Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uus veebirakendus Satiladu toob värsked satelliidiandmed igal õhtul koju kätte (2021-02-18 08:43:33)

Maa-amet lõi uue veebirakenduse Satiladu (https://satiladu.maaamet.ee), mis toob huvilisteni Euroopa Kosmoseagentuuri Eesti kohta toodetud satelliidiandmed. Andmed uuenevad iga päev ja on rakenduse kaudu kättesaadavad juba samal õhtul.

Maa-ameti peaspetsialist Martin Menert loodab, et andmed leiavad aktiivset kasutamist nii huvihariduses kui ka teadustöös, lisaks ka uute teenuste prototüüpimisel. "Interaktiivse kaardirakenduse abil on võimalik hinnata satelliidiandmete potentsiaalset lisandväärtust oma eriala jaoks, samuti on võimalik luua originaalseid kaardikihte ja neid teistega jagada," tõi Menert välja.

Veebirakenduses on Eesti kohta satelliidiandmed alates 2015. aasta juulist. Fookusesse on seatud valguse eri spektriosade ning olulisemate maakatteindeksite kasutusvõimaluste tutvustamine. Võrdlemiseks on kättesaadav ka tavavärvides kaardikiht.



Allikas: Maa-ameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.