Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2020-10-27 08:34:39)


Möödunud nädalavahetuse jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 136 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli viis avaliku korra raske rikkumist ja 43 varavastast kuritegu, sealhulgas üks röövimine. Toime pandi 30 vargust ning kaks sõidukivargust ja omavolilist kasutamist. Registreeriti neli inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada neli inimest. Tabati 102 alkoholijoobes sõidukijuhti ja neli narkojoobes sõidukijuhti. Eestist saadeti välja kaks inimest, riigipiiri ületas ebaseaduslikult kaks inimest.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra raske rikkumine
23. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinna linnaosas lõi 41-aastane mees trammis jalaga enda elukaaslast, 30-aastast naist, põhjustades kannatanule valu. Politsei pidas mehe kinni.


Kehalised väärkohtlemised
23. oktoobril teatati, et Lasnamäe linnaosas Raadiku tänaval toimus ühise joomingu käigus konflikt elukaaslaste, 28-aastase mehe ja 31-aastase naise vahel. Konflikti käigus kägistas mees naist ning lõi teda peaga vastu lauda, tekitades kannatanule valu ja kehavigastusi. Politsei pidas mehe kinni.

23. oktoobril teatati, et Lasnamäe linnaosas Kivila tänaval lõi 58-aastane mees enda elukaaslast, 55-aastast naist. Politsei pidas mehe kinni.

24. oktoobril teatati, et Kesklinnas Vabaduse väljakul lõi tundmatu inimene 23-aastast meest vastu nina. Juhtunu asjaolud selguvad menetluses.

24. oktoobril teatati, et Kesklinnas Vabaduse väljakul oli konflikt 23-aastase ja 27-aastase mehe vahel, mille käigus löödi 23-aastasele mehele vastu nägu.

24. oktoobril teatati, et Lasnamäel Kärberi tänaval tekitas 29-aastane mees valu ja kehavigastusi enda elukaaslasele, 41-aastasele naisele ning ähvardas teda terariistaga. Kiirabi viis naise haiglasse. Politsei pidas 29-aastase mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluses.

24. oktoobril teatati, et Kesklinnas Pikal tänaval lõi tundmatu mees 28-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Kiirabi viis mehe haiglasse. Juhtunu asjaolud selguvad menetluses.

24. oktoobril teatati, et Kristiines Endla tänaval oli bussipeatuses kaklus 42-aastase ja 34-aastase mehe vahel, mille käigus tekitati teineteisele kehavigastusi. Üks meestest oli alkoholijoobes, teine alkoholi tarvitamise tunnustega. Kiirabi viis 42-aastase mehe haiglasse. Politsei pidas 34-aastase mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluses.

24. oktoobril teatati, et Kesklinnas Lembitu tänaval lõi 40-aastane mees endale tuttavat 35-aastast naist käega näkku. Politsei pidas 40-aastase mehe kinni.

25. oktoobril teatati, et Haaberstis Paldiski maanteel korteris ründas 45-aastane mees oma elukaaslast, 42-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Kiirabi toimetas naise haiglasse, politseinikud pidasid mehe kinni.

25. oktoobril teatati, et Nõmmel Tirdi tänaval korteris tekkis konflikt elukaaslaste, 33-aastase naise ja 32-aastase mehe vahel. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Kiirabi andis mehele sündmuskohal esmaabi.

25. oktoobril teatati, et Kesklinnas Viru tänaval toimus kaklus mitme mehe vahel, milles sai kannatada 39-aastane mees. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Looma julm kohtlemine
23. oktoobril laekus politseile teade, et Põhja-Tallinna linnaosas Sõle kägistas 68-aastane mees kassi. Politsei toimetas mehe kainenema.


Kelmus

23. oktoobril alustati menetlust selles, et 19. oktoobril helistas tundmatu mees Lasnamäe linnaosas elavale 36-aastasele mehele ja esitles ennast Swedbanki töötajana. Avaldaja ütles, et ta ei ole panga klient ning tema pank on SEB. Seepeale ütles helistaja, et tegelikult ta ongi SEB panga töötaja. Seejärel sõnas helistaja, et keegi proovib parasjagu avaldaja kontolt raha üle kanda ning kui avaldaja soovib tehingu blokeerida, siis peab ta kohe sisestama oma internetpanga tunnused. Avaldaja andis helistajale oma andmed ning hiljem avastas, et tema kontolt on võetud raha summas 460 eurot.

