Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Advendiaeg toob Tartu kesklinna hubase jõulumeeleolu (2020-11-27 07:28:48)


Valgusküla. Foto autor: Silver Gutman

Esimesel advendipühapäeval süttivad tuled Tartu raekoja platsi jõulukuusel ja uhiuuel liuväljal. Valgusküla koos hubase õuealaga ootab tartlasi ja linna külalisi kesklinna jõuluaega veetma.

Tänavu ei toimu raeplatsil tavapäraseid rahvarohkeid ühisüritusi nagu pühapäevased advendiküünalde süütamised ja talvine tantsupidu. Küll aga leiab 12. detsembril aset traditsiooniline jõululaat, mille kauplejad on paigutatud hajutatult Küüni tänavale.

18 majakesest koosnevas Valguskülas tiirlevad loomakarussellid ja nii mõnessegi klaaspaviljoni saab sisse astuda. Olgu piparkooki ja vahvlit ning kuuma teed ostma, põhupaviljoni pikutama, filmiprogrammi vaatama või kanapere tegemistele kaasa elama.
Pühadeaja helgemaks ja muinasjutulisemaks muutmisesse panustavad oma majakestega ka Eesti Rahva Muuseum ja Vanemuise teater. Ühte majja seavad interaktiivse valgusinstallatsiooni sisse Tartu Kunstikooli kolmanda kursuse dekoraatorid.

Kirjanduslikeks etteasteteks saavad ühe klaaspaviljoni enda käsutusse seekord kirjanikud ja luuletajad. UNESCO kirjanduslinn Tartu 5. aastapäeva tähistav ettevõtmine toob alates 1.detsembrist raeplatsile oma loomingut esitama üle paarikümne kirjandusliku külalise üle Eesti.

Nagu ikka saab jõuluaegses kesklinnas sõita saani või ponidega ning aeg-ajalt rõõmustab silma mõni tuletantsuetteaste või teadusteatrietendus. Lisaks saab nautida klaaspaviljonide vahele tekkivat hubast õueala, kus praksub elav tuli.

Alates esimesest advendist on suudlevate tudengite purskkaevu ümber avatud ligi 1000 ruutmeetri suurune liuväli, kus saab valguskettidest tähistaeva all uisutada kuni 17. veebruarini. Uisuväljaku kasutamine on inimestele tasuta ning selle läheduses asuvast paviljonist saab uiske laenutada. Uisuväljak on avatud E-K 15-22;
N-R 12-22 (kell 12-15 on eelisjärjekorras koolide broneeringud) ja L-P 10-22.

Valgusküla raeplatsil on avatud 29. novembrist 10. jaanuarini kell 9-21.
Kauplejad on Valgusküla kohvikus E-R kell 17-21 ja L-P kell 11-21.
Uisuväljaku kohvik on avatud E-R kell 16-21, L-P kell 10-21.

Koroonaviiruse levikust tingitud kogunemispiirangute tõttu oodatakse sel aastal tartlasi ja külalisi raekoja platsile hajutatult aega veetma ning värskest õhust ja jõuluajast rõõmu tundma. Valguskülas programmi ning mitmete teiste Tartu jõuluaja üritustega saab tutvuda lehel
https://joululinntartu.ee/programm.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.