reklaami-, koolitus- või uuringufirmas töötades. Pädevaks nõustavaks psühholoogiks saamiseks on tarvis läbida ka kaheaastane magistriõpe. Teadustöö huvilistel on võimalik jätkata seejärel doktorantuuris ja akadeemilises töömaailmas.

Õppekava tutvustav infotund toimub 20. mail kell 17.00. Infotundi palume eelnevalt registreeruda. Avalduste vastuvõtt toimub SAIS-is 17.-30 juunini. Rohkem infot õppekava ja vastuvõtutingimuste kohta leiab Tartu Ülikooli sisseastumisveebist.


Allikas: Tartu Ülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.