Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2021-02-02 08:18:18)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti
Politsei- ja Piirivalveametis 128 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas üks avaliku korra raske rikkumine, 39 varavastast kuritegu, sh 26 vargust. Registreeriti kaheksa inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 10 inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 38, narkojoobes sõidukijuhte kolm. Piiril väljastati kolm sisenemiskeeldu, lisaks tuvastati kaks Schengeni viisaeeskirja rikkumist ning üks piirirežiimi rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra raske rikkumine

31. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Lastekodu tänaval ründas 18-aastane mees noaga 34-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse ja politseinikud pidasid ründaja kinni.

Raske tervisekahjustuse tekitamine

31. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Majaka tänaval toimus kaklus, mille käigus 21-aastane mees lõi noaga 35-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu raskes seisus haiglasse. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

Kehalised väärkohtlemised

29. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Virmalise tänaval korteris tekkis konflikt elukaaslaste, 38-aastase naise ja 33-aastase mehe vahel. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

29. jaanuaril teatati, et Mustamäel E. Vilde teel korteris lõi alkoholijoobes 34-aastane mees talle tuttavat 45-aastast naist. Kiirabi kontrollis naise vigastused ja politseinikud pidasid mehe kinni.

29. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Anni tänaval korteris ründas alkoholijoobes 30-aastane mees oma 30-aastast elukaaslast. Konflikti juures viibis ka alaealine laps. Politseinikud pidasid mehe kinni.

30. jaanuaril teatati politseile peretülist Võru tänaval asuvas korteris, kus 23-aastane mees läks kallale 25-aastasele naisele, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Tüli mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

30. jaanuaril teatati politseile peretülist Kivimurru tänaval asuvas korteris, mille käigus läks 67-aastane mees kallale ja tekitas valu ning kehavigastusi 74-aastasele naisele. Mees peeti politseinike poolt kinni.

30. jaanuaril teatati peretülist Pelguranna tänaval asuvas korteris, mille käigus tekitas 43-aastane mees valu ja kehavigastusi 30-aastasele naisele. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluse käigus.

30. jaanuaril teatati politseile kallaletungist J. Koorti tänaval, kus 44-aastane naine tekitas valu ja kehavigastusi 57-aastasele naisele.

30. jaanuaril teatati politseile peretülist Pirita linnaosas asuvas eramus, mille käigus läks 31-aastane mees kallale ning tekitas valu ja kehavigastusi 24-aastasele naisele. Mees peeti politseinike poolt kinni.

31. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Suur-Karja tänaval tõmbas 35-aastane mees oma elukaaslast, 22-aastast naist juustest. Politseinikud pidasid mehe kinni.

31. jaanuaril teatati, et Haaberstis Õismäe teel korteris tekkis kaklus 49-aastase mehe ja talle tuttava 22-aastase mehe vahel. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargused

29. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Paljassaare teel on lõhutud laoruumi ukselukk ning varastatud kahvelkäru. Kahju kuni 800 eurot.

Ähvardamine

30. jaanuaril teatati politseile vahejuhtumist Maardus, mille käigus tekitas 40-aastane mees hirmu 34-aastases mehes, ähvardades teda puidust mõõgalaadse esemega. Ähvardaja peeti kinni.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

29. jaanuaril teatati, et Anija vallas korteris lõi 50-aastane mees oma elukaaslast, 49-aastast naist. Konflikti juures viibisid ka alaealised lapsed. Politseinikud pidasid mehe kinni.

31. jaanuaril teatati, et Maardus lõi 43-aastane mees oma elukaaslast, 31-aastast naist näkku. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargused

30. jaanuaril teatati politseile sissemurdmisest Viimsi vallas Rohuneeme teel asuvasse toitlustusasutusse, kus akna lõhkumise teel siseneti hoonesse ja varastati raha. Kahjusumma on täpsustamisel, juhtunu täpsemad asjaolud selgitab menetlus.

30. jaanuaril teatati politseile sissemurdmisest Viimsi vallas asuvasse kauplusesse, kust varastati erinevaid tööriistu. Kahjusumma on täpsustamisel, juhtunu täpsemad asjaolud selgitab menetlus.

Juhtum piiril

29. jaanuaril teatati politseile kella vargusest lennujaamas. Asjaolude uurimisel selgus, et 1978. aastal sündinud Eesti kodanik oli maha pillanud oma nutikella, mille järgmine reisija, 1959. aastal sündinud Poola kodanik tasku pistis. Omanik hakkas oma nutikella otsima ning kuna see tegi leidja taskus häält, otsustas too sellest vabaneda, pannes selle lillepotti. Lennujaama julgestuskontrolli abiga leiti kell ja tagastati omanikule. Meestega suheldi ja kella omanikul soovitati soovi korral teha avaldus politsei veebilehel. Mõlemad isikud lahkusid lennuga Varssavisse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

Ööl vastu 1. veebruari sai politsei väljakutse Tartus Jaama tänava kaupluse juurde, kus oli kahe mehe vahel puhkenud kaklus. Rüseluses sai viga 32-aastane mees, kelle meedikud tervisekontrolliks haiglasse viisid. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 27-aastase mehe. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses.

Vargus

29. jaanuaril pidasid turvatöötajad Tartus Sõbra tänava kaupluses kinni mehe, kes varastas neli kõlarit. Politsei toimetas 37-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana jaoskonda.

