Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2020-11-06 08:12:53)


Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 92 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas üks avaliku korra raske rikkumine ja 55 varavastast kuritegu, sealhulgas 29 vargust (eluruumidest kaks ja sõidukitest viis) ning üks sõidukivargus ja omavoliline kasutamine. Registreeriti viis inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai viga kuus inimest. Tabati neli alkoholijoobes sõidukijuhte ja üks narkojoobes sõidukijuht.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

4. novembril teatati tülist Põhja-Tallinnas asuvas kortermajas, kus üks naaber tungis teisele kallale ja tekitas talle valu ja vigastusi. 27-aastane naine peeti kahtlustatavana kinni.

4. novembril teatati peretülist Põhja-Tallinnas asuvas korteris, kui 56-aastane mees tungis kallale oma elukaaslasele, 42-aastasele naisele, tekitades talle valu ja vigastusi. Mees peeti kahtlustatavana kinni.

Kelmused

4. novembril alustati menetlust selles, et seni tuvastamata isik lõi ebaõige ettekujutuse ühele Eesti ettevõttele, esinedes Rootsi ettevõtte müügijuhina ja pakkus soodsaid tingimusi toodete ostmiseks. Eesti ettevõte kandis raha Rootsi ettevõtte kontole, ent kaupa ei saanud ning selgus, et neile oli edastatud valeandmeid. Kahju üle 2000 euro.

4. novembril alustati menetlust selles, et isik tellis internetikauplusest nutitelefoni ja sülearvuti kogusummas 1896 eurot ning maksis selle eest PayPali kaudu. Saanud kauba kätte, esitas isik PayPalile vaideavalduse, justkui kaupa poleks kätte saadud. Ettevõte on ilma nii rahast kui kaubast.

Vargus

4. novembril teatati politseile vargusest Tallinnas Endla tänaval asuva tankla parklast, kus lukustamata sõidukist varastati sülearvuti. Kahjusumma 1200 eurot.

Harjumaa

Vargus

4. novembril alustati menetlust neljas juhtumis, kui Viimsi vallas asuvatelt sõiduautodelt varastati küljepeeglite klaasid.

Kelmused

4. novembril alustati menetlust selles, et 66-aastase naisega võeti WhatsApp rakenduse vahendusel ühendust ning pakuti abi mõne aasta eest investeeritud 8000 euro tagasi saamisel. Selleks pidi naine edastama enda internetipanga kasutajatunnuse, pangakaardi andmed ning isikute juhendamisel tuvastama ennast Smart ID PIN 1 ja PIN 2 koodidega. Selle tulemusena vormistati naise nimele erinevaid kiirlaene summas 7000 eurot, mis kanti kohe pärast laekumist üle erinevatele kontodele nii Eestis kui Lätis. Kogukahju 7065 eurot.

Juhtumid piiril

4. novembril viidi läbi illegaalimenetlused kahe Ukraina kodaniku suhtes: 1990. aastal sündinud mees ja 1992. aastal sündinud mees. Mehed olid viibinud Eestis ebaseaduslikult vastavalt viis ja kuus päeva, neile koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks.

4. novembril viidi läbi illegaalimenetlus 1977. aastal sündinud Läti Vabariigi kodanikust mehe suhtes, kellele oli koostatud ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja talle kohaldati aastane sissesõidukeeld Eestisse. Kuna mees keeldus vabatahtlikult riigist lahkumast, pöörati mehele tehtud ettekirjutus sundtäidetavaks ning mees saadeti riigist välja ning anti Läti Vabariigile üle.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kelmus

2. novembril alustas Rakvere politseijaoskond kriminaalmenetlust selles, et Väike-Maarja vallas 82-aastasele naisele koju tulnud kaks naist väitsid, et proual on needus peal ning needuse mahavõtmiseks peab vanem naisterahvas neile maksma. Niiviisi petsid naised ohvrilt välja raha ning kaks kuldsõrmust kogusummas umbes 540 eurot. Selliseid juhtumeid võib ennetada, seletades oma eakatele sugulastele, et tegemist on kelmustega. Kui keegi tuleb teie juurde taoliste juttudega ning nõuab pealetükkivalt tähelepanu ja raha, ärge laske selliseid inimesi koju ning teatage sellest kohe politseid, helistades Häirekeskuse lühinumbrile 112.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

4. novembril teatati politseile, et Narvas P.Kerese tänava korteris lõi 52-aastane ema oma tütart. Politsei selgitab juhtunu täpsemad asjaolud kriminaalmenetluse käigus.

4. novembril sai politsei teate, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Salu tänaval lõi 18-aastane mees 43-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluse käigus.

4. novembril teatati politseile, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Altserva tänava kortermajas lõi 32-aastane naine 50-aastast naist.

4. novembril teatati politseile, et Narvas Rahu tänava korterisse ilma loata sisenes tundmatu mees ning ründas 44-aastast meest. Juhtunu üksikasjad selgitatakse välja alustatud kriminaalmenetluse käigus.

4. novembril sai politsei väljakutse Narva Daumani tänavale, kus 32-aastane mees peksis oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

4. novembril teatati politseile, et Narvas Kangelaste prospekti korteris lõi 45-aastane mees oma abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

4. novembril sai politsei väljakutse Kohtla-Järve Olevi tänava korterisse, kus 31-aastane mees lõi oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

4. novembril alustas Narva politseijaoskond kriminaalmenetlust selles, et 19. oktoobril varastas 37-aastane Sillamäel Viru puiestee poest kaupa kogusummas ligi 180 eurot.

4. novembril teatas 73-aastane naisterahvas, et Narvas Tallinna maantee poes omastas tundmatu naine tema rahakoti. Tekitatud kahju ning juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse välja alustatud kriminaalmenetluse käigus.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargused

4. novembril alustati kriminaalmenetlust selles, et 2. novembril möödus 23-aastane naine Pärnus Aida tänaval kaupluses kassadest toodete eest tasumata. Kahju tekitas naine ligi 50 eurot.

4. novembril alustati kriminaalmenetlust selle, et Pärnus Savi tänaval varastati ettevõtte territooriumilt alumiiniumvelgi. Tekitatud kahju on selgitamisel.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Omastamine

3. novembril avastati, et Tartus Jaama tänava tankla šeifist on kadunud 4226 eurot. Juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.