Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevainfo (2021-04-01 08:35:26)


Politsei- ja Piirivalveametis registreeriti 58 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas 26 varavastast kuritegu, millest oli varguseid 13. Registreeriti kaks vigastatutega liiklusõnnetust, milles sai viga kaks inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati kuus, narkojoobes juhte kaks.

Põhja prefektuur

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

30. märtsil teatati, et Lasnamäel Kalevipoja põik tänaval korteris lõi 50-aastane mees oma abikaasat, 44-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

30. märtsil teatati, et Haaberstis Astangu tänaval ründas 26-aastane mees oma elukaaslast, 24-aastast naist. Konflikti juures viibis ka alaealine laps. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

30. märtsil teatati, et Lasnamäel Liikuri tänaval kortermajas lõi 62-aastane mees oma elukaaslast, 61-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargused

30. märtsil teatati, et Mustamäel E. Vilde teel asuvast korteri seifist on kadunud kuldehted ja sularaha. Kahju 770 eurot.

30. märtsil teatati, et Nõmmel Pärnu maanteel asuvast soojakust on varastatatud ehitustööriistu. Kahju 2000 eurot.

Kelmus

30. märtsil alustati menetlus juhtumis, milles 18-aastane naine leidis okidoki veebilehelt töökuulutuse, kus pakuti firma Everypay As nimelt kaugtööd pangaülekannete tegemiseks. Naine jättis enda kontakid ja seejärel võttis temaga ühendust suhtlusrakenduse Viber kaudu väidetav ettevõtte esindaja, kes selgitas täpsemalt töösisu ja palus naisel end registreerida veebilehel, siseneda internetipanka ja tuvastada end Smart-ID-ga. Peale seda vormistati kannatanu teadmata tema nimele kiirlaen ning tehti kaks ülekannet. Kuriteoga tekitatud kahju on 590 eurot.

30. märtsil alustati menetlus juhtumis, kus 31-aastane mees tutvus internetis isikuga, kes mõnenädalase suhtluse järel soovitas enda tuttavat, kes väidetavalt pakub professionaalset finants- ja investeerimisnõustaja teenust. Tegelikult loodi kannatanule vale ettekujutus tegelikest asjaoludest telefoni ja interneti vahendusel, võimalusega kaubelda kasumiga aktsiabörsil maakleri vahendusel, mille tulemusel kannatanu kandis 650 eurot kelmidele.

30. märtsil alustati menetlus juhtumis, kus teatajale helistati väidetavalt Swedbankist, sest tema kontolt oli väidetavalt võetud 140 eurot. Tegelikult oli tegu kelmiga, kes palus kannatanul sisestada oma PIN-koodid ja sai niiviisi ligipääsu tema kontodele. Kokku võeti teataja ja tema abikaasa kontodelt pisut üle 23 000 euro.

30. märtsil alustati menetlus juhtumis, kus 83-aastasele naisele helistati väidetavalt Swedbankist ja öeldi, et tema kontolt on üle kantud 300 eurot. Tehingu blokeerimiseks paluti tema PIN-koode. Tegelikult oli tegu kelmiga, kes sai niiviisi ligipääsu kannatanu kontole ja kandis sealt ära 9870 eurot.

30. märtsil alustati menetlus juhtumis, kus 64-aastasele naisele helistati väidetavalt Swedbankist ja öeldi, et tema kontolt on võetud 300 eurot maha. Tehingu blokeerimiseks paluti sisestada oma PIN-koodid. Tegelikult oli tegu kelmiga, kes sai niiviisi ligipääsu kannatanu kontole ja kandis sealt 10 00 eurot edasi. Kelmus jäi õnneks lõpule viimata panga riskipoliitika tõttu ning summa kanti tagasi omanikule.

Juhtumid piiril

30. märtsil saabus Tallinna lennujaama Minskist 1968. aastal sündinud Valgevene Vabariigi kodanik, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ning puudusid piisavad elatusvahendid, arvestades riigis viibimise kestust ja olemust. Mehele koostati piiril sisenemiskeeld ja ta toimetati kinnipidamiskeskusesse.

30. märtsil soovis Tallinna lennujaama kaudu Minski lennata 1989. aastal sündinud Ukraina kodanik, kellel on seoses positiivse COVID19 testiga määratud karantiin kuni 5. aprillini. Mehele koostati ettekirjutus karantiinikohustuse täitmiseks ja ta suunati oma elukohta Eestis.

Lõuna prefektuur

Tartumaa

Vargus

Politseile laekus teade, et ööl vastu 30. märtsi murti Tartus Tüve tänaval sisse ehitusobjektile, kust varastati tööriistu ja ehitusmaterjale. Kahju on selgitamisel.

Ida prefektuur

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

30. märtsil teatati politseile, et Vinni valla külas lõi 57-aastane mees oma abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

30. märtsil sai politsei väljakutse Narva A.A. Tiimanni tänava korterisse, kus 31-aastane mees ründas oma endist elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Kelmused

30. märtsil laekus Narva politseijaoskonnale avaldus, et 26. märtsil end pangatöötajana esitlenud kelm pettis 56-aastaselt naiselt välja raha summas ligi 700 eurot.

30. märtsil teatati politseile, et end pangatöötajana esitlenud kelm pettis 42-aastaselt mehelt välja rahasumma 3750 eurot. Juhtunu asjaolude uurimiseks alustati kriminaalmenetlust.

Lääne prefektuur

Läänemaa

Vargused
30. märtsil sai politsei teate, et ööpäeval jooksul murti Lääne-Nigula vallas Ristil Haapsalu maanteel sisse kohvikusse, kust varastati alkoholi, jõujooke, snäkke ja kassast sularaha. Tekitatud varaline kahju on selgitamisel.

30. märtsil teatati politseile, et ööpäeva jooksul murti Lääne-Nigula vallas Ristil Lihula maanteel sisse kauplusesse. Täpsemad asjaolud ja tekitatud varaline kahju on selgitamisel.

Pärnumaa

Vargused
30. märtsil teatati politseile, et viimaste kuude jooksul on Pärnus Rääma tänaval sisse murtud elamusse, kust on varastatud televiisor ja stereo. Tekitatud varaline kahju on selgitamisel.

30. märtsil sai politsei teate, et viimase kolme nädala jooksul on Pärnus Suur-Kuke tänaval sisse murtud kuuriboksi, kust on varastatud musta värvi jalgratas Romet Orkan ja Husqvarna trimmer. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju 400 eurot.

Kehaline väärkohtlemine
30. märtsil sai politsei teate, et Pärnus eramajas läks 30-aastane mees kallale oma tuttavale, 27-aastasele naisele, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Kelmus

30. märtsil teatati politseile, et Pärnus on omaniku teadmata viiel korral võetud tema pangakaardiga sularahaautomaadist välja kokku 2270 eurot.

Raplamaa

Vargus
30. märtsil sai politsei teate, et viimase kahe nädala jooksul varastati Kehtna vallas mäetõstukilt elektrimootor. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju 600 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.