Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister Kruuse arutas Brüsselis kolleegidega ÜPP reformipaketiga seonduvaid küsimusi (2021-03-24 08:30:43)


Maaeluminister Urmas Kruuse kohtus Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusnõukogu istungi raames Prantsuse, Belgia, Soome ja Iiri ministritega ning Euroopa Parlamendi fraktsiooni Renew Europe Group liikmetega. Kohtumisel arutati Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) reformipaketi läbirääkimiste seisu enne reedest nn supertriloogi liidu kolme institutsiooni vahel.

"Kohtumisel tõdeti, et kokkuleppele tuleks jõuda veel sel poolaastal, mis eeldab aga kompromissivalmidust kõigilt osalistelt," vahendas Urmas Kruuse.

"Praegune suund nõuetepõhiselt poliitikalt tulemustepõhisele poliitikale on põhimõtteliselt õige valik, sest kui arvestada liikmesriikide eripärasid, on strateegiakavades võimalik tagada ka roheleppe ambitsioonikam täitmine," lisas maaeluminister.

Kohtumisel osalenud jagasid ühist arusaama, et uus ühine põllumajanduspoliitika peab olema võimalikult lihtsalt hallatav ning toidutootjatele võimalikult vähese lisakoormusega rakendatav. "Ühiskonna ootus säästlikult ja keskkonnahoidlikult toodetud toidu järele kasvab, mis on igati loogiline ja arusaadav. Samas aga ei tohi ÜPP ega ka muude poliitikate plaanimisel ära unustada seda, et toidusektori osalised peavad suutma kavandatu ka ellu rakendada, ilma et nad jääks maailmaturul ebaõiglasesse seisu," märkis Kruuse.

Maaeluminister Urmas Kruuse osales 22.‒23. märtsini toimuval Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu istungil, kus päevakorras on seekord ELi ühise põllumajanduspoliitika reform, fütosanitaarmeetmed, mis kaitsevad põllumajandustootmist taimekahjurite eest, ning bioloogiliste tõrjevahendite kasutamise küsimused.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.