Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Euroopa keskkonnanõukogul olid fookuses kliimamuutused ja elurikkuse kadu (2020-10-26 08:21:39)

Luksemburgis toimunud keskkonnanõukogul räägiti Euroopa keskkonnapoliitika kahel kõige olulisemal teemal - kliimamuutused ja elurikkuse kadu.

Keskkonnaministrite kokkulepe kinnitab Euroopa Liidu ambitsiooni olla kliimaneutraalne aastaks 2050. Liikmesriigid rääkisid ka järgmistest olulistest sammudest, et leppida aasta lõpuks kokku Euroopa Liidu eesmärk vähendada aastaks 2030. kasvuhoonegaaside heidet vähemalt 55%. Tänu kokkuleppele on nüüd võimalik alustada kliimaseaduse üle läbirääkimisi Euroopa Parlamendiga.

Vastuseks Euroopa Komisjoni uuele elurikkuse strateegiale, võtsid keskkonnaministrid vastu ka elurikkuse nõukogu järeldused, et toetada strateegia eesmärke. Nõukogu järeldustes rõhutatakse muuhulgas seda, kui oluline on elurikkuse kaitse tõhustamine, liikide, elupaikade ja ökosüsteemide kaitsmine ning tugev globaalne koostöö.

Nõukogul Eestit esindanud keskkonnaministeeriumi asekantsler Kristi Klaas ütles, et hoolimata väga mahukatest ja keerulistest teemadest olid kõik liikmesriigid tulnud kohale konstruktiivses meeleolus. "Nii kliimapoliitika kui elurikkuse säilitamine on roheleppe olulised alustalad, mille puhul on riikidel vaja tegeleda paljude väljakutsetega. Samas olid riigid ühel meelel, et vaja on seada ühised ambitsioonikad eesmärgid ja astuda kindlaid samme nende saavutamiseks."



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.