Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ministeerium kutsub EV esimese keskkonnaministri mälestusraamatu esitlusele 5.11, kell 12.30 (2020-11-03 08:13:54)


Eesti Vabariigi esimene keskkonnaminister, Eesti ühe suurema ringmajanduskontserni Net Systems Group rajaja Tõnis Kaasik esitleb neljapäeval, 5. novembril Keskkonnaministeeriumis enda mälestusteraamatut "Keskkonna rakkes elu".

Katkend raamatust: "Mäletan seda talveõhtut oma Mustamäe korteris, kui telefon helises ja Savisaar oli toru teises otsas. Jutt oli lühike: kas ma oleksin valmis järgmisel päeval temaga kokku saama? Ma võisin aimata, millest jutt tuleb, kuid mitte rohkem. Hiljem kolleegidega rääkides tuli välja, et pea kogu ministeerium oli teadlik minu võimalikust saamisest keskkonnaministriks. Kõik peale minu. Ametisse astusin ma 13. veebruaril 1991."

See raamat on lugu sellest, kuidas metsavahi pojast sai diplomeeritud looduskaitsja, Kõrvemaal oma töömeheelu alustanud looduskaitseinspektorist Eesti Vabariigi esimene keskkonnaminister ja seejärel ettevõtja, kelle tegemisi ringmajanduse alal hinnati EY Aasta Ettevõtja 2019 tiitliga.

Katkend raamatust: "Julgesin mõelda, et äkki võib kedagi huvitada ühe viiskümmend aastat keskkonda teeninud mehe lugu, kelle looduskaitsjaellu mahtusid nii püstol käes inspektoritöö, riigi keskkonnasüsteemi ülesehitamine ja selle ministrina juhtimine kui ka viimased paarkümmend aastat keskkonnaalast eraettevõtlust, millega alustasin eas, kus teised juba lõpetama hakkavad. Ehk on see raamat natuke ka ajaloojälg, maha pandud märk sellest, kuidas Eesti riik taassündis ja tegi oma esimesed iseseisvad sammud maailma keskkonnapoliitikas."

"Keskkonna rakkes elu" räägib sellest, et looduskaitsja missiooni võib teenida lisaks riigitööle ka ettevõtjana. Raamatus saab ülevaate, kuidas Eesti üks suurimaid keskkonnaalaseid valupunkte -Nõukogude uraanitööstuse tekitatud radioaktiivse jäätmehoidla muudeti ohutuks ja rahvale suletud Sillamäel avati rahvusvaheline sadam.

Raamatust saab lugeda Eesti ühe suurema ringmajanduskontserni Net Systems Group sünnist, mille ettevõtetes Sillamäel, Kiiul ja Raplas töödeldakse aastas ümber kümneid tuhandeid tonne vanu pliiakusid, kasutuks muutunud elektri- ja elektroonikaseadmeid, plastijäätmeid ning toodetakse kiire interneti jaoks vajalikke mikrotorusid.

Raamat tutvustab Tõnis Kaasikule 2018. aasta kultuurisõbra tiitli toonud ettevõtmistest Saka mõisakompleksi taastamisel ja baltisakslastele pühendatud mälestusmärgi rajamisel Põhja-Eesti Pankrannikul, kandes sedaviisi edasi oma väärikate eelkäijate Gustav Vilbaste, Jaan Eilarti ja Veljo Ranniku loodud traditsiooni näha looduskaitset kultuuri osana.

Tõnis Kaasiku raamatu "Keskkonna rakkes elu" esitlus toimub Keskkonnaministeeriumi 1. korruse saalis, Narva mnt. 7a neljapäeval, 5. novembril kell 12.30.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.