Juhtumid piiril

31. jaanuaril kell 18.00 kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemisel Eesti Vabariigi registreerimismärkidega veoautot DAF, mida juhtis 53-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik, lisaks viibis veokis kaasreisijana 46-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik. Piirivalvurid tuvastasid, et kuigi mõlemad mehed teostasid rahvusvahelist autovedu, ei olnud nende lühiajaline töötamine nõuetekohaselt registreeritud. Ka puudusid meestel asjakohased dokumendid õigustamaks reisi eesmärki ja tingimusi. Meestele väljastati sisenemiskeeld ja nad saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

31. jaanuari pealelõunal teatati piirivalvuritele, et Võrumaal Setomaa vallas Värska alevikus vajusid kaks mootorsaani ühes juhtidega läbi järve jää. Mehed said õnneks ise veest välja, kuid nende sõiduvahendid veest kätte saada ei õnnestunud. Meestega ühes olnud kolmas saanijuht ohtu ei sattunud, tema toimetati ühes saaniga kaldale. Kaldale meedikute hoole alla toimetati ka kaks jääst läbi vajunud meest.

30. jaanuari õhtul said piirivalvurid kõne, et Peipsi järvel Mustvee traaversil on hätta sattunud ATV juht, kelle maastiksõiduk enam käima ei lähe. Vahejuhtumile reageerinud piirivalvepatrull aitas maastikusõiduki jälle sõidukorda ning üheskoos liiguti õhtuhämaruses tagasi kaldale.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Ettevaatamatusest raske tervisekahjustuse või surma tekitamine

28. jaanuaril teatati politseile, et Tamsalus ettevõtte territooriumil hukkus töötaja, kes kukkus koorma kinnitamisel veoauto pealt maha. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kehaline väärkohtlemine

30. jaanuaril teatati politseile, et Vinni valla eramus ründas 57-aastane mees oma abikaasat, tekitades kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

29. jaanuaril teatati politseile, et Kohtla-Järvel lõi 16-aastane tüdruk haridusasutuses teist tüdrukut, tekitades kannatanule füüsilist valu. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

29. jaanuaril teatati politseile, et Lüganuse vallas hoolekandeasutuses lõi 62-aastane mees naist, tekitades kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

30. jaanuaril teatati politseile, et Sillamäel Viru puiestee korteris lõi 33-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

30. jaanuaril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Ahtme maantee korteris ründas 21-aastane mees oma abikaasat, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

30. jaanuaril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Olevi tänava maja juures lõi 31-aastane mees teist meest, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

31. jaanuaril teatati politseile, et Narvas Tallinna maantee korteris lõi 42-aastane mees oma elukaaslast, tekitades kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

31. jaanuaril teatati politseile, et Narvas Võidu prospekti korteris lõi 37-aastane mees oma endist abikaasat, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

31. jaanuaril teatati politseile, et Kiviõlis Aasa tänava korteris ründas 24-aastane mees oma ema, tekitades kannatanule füüsilist valu. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

31. jaanuaril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Kalevi tänava korteris lõi 41-aastane mees oma abikaasat, tekitades kannatanule füüsilist valu. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ahistav jälitamine

31. jaanuaril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Narvas jälitas ja ähvardas 36-aastane mees oma endist elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

29. jaanuaril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Narvas varastas 16-aastane noormees kauplusest alkohoolseid jooke. Kahju on ligikaudu 144 eurot.

29. jaanuaril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Kohtla-Järvel Maleva tänava kaupluses möödus 59-aastane naine kassadest kauba eest tasumata. Kaupluse turvatöötaja pidas naise kinni ning andis üle politseile.

31. jaanuaril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Kohtla-Järvel Maleva tänava kaupluses möödus 49-aastane mees kassadest kauba eest tasumata. Kaupluse turvatöötaja pidas mehe kinni ning andis üle politseile.

Arvutikelmused

29. jaanuaril laekus Narva politseijaoskonda avaldus, et 67-aastane naine sai kõne väidetavalt pangatöötajalt, kelle sõnul on tema pangakontot kuritarvitatud. Kannatanult küsiti tema Smart-ID koode, et taastada pangakonto turvalisus. Seejärel kadus kannatanu pangakontolt ligikaudu 2653 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

29. jaanuaril teatati politseile, et 43-aastane naine sai kõne väidetavalt pangatöötajalt, kelle sõnul on tema pangakontot kuritarvitatud. Kannatanult küsiti tema Smart-ID koode, et taastada pangakonto turvalisus. Seejärel kadus kannatanu pangakontolt 1305 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Juhtum piiril

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 29. jaanuaril kell 01.45 Eestisse sisenemisel Vene Föderatsiooni kodanikku. Kuna naisel puudusid asjakohased dokumendid, siis tõkestati tal riiki sisenemine, väljastati sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa


Kelmus

28. jaanuaril alustati kriminaalmenetlust selles, et eelmise aasta detsembris laenas Järvamaal elav naine tuttavale mehele oma sõiduautot Audi, mida mees ei ole seniajani tagastanud. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Pärnumaa


Omavoliline sissetung

30. jaanuaril sai politsei teate, et Saarde vallas sisenesid 26-aastane ja 45-aastane mees omavoliliselt korterisse ning lükkasid seal 60-aastast naist ja lõid 20-aastast meest.


Kehaline väärkohtlemine

31. jaanuaril sai politsei teate, et Lääneranna vallas talus lõi 46-aastane mees oma venda, kes sai viga.



Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.