Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Rene Kokk: Euroopa vajab selget eesmärki mereprügi vähendamiseks (2020-09-29 08:50:42)

28.09.2020.
Läänemere riikide keskkonna, kalanduse ja põllumajanduse ministrite konverentsil nentisid ministrid, et merestrateegia raamdirektiivi eesmärki - Läänemere hea seisund aastaks 2020 - ei ole saavutatud.Läänemere pakilisemad probleemid on eutrofeerumise kõrval saasteainete kõrge tase ja mereprügi. Läänemere seisundi parandamiseks allkirjastati uus ministrite deklaratsioon.

Keskkonnaminister Rene Kokk märkis kohtumisel, et Eestil on valminud mereprügi plaan ning ka Euroopa peab seadma selged eesmärgid mereprügi vähendamiseks.


"
Üleilmselt merd ohustav plastikureostus on süvenevaks probleemiks ka Läänemeres. Mereprügi probleem, kui selline, on maismaal aset leidva puuduliku jäätmekäitluse tagajärg. Kui plastik on meres, siis on selle kokku kogumine ja välja püüdmine väga keeruline, kohati võimatu. Meie jaoks on oluline, et nii globaalsel, Euroopa Liidu kui ka regiooni tasandil seataks konkreetsed mõõdetavad eesmärgid plastiku vähendamiseks ning neid ka ellu rakendataks," lausus keskkonnaminister.

Hiljuti valminud Eesti mereprügi plaan toob välja meetmed, kuidas edaspidi enam keskenduda rannaalade puhtusele, sadamate jäätmekäitlusele, merre suubuvatele toruotstele, uudsetele tehnilistele prügikogumisvahenditele meres ning laiadasemale teavitamisele.

Konverentsil osalesid kaheksa ELi liikmesriigi (Taani, Eesti, Soome, Saksamaa, Läti, Leedu, Poola ja Rootsi) keskkonna-,põllumajandus- ja kalandusministrid, kes allkirjastasid ministrite deklaratsiooni. Riigid kinnitasid deklaratsiooniga, et neil on Läänemere merekeskkonna seisundi parandamisel võetud kohustused, mille täitmisega nad peavad tegelema.

Tänase ministrite konverentsi korraldas Euroopa Komisjon. Esialgselt Palangasse planeeritud Our Baltic konverentsi asemