Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lõuna-Eesti maitsete nädal "Metsast taldrikule" kostitas enam kui 4500 toidusõpra (2020-12-03 08:42:39)


5.-15. novembrini toimunud Lõuna-Eesti maitsete nädalal pakuti ligi 60 toidukohas erimenüüd, milles oli vähemalt ühe komponendina kasutatud eestimaist metsasaadust ning mis koosnes suuresti kohalikust toorainest. Põnevaid maitseid käis nautimas enam kui 4500 toidusõpra.

Meeldejäävaid maitseelamusi pakuti kuues maakonnas: Tartumaal, Jõgevamaal, Põlvamaal, Viljandimaal, Võrumaal ja Valgamaal. Alatskivi lossirestorani esindaja Sven Särki sõnas, et kuigi üritus langes kokku turistide mõttes madalperioodiga, mil külastatavus on üleüldiselt madalam, oli huvilisi meeldivalt palju. "Külastatavus oli suurem kui prognoosisime - meid külastasid nii noored kui ka vanad. Üllatas ka see, et käikude kõrvale sooviti veinidegustatsioone, seega oli kohe näha, et inimesed nautisid igas mõttes külastust," rääkis Särki.

Ta lisas, et "Metsast taldrikule" idee sobis Alatskivi lossirestorani olemusega hästi kokku. "Oleme läbi aastate üritanud kasutada oma menüüdes ümberkaudsete metsade saadusi ja ka ulukiliha tegemine ei ole meile võõras. Seega kogu kontseptsioon kasutada metsast ja kohalikku sobis meie köögiga," lisas Särki.

Sündmuse eesmärgiks oli suurendada toitlustusasutuste külastatavust, toetada piirkonna arenevat toidukultuuri ja toidu väiketootjaid ning tõsta esile kohalikku toorainet.

"Maitsete nädala näol oli teatud mõttes tegemist katsetusega, et näha, kuidas nii mastaapne koostööprojekt ennast õigustab. On väga hea meel näha, et sündmus võeti juba esimesel aastal külastajate poolt hästi vastu ja sellel on kindlasti potentsiaali areneda tulevikus üheks Eesti toidu tippsündmuseks," rääkis Tartu linna turundusjuht Helen Kalberg



Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.