Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valitsus toetas Ohepalu looduskaitseala kaitse-eeskirja muutmist (2021-02-26 08:35:00)

Valitsus kiitis heaks Ohepalu looduskaitseala kaitse-eeskirja muudatused, mis tulenesid riigikaitse vajadustest. Ala kaitse-eesmärgid ega välispiir ei muutunud.

Harju ja Lääne-Virumaal paikneva Ohepalu looduskaitseala kaitse-eeskirja muutmine oli tingitud eelkõige Kaitseministeeriumi ettepanekust lubada paigaldada alale keskpolügooni ohualade piiritähised.

Ohuala on piirkond, kuhu on laskmiste ajal kõrvaliste isikute juurdepääs tõkestatud ja rangelt keelatud, sest seal viibimine võib olla eluohtlik. Kaitseväe vahetut väljaõpet ohualal ei toimu, kõik sõjalise väljaõppega kaasnevad tegevused (sõitmine, laskmine, sihtmärkide paigaldamine jne) toimuvad kaitseväe keskpolügoonil.

Keskpolügooni ohuala ulatub kaitsealadele: läänepoolne laiendatud ohuala kattub umbes 7600 ha ulatuses Põhja-Kõrvemaa looduskaitsealaga ja idapoolne ohuala umbes 2400 ha ulatuses Ohepalu looduskaitsealaga. Ohutuse tagamiseks tähistatakse ohuala välispiir umbes 51 km ulatuses vastavate märkide ja piiripostidega.

Senine kaitsekord ei võimaldanud seda teha, sest alale rajatiste püstitamist polnud lubatud. Edaspidi tohi seda riigikaitse eesmärgil teha. Ka on kaitseala valitseja loal lubatud seal liikuda sõidukitega väljaspool teid ning sõita riigikaitse vajadustest lähtuvalt ka maastikusõidukitega.

Kaitse-eeskirja muudatus sisaldab ka olemasolevate sihtkaitsevööndite laiendamist ning loodusreservaatide muutmist sihtkaitsevöönditeks. Ohepalu looduskaitseala sihtkaitsevööndite uus pindala on 5105 ha ja piiranguvööndite pindala 829,6 ha. Pindalamuudatused puudutavad ainult riigimaid.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.