23. oktoobril teatas 45-aastane Lasnamäel elav naine, et 16. oktoobril helistas talle naisterahvas, kes esitas ennast Swedbank töötajana, teatades, et pangakontolt on Leedu kaudu üritatud võtta raha summas 300€ ning pangakontole oleks nüüd vaja panna lisakaitse. Selleks paluti avaldajal sisestada kahel korral Smart-ID koodid. Hiljem selgus, et tegemist oli pangakelmiga ja arvelt oli tehtud ülekanne summas 800€.


Vargus
23. oktoobril alustati menetlust selles, et 22. oktoobril varastati Lasnamäe linnaosas Paepargi tänaval sõiduauto BMW. Sõiduauto võti kadus ära mõned päevad tagasi. Vargusega tekitatud kahju kokku 32 000 eurot.

Vandalism
23. oktoobril laekus teade selle kohta, et ajavahemikul 21.-22.oktoober lõigati Põhja-Tallinna linnaosas Timuti tänaval läbi sõiduauto Lexus vasakpoolsed lamellrehvid. Kahjusumma 270€.

Valeraha teade
23. oktoobril laekus teade, et 20. oktoobril leiti rahaveose kontrollimisel kolm valerahatunnusega 50-eurost.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

23. oktoobril alustati menetlust selles, et 19. oktoobril lõi 41-aastane mees Maardu linnas Keemikute tänaval rusikaga näkku enda elukaaslasele, 48-aastasele naisele. Politsei pidas mehe löömises kahtlustatavana kinni.


25. oktoobril teatati, et Keilas asuvas korteris ründas 37-aastane mees 38-aastast meest. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

25. oktoobril teatati, et Rummu alevikus korteris lõi 33-aastane mees oma elukaaslast, 31-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ähvardamine

25. oktoobril teatati, et 42-aastane alkoholijoobes mees ähvardas Maardus asuvas majas noaga oma elukaaslast, 33-aastast naist. Sündmuse juures viibisid ka kaks alaealist last. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Juhtumid piiril


23. oktoobril kontrolliti Tallinna Vanasadamas Helsingist Tallinnasse saabunud 1998. aastal sündinud Hiina Rahvavabariigi kodanikku. Naine viibis Eestis seadusliku aluseta. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning ta lahkus samal päeval tagasi Helsingisse.


23. oktoobril viibi läbi illegaalimenetlus 2000. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodaniku suhtes. Mees sõnas päev varem politseinikele, et on esitanud PPA-le lühiajalise töötamise registreerimisetaotluse, mis aga kinnitust ei leidnud. Mehe viisa lõpetati ennetähtaegselt, talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning sissesõidukeeld kuueks kuuks.

23. oktoobril viibi läbi illegaalimenetlus 1989. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodaniku suhtes. Mees töötas Eestis ebaseaduslikult. Mehe viisa lõpetati ennetähtaegselt, talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning sissesõidukeeld pooleteiseks aastaks.

24. oktoobril viidi läbi illegaalimenetlus 1984. aastal sündinud Ukraina kodanikust mehe suhtes, kes päev varem tabati autoroolist alkoholijoobes. Mehe viisa tunnistati kehtetuks, talle tehti ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati sissesõidukeeld kolmeks aastaks.


LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehaline väärkohtlemine

Politseile laekus teade, et 20. oktoobri päeval kasutas 52-aastane mees Jõgeva linnas korteris oma 49-aastase elukaaslase ja ka 46-aastase naabrinaise suhtes vägivalda. Politsei viis mehe jaoskonda ja alustas üksikasjade uurimiseks kriminaalmenetlust.

Põlvamaa

Vargus

22. oktoobri päeval varastati Põlvas Kesk tänaval rattahoidlast lukustamata helerohelist-musta värvi jalgratas Merida Matts. Kahju on 327 eurot.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

24. oktoobri õhtul sai politsei väljakutse Kambja valda talu juurde, kus naabrite vahel tekkis sõnelus, mis päädis vägivallaga. Kaks asjaosalist vajasid esmaabi. Juhtunu üksikasjad on selgitamisel.

25. oktoobri öösel sai politsei väljakutse Kastre valda eramusse, kus 50-aastane mees olevat löönud 35-aastast meest. Juhtunu üksikasjad on selgitamisel.

25. oktoobri öösel sai politsei väljakutse Tartus Rahu tänaval korterisse, kus tüli käigus tekkis kähmlus 53-aastase mehe ja tema 42-aastase elukaaslase vahel, milles naine sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargused

Ööl vastu 22. oktoobrit murti Tartus Kaunase puiesteel sisse bussi ning varastati erinevaid elektritööriistu. Kahju on umbes 2000 eurot.

