Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandus- ja Toiduamet lööb kaasa Gruusia arendusprojektis (2021-03-30 08:36:54)

Põllumajandus- ja Toiduameti (PTA) eksperdid osalevad ELi mestimisprojektis, mille eesmärgiks on arendada Gruusia looma- ja taimetervise valdkondi loomade nakkushaiguste tõrje, bioohutuse, esmatootmise ning piirikontrolli osas.

"Osaleme selles kaks aastat kestvas projektis koos Läti ja Rootsi ekspertidega, kellega oleme praeguseks jõudnud teha koos Gruusia esindajatega mitmeid kohtumisi," ütles Põllumajandus- ja Toiduameti piirikontrolli osakonna juhataja Regina Pihlakas.

Projekti koordineerib Gruusias toidu- ja loomatervise alast järelevalvet tegev Gruusia Rahvuslik Toiduamet ning kohalik maksuamet, mille alla kuuluvad veterinaarkontrolli piiripunktid.

Projektis osalemise eeltööd algasid eelmise aasta veebruaris. Juuli algul võitis Eesti koos partneritega 1,4 miljonit eurot maksva twinning- ehk mestimisprojekti kolme Euroopa Liidu liikmesriikidest koosneva konsortsiumi ees. Selja taha jäid ühendmeeskonnad, kuhu kuulusid Prantsusmaa, Saksamaa jt riikide esindajad.

"Kindlasti mõjutas grusiine meid valima see, et nii Eesti kui ka Läti on piirikontrolli ja veterinaarjärelevalve valdkondades varasemalt läbi viinud mitmeid projekte, millega nad on rahule jäänud," sõnas Pihlakas. "Meie suureks plussiks lisaks teadmistele oli kahtlemata ka vene keele oskus, mis on endiselt Gruusias väga levinud ning võimaldab sealsete ametnikega otse suhelda."

Euroopa Liidu koostööprogrammi käigus rahastatakse avaliku sektori projekte, mis toetavad Euroopa Liidu ühinemiseelseid ja naabruspoliitika riike ELi seadusandluse ülevõtmisel, jõustamisel või rakendamisel konkreetses valdkonnas.

"Praegune koroonaaeg muudab projekti teostamise keerukamaks, sest reisimine on raskendatud ning suur osa tööst tuleb teha veebi kaudu," rääkis Pihlakas. "Kuid endiselt on projekt väga kasulik nii Gruusiale kui ka selles osalevatele riikidele, kuna projekti käigus saavad eksperdid vahetada erinevate riikide praktikaid ja kiigata teiste asutuste köögipoolele. Neid teadmisi saame edaspidi rakendada oma töös, millest laias laastus võidavad kõigi osalevate riikide looma- ja taimetervise valdkonnad."



Allikas: Põllumajandus- ja Toiduameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.