Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti looduse andmed saavad uue kuue (2020-11-04 08:28:04)

Keskkonnaministeerium on koos Keskkonnaagentuuri, Keskkonnaameti ja Keskkonnaministeeriumi Infotehnoloogiakeskusega alustanud uue Eesti Looduse Infosüsteemi (EELIS) arendust.Kolme aasta pärast on meil nüüdisaegne infosüsteem, mis tagab kvaliteetsemad loodusandmed ja muudab need inimestele senisest paremini kättesaadavaks. Ühtlasi väheneb andmete kogumise ja töötlemisega seonduv halduskoormus.

Senine, Eesti looduskaitsesüsteemi kaks aastakümmet teeninud EELIS on tehnoloogiliselt vananenud. Samas on see keskkonnaametlikele üks põhilisi töövahendeid erinevate loodusandmete (näiteks kaitstavad loodusobjektid, veekogud ja nende seisundit mõjutavad objektid, loodusväärtused jms) haldamiseks ja kasutamiseks.

"Kvaliteetsemad andmed ja seostatum kasutamine võimaldab igaühel meist Eestimaa loodusväärtustega meie igapäevastes tegemistes paremini arvestada," ütles keskkonnaminister Rene Kokk. "Näiteks on uuel EELIS-el planeeritud keskkonnaportaali veebiväljund, milles iga inimene saab vaadata loodusobjektide kohta käivat infot ja nende täpset asukohta kaardil."

Uue EELIS-e arendust rahastatakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi programmi projektist "Kaitstavate liikide ja elupaikade inventuurid ja andmehõive" ja LIFE-programmi LIFE-IP projektist "Metsa- ja põllumajandusmaastike terviklik majandamine Natura 2000 elupaikade ja liikide kaitsestaatuse parandamiseks" (LIFE18 IPE/EE/000007).

Arenduspartneriks on ühispakkujad SRINI OÜ ja Helmes AS. Arendusprojekt kestab 2023. aasta lõpuni.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.