Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Emajõe äärde kerkivad suveks uued kohvikud (2021-01-20 08:34:12)


Tartu kesklinna Emajõe-äärsele alale kavandatakse kolme uut suvekohvikut, mille ehitamiseks väljastas linnavalitsus tänasel istungil projekteerimistingimused.

Tulevaks suveks avavad Vabaduse puiestee 1c kinnistul kohvikud OÜd Cafe Chef, Gustav Cafe ja Väike Kuuba. Vastavalt üüritud maa-alale tulevad toidukohad erinevate suurustega.

Abilinnapea Reno Laidre sõnul peavad rajatavad hooned sobituma kesklinna ja Tartu vanalinna muinsuskaitsealasse. "Projekteerimistingimuste kohaselt peab uute hoonete arhitektuur olema kõrgetasemeline. Välisviimistluses tuleb kasutada ajas kestvaid ja vanalinnale omaseid kvaliteetmaterjale nagu puitu, tellist, graniitkivi, betooni, krohvi või muud sarnast. Matkivaid materjale tuleb vältida ja keelatud on plastraamidega aknad" täpsustas Laidre.

Abilinnapea sõnul on tartlased ja linna külalised Emajõeäärsed suvekohvikud hästi omaks võtnud. "Kuigi uute toidukohtade avamise tähtajaks on 1. juuni, loodan ma väga, et ettevõtjad suudavad olla kiiremad ning avavad oma terrassid külastajatele juba esimestel soojadel kevadõhtutel."

Vabaduse puiestee 1c kinnistul asuvate maa-alade üürile andmiseks korraldas linn eelmisel aastal konkursi. Maa anti uute toitlustuskohtade rajamiseks üürile kümneks aastaks. Võitjate väljaselgitamisel võeti lisaks pakutavale üürile arvesse ka kavandatava teenuse kontseptsiooni, sh planeeritavaid tegevusi ja menüüd ning toitlustuskoha ehituslahendust.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.