24. oktoobril peeti Tartus Anne tänaval kaupluses kinni 33-aastane mees, kes püüdis varastada ligi 28 euro eest alkoholi. Et mees on ka varem sarnaseid süütegusid toime pandud, alustati juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

Ööl vastu 24. oktoobrit murti Kastre vallas sisse majja ning varastati võtmed. Lõhkumise ja vargusega tekitatud kahju on umbes 500 eurot.

25. oktoobri päeval peeti kinni 20-aastane mees, kes püüdis Tartus Riia tänaval kauplusest varastada 249-eurost jopet. Meest on ka varem varavastaste süütegude eest karistatud. Kuriteo üksikasju uuritakse kriminaalmenetluses.

25. oktoobri õhtul varastati Tartus Rüütli tänaval toitlustuskohast sularaha. Kahju ja täpsemad üksikasjad selgitatakse kriminaalmenetluses.

Viljandimaa

Asja rikkumine ja hävitamine

23. oktoobri õhtul sai häirekeskus teate, et Suure-Jaanis Pärnu tänaval põleb mahajäetud puumaja katus. Päästjad kustutasid tule, keegi viga ei saanud. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 40-aastase alkoholijoobes mehe, keda on seni kogutud tõenditele alust kahtlustada hoone süütamises.

Vargus

22. oktoobril peeti Viljandis Lossi tänaval kaupluses kuriteos kahtlustatavana kinni 57-aastane mees, kes püüdis varastada toiduaineid ligi 30 euro väärtuses. Kaupa ei rikutud ja see tagastati poele. Juhtunu uurimiseks viiakse läbi kriminaalmenetlust, kuna mees on sarnaseid süütegusid korduvalt toime pannud ka varem.

Võrumaa

Omavoliline sissetung

22. oktoobril sai politsei väljakutse Rõuge valda, kus kolm meest olid lõhkunud ühe maja ukse ning hoonesse sisse tunginud. Politsei pidas alkoholi pruukinud mehed kuriteos kahtlustatavana kinni, neist üks oli majaomanikule varasemast tuttav mees. Juhtunu üksikasju selgitatakse kriminaalmenetluses.

IDA PREFEKTUUR


Lääne-Virumaa

Avaliku korra raske rikkumine

25. oktoobril alustas Rakvere politseijaoskond kriminaalmenetlust selles, et Väike-Maarja vallas tulistas 21-aastane mees stardipüstolist õhku teiste inimeste ees. Politsei pidas 21-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Looma julm kohtlemine

23. oktoobril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Rakveres tulistati õhkrelvast kassi, kes sai viga ja toimetati loomakliinikusse. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

23. oktoobril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Narvas Vestervalli tänava korteris lõi 17-aastane mees 35-aastast meest, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Politsei pidas 17-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

23. oktoobril teatati politseile, et Sillamäe eramus lõi 52-aastane mees naist, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

24. oktoobril teatati politseile, et Narvas Partisani tänava meelelahutusasutuses lõi 24-aastane mees tüli käigus oma abikaasat, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

25. oktoobril teatati politseile, et Narvas Vahtra tänava korteris peretüli käigus ründas mees oma 65-aastast abikaasat, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

25. oktoobril teatati politseile, et Narvas A. Puškini tänava maja juures peretüli käigus lõi 43-aastane mees oma abikaasat, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi.

Vargused

23. oktoobril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Kohtla-Järvel varastati Järveküla tee kauplusest e-sigarette. Tekitatud kahju on ligikaudu 328 eurot.

24. oktoobril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Kohtla-Järvel varastati Puru tee maja keldrist jalgratas Classic Deluxe 5 Men. Kahjusumma on 311 eurot.

23. oktoobril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Jõhvis Puru tee kaupluses möödus 36-aastane mees kassadest kõrvarõngaste eest tasumata. Kaupluse turvatöötaja pidas mehe kinni ning andis üle politseile.

Omastamine

23. oktoobril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Sillamäel võttis 25-aastane mees tuttava inimese mobiiltelefoni iPhone X ja riideid, ilma selleks luba omamata. Kahjusumma on 1000 eurot.


LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised

25. oktoobril sai politsei teate, et Pärnus Papiniidu tänaval löödi 50-aastast meest, kes sai viga.

24. oktoobril sai politsei teate, et Pärnus Papiniidu tänaval pargis ründas 35-aastane mees 38-aastast meest.

Vargus

23. oktoobril alustati kriminaalmenetlust selles, et ajavahemikul 10. oktoober kuni 18. oktoober siseneti Pärnu linnas puidutöökotta ja varastati elektrilisi tööriistu. Vargusega tekitati kahju ligi 660 eurot.

Raplamaa

Ähvardamine

25. oktoobril sai politsei teate, et Raplamaal elumaja hoovis ähvardas 30-aastane mees tuttavat 27-aastast meest.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.