Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
MAAELUVÕRGUSTIK: Võrgukiri nr 5 (476) (2021-03-04 08:17:17)

FOOKUSES: Seitsmes üle-eestiline avatud talude päev

Rõõm on teatada, et avatud talude päev tuleb taaskord - sel aastal praeguste plaanide kohaselt pühapäeval, 25. juulil. Kõigil soovijatel on samas võimalus olla avatud ka kahel päeval ning võtta külalisi vastu terve nädalavahetuse jooksul.

Kuigi sündmus toimub juba mitmendat aastat, on talude külastajate arv pidevalt kasvanud. Eelmisel aastal võis külaliste arvu kasvu põhjuseks olla koroonakriis, mis suvekuudeks küll leevenes, kuid ei lubanud välismaale sõita.

Tundub, et see kordub ka tänavu. Ühelt poolt on see muidugi tore ja rõõmustav, teisalt muret tekitav ja ettevaatlikuks muutev. Siiski loodame, et lõpuks oleme kõik saanud vaid häid emotsioone.

Loe edasi >>



ÄTTEVÄLJA OÜ: Autonoomse mullaproovide kogumise seadme väljatöötamine



Mullaandmete kogumine on ajamahukas ning saadavad andmed ei pruugi olla täpsed. Eestis kogutakse mullaproove, et hinnata mulla viljakust ning jälgida muutusi mullas. Mullaproove kogutakse iga viie aasta tagant.

Proovide kogumiseks jaotatakse põld ligikaudu 5-hektarilisteks proovialadeks - prooviala peab olema võimalikult ühtlase lõimise ja mullatüübiga. Proovialale kantakse trajektoor, mida mööda prooviala läbitakse. Mööda trajektoori käies kogutakse proove künnikihi sügavuselt, ühelt proovialalt umbes 20-30 torget. Proovi laborisse saatmiseks on tarvis ühelt proovialalt saada ligikaudu 500 grammi mulda. Mullaproovist on võimalik uurida eri toitainete sisaldust. Selleks, et tekiksid aastatega võrreldavad andmed, on oluline, et eeltöö oleks tehtud täpselt ja korrektselt. Ainult sel viisil tekivad andmed, mida saab kasutada järelduste ja otsuste tegemisel.

Loe edasi >>

Võrgukirja saab lugeda klikates lingile:  Võrgukiri

Allikas: Maainfo.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.