Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu Ülikooli kunstimuuseum valmistab ette surimaskide näitust ning pakub koolidele veebitunde (2021-03-11 08:22:07)


Kuraatorid Anu Rae ja Ken Ird Tartu Ülikooli kunstimuuseumi
hoidlas. Allikas: Tartu Ülikool


Ajal, mil muuseumid on suletud, valmistab Tartu Ülikooli kunstimuuseum ette näitust "Surma pale. Elu vägi surimaskides". Koolidele pakutakse muuseumitunde veebi vahendusel.

Aprilli lõpus avatavale näitusele tuleb ligi 30 surimaski Eesti muuseumide varadest. Teiste hulgas saab publik otsa vaadata Immanuel Kantile ja Aleksandr Puškinile, aga ka Eesti kultuuri suurkujudele alates A. H. Tammsaarest kuni alles 2017. aastal lahkunud Kalju Komissarovini.

Näitus otsib vastust küsimustele, miks tänapäevani elujõuline surimaskide võtmise traditsioon tekkis, kes on need inimesed, kelle eluvägi maskidesse talletatakse, ja mida maski loomise protsess tähendab.

Näitusega teevad oma kuraatoridebüüdi Tartu Ülikooli ajaloodoktorandid Anu Rae ja Ken Ird. Näituse idee sündis muuseumi hoidlates asuvast kaheksa olulise kultuuritegelase surimaskist, mis väärivad publiku ette toomist.

Tartu Ülikooli muuseum, kunstimuuseum ja tähetorn pakuvad kaugõppe ajal kõigile kooliastmetele põnevaid veebitunde. Haridusprogrammid haakuvad riiklike õppekavadega ning toimuvad hariduskuraatori juhendamisel.

Täpsemat infot veebitundide kohta leiab aadressilt muuseum.ut.ee/haridusprogrammid-veebis, tahetorn.ut.ee/haridusprogrammid-veebis ja kunstimuuseum.ut.ee/haridusprogrammid-veebis.

Allikas: Tartu Ülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.