Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2021-03-16 08:02:40)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 142 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine, 41 varavastast kuritegu, sealhulgas 32 vargust (kolm eluruumidest ja kolm sõidukitest). Registreeriti viis inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus kaks ja sai vigastada neli inimest.
Tabati 49 alkoholijoobes ja viis narkojoobes sõidukijuhti.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra rikkumine
12. märtsil teatati politseile, et Pirita linnaosas Ranna teel ähvardas 36-aastane mees noataolise esemega lumepallide mänginud lapsi. Politsei pidas mehe ähvardamises kahtlustatavana kinni.

Kehalised väärkohtlemised

12. märtsil teatati politseile, et Põhja-Tallinna linnaosas Vabriku tänaval löödi rusikaga näkku 35-aastasele mehele. Politsei pidas löömises kahtlustatavana kinni 34-aastase mehe.

12. märtsil teatati politseile, et Põhja-Tallinna linnaosas Lõime tänaval korteris lõi alkoholi tarvitanud 38-aastane naine rusikaga näkku 39-aastasele mehele. Politsei toimetas naise kainenema.


12. märtsil teatati politseile, et Kesklinna linnaosas Liivamäe tänava korteris tungis 48-aastane mees kallale enda tuttavale 29-aastasele naisele. Politsei pidas mehe ründamises kahtlustatavana kinni.

12. märtsil teatati politseile, Lasnamäe linnaosas Kivimurru tänava korteris lõi alkoholi tarvitanud 36-aastane mees enda tuttavat, 64-aastast meest rusikaga näkku. Politsei pidas löömises kahtlustatavana kinni 36-aastase mehe.

12. märtsil teatati politseile, et Põhja-Tallinna linnaosas Randla tänaval korteris lõi 39-aastane mees enda elukaaslast, 44-aastast naist. Politsei pidas mehe löömises kahtlustatavana kinni.

12. märtsil teatati politseile, et Põhja-Tallinna linnaosas Reisijate tänaval löödi 30-aastast meest. Kannatanu toimetati haiglasse. Politsei pidas löömises kahtlustatavana kinni 43-aastane mehe.

13. märtsil teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval korteris tekkis konflikt elukaaslaste, 55-aastase mehe ja 53-aastase naise vahel. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Politsei saabudes olukord rahunes.

13. märtsil teatati, et Lasnamäel Ümera tänaval korteris tekkis konflikt 18-aastase ja 19-aastase naise vahel. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes ja said kakluse käigus kannatada. Kiirabi toimetas 19-aastase naise haiglasse.

13. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval kortermajas rünnati 39-aastast meest. Kannatanu keeldus kiirabi ja politsei abist.

13. märtsil teatati, et Lasnamäel Pae tänaval korteris toimus ühise alkoholitaritamse käigus kaklus abikaasade, 63-aastase mehe ja 64-aastase naise vahel. Kiirabi toimetas naise haiglasse ja politseinikud pidasid mehe kinni.

13. märtsil teatati, et Nõmmel Vanemuise tänaval lõi 21-aastane mees talle tuttavat 19-aastast naist näkku. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse ja politseinikud pidasid mehe kinni.

13. märtsil teatati, et Lasnamäel Mustakivi teel toimus kaklus umbes kümne inimese vahel. Kiirabi toimetas sündmuskohalt haiglasse 35-aastase mehe.

13. märtsil hilisõhtul teatati politseile, et Nõmmel Sanatooriumi tänaval ründas seni tuvastamata eesti keeles kõnelev mees 19-aastast naist. Naisel õnnestus ründaja haardest vabaneda, misjärel mees põgenes sündmuskohalt. Kirjelduse järgi oli mees umbes 190 cm pikk, siilisoenguga ja kandis tumedat kapuutsiga jopet. Praegu vaatab politsei aktiivselt kõiki ümbruskonna kaamerapilte, et tuvastada kuhu suunas mees liikus ja kas keegi võis teda sel teekonnal veel märgata. Kõigil, kes nägid juhtunut pealt või omavad informatsiooni ründaja isiku kohta, palume sellest teada anda juhtivuurija Erika Juksarile, meili teel erika.juksar@politsei.ee või numbril 53013896.

14. märtsil teatati politseile, et Lasnamäel Mahtra tänaval läksid seni tuvastamata mehed kallale 30-aastasele mehele. Juhtunu asjaolud selguvad menetluses.

14. märtsil teatati politseile, et Põhja-Tallinnas Karjamaal olevas elukohas läks 34-aastane mees kallale enda abikaasale, 37-aastasele naisele.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

12. märtsil teatati politseile, et Maardu linnas Kellamäe tänava korteris lõi 30-aastane mees endale tuttavat 54-aastast meest. Politsei pidas löömises kahtlustatavana kinni 30-aastase mehe.

13. märtsil teatati, et Rae vallas ründas alkoholijoobes 33-aastane mees oma abikaasat, 31-aastat naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

13. märtsil teatati, et Maardus Stardi tänaval ründas 41-aastane mees 37-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

13. märtsil teatati, et Kiili vallas ründas alkoholikoobes 40-aastane mees oma elukaaslast, 37-aastast naist. Konflikti juures viibisid ka alaealised lapsed. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Juhtumid piiril

12. märtsil koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 10 päeva jooksul ja kohaldati kaheks aastaks sissesõidukeeld 1998. aastal sündinud Ukraina kodanikule. Mees viibis Eestis ebaseaduslikult 62 päeva.

13. märtsil soovis Tallinna lennujaamast Minskisse minna 1991. aastal sündinud Ukraina kodanik, kel oli Terviseametis registreeritud positiivne testitulemus ning kelle karantiinikohustus kehtib kuni 22. märtsini. Juhtunust teavitati avitati Terviseametit, mehe piiriületus tõkestati ja suunati tagasi Eestis asuvasse elukohta eneseisolatsioonikohustuse lõpuni.

14. märtsil lahkus Tallinna lennujaamast lennuga Minskisse Ukraina kodanik, kellel on eneseisolatsiooni kohustus kuni 20. märtsini ning kes lahkus Eestist perekondlikel põhjustel. Juhtunust teavitati Terviseametit.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

14. märtsil sai politsei väljakutse Elva linna, kus ühise alkoholi tarvitamise käigus oli 27-aastane mees löönud oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Politseile laekus teade, et 12. märtsil lõi poeg Tartus Nurme tänava korteris oma 67-aastast isa. Kannatanu pöördus esmaabiks traumapunkti ning seejärel selgituste andmiseks politseijaoskonda.

Vargus

13. märtsil avastati, et Nõo vallas Voika külas on sisse murtud suvilase, kust varastati tööriistu. Esialgne kahju on 500 eurot.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

Politseile laekus teade, et 11. märtsil lõi 39-aastane mees Tõrva valla korteris oma abikaasat. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Juhtumid piiril

14. märtsil kella 15.55 ajal tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine 1959. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kellel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

14. märtsil kella 17.10 ajal kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel Venemaa registreerimismärgiga sõiduautot Mitsubishi Pajero Sport, mille haagisel oli kolm uut mootorratast. Kuivõrd piirivalvurid tuvastasid, et mootorrataste registreerimistunnistused olid võltsitud, paigutati rattad kuni asjaolud selgumiseni Luhamaa piiripunkti tollikontrolli halli. Juht ühes masinaga lahkus Venemaa Föderatsiooni.

14. märtsil kella 18.45 ajal tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine 1987. aastal sündinud Serbia Vabariigi kodanikul, kellel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

13. märtsil avastasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis kontrollitud Leedu numbrimärgiga sõiduautost kiirusmõõteseadet avastava või selle tööd häiriva seadme ehk antiradari, mille omamine ja kasutamine Eestis on keelatud.

13. märtsil kella 17.30 paiku helistasid Mustvee kordonisse kalurid, kelle motokoer oli järvejääl katki läinud. Kuivõrd inimesed omal jõul transpordivahendiga enam tagasi kaldale ei saanud, reageerisid sündmusele piirivalvurid, kes abivajajad ühes liikumisvahendiga kaldasse toimetati.

12. märtsil kella 15.30 paiku avastasid piirivalvurid, et Peipsil liigub kaks mootorkelku, mille väljumist piiriveekogule ei ole nõuetekohaselt registreeritud. Vahejuhtumile reageerinud piirivalvepatrull tabas kaks Läti kalurit, kellele määrati riigipiiriseaduse rikkumise eest 80-eurosed rahatrahvid.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus

14. märtsil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Aseris varastati 74-aastase mehe sõiduauto Toyota. Politsei leidis auto ja tagastas omanikule. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

12. märtsil teatati politseile, et Narvas Tallinna maantee korteris ründas 19-aastane naine meest, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

12. märtsil teatati politseile, et Narvas Tallinna maantee korteris ründas 23-aastane mees oma elukaaslast, tekitades kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

12. märtsil teatati politseile, et Narvas Rahu tänava maja juures löödi 46-aastast meest, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

12. märtsil teatati politseile, et Sillamäel Kesk tänava korteris lõi 40-aastane naine meest, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

13. märtsil teatati politseile, et Narvas Tallinna maantee korteris tekitas 19-aastane naine tervisekahjustuse mehele. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

13. märtsil teatati politseile, et Sillamäel Viru puiestee korteris ründas 54-aastane mees oma abikaasat, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

14. märtsil teatati politseile, et Kiviõlis Keskpuiestee korteris lõi konflikti käigus 38-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

12. märtsil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Vokas varastati ehitusobjektilt rauda. Kahju on ligikaudu 400 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

14. märtsil teatati politseile, et Jõhvis maja juurde pargitud autost varastati sularaha ja lihvmasin. Kahju on 830 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Juhtumid piiril

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 12. märtsil kell 02.00 Eestisse sisenemisel Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna naisel puudusid asjakohased dokumendid, siis tõkestati tal riiki sisenemine, väljastati sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 12. märtsil kell 10.50 Eestisse sisenemisel kolme Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna neil puudusid asjakohased dokumendid, siis tõkestati neil riiki sisenemine, väljastati sisenemiskeelud ja nad suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

13. märtsil kell 09.40 avastas Ida prefektuuri Narva kordoni patrull, et Narvas Rootsi lõvi lähedal lennutasid kaks isikut drooni. Kuna lennutajal puudus kooskõlastus Transpordiameti ja PPA-ga, siis drooni lennutajale määrati rahatrahv.

Kui te näete piiri lähedal lendamas drooni, palume sellest teada anda numbril 112.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 13. märtsil kell 15.50 Eestisse sisenemisel Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis tõkestati tal riiki sisenemine, väljastati sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine
12. märtsil teatati politseile, et Järva vallas sotsiaalmajas lõi ühise alkoholitarvitamise käigus 60-aastane mees 59-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 60-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

14. märtsil sai politsei teate, et Järva vallas korterelamus lõi 53-aastane mees oma tuttavat 62-aastast meest taburetiga. Politsei pidas 53-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
12. märtsil alustati kriminaalmenetlust selles, et eelmisel nädalal Vormsi vallas praami autotekil lõi 41-aastane meestuttavat 23-aastast meest, kes sai viga.

14. märtsil teatati politseile, et Haapsalus korterelamus lõi 42-aastane mees oma 48-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Pärnumaa

Kelmus
12. märtsil alustati kriminaalmenetlust selles, et seni tuvastamata isikud küsisid 41-aastaselt mehelt ID-kaarti, paroole ja internetipanga paroole ettekäändega mees tööle vormistada. Mehe teadmata prooviti tema isikuandmeid kasutades taotleda kiirlaenu 370 eurot.

Kehaline väärkohtlemine
12. märtsil alustati kriminaalmenetlust selles, et Pärnus majutusasutuse toas lõi 28-aastane mees 29-aastast naist, kes sai viga. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine
13. märtsil teatati politseile, et Raplas korterelamus lõi seni tuvastamata mees 23-aastast meest, kes sai viga. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab informatsiooni vastava ringkonnaprokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.