Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Jõulurahu väljakuulutamist Tartu Raekoja platsilt saab homme jälgida videopildis (2020-12-23 10:17:27)

Foto: Timo Müürsepp
 
Neljapäeval, 24. detsembril kell 12 kuulutavad Tartu linnapea Urmas Klaas ja EELK Lõuna piirkonna piiskop Joel Luhamets Tartu uisuplatsil välja jõulurahu, mida saab jälgida videopildis. Kohal on ka jõuluvana Jolle ja jõulumoor Asti.

Traditsiooniline jõulurahu väljakuulutamine kantakse otsepildis üle Jõululinn Tartu Facebooki lehel: https://www.facebook.com/JoululinnTartu, et vältida inimeste kogunemist Tartu Raekoja platsile.

Tänavu ei jagata ka jõulurahu väljakuulutamisel traditsioonilist jõulusuppi ja jääb ära meelelahutusprogramm. Kes soovivad vaadata sündmust kohapeal, peavad pidama kinni 2+2 distantsireeglist ning tungivalt soovituslik on kanda maski.

Jõulurahu kuulutamine on üks vanemaid Skandinaavia jõulutraditsioone. Tegemist on kombega, mis ulatub 17. sajandisse Rootsi kuninganna Kristiina aega, mil ka kõige kurjemate ja kurvemate olukordade keskel aeg-ajalt erirahu välja kuulutati. Jõulurahu väljakuulutajaks oli tavapäraselt linnapea või raesekretär ning selle väljakuulutamise ajaks jõululaupäeva keskpäeva eelsed ja järgsed minutid. Eestis taaselustati tava iseseisvuse taastamise järel.

 
Allikas: Tartu uudised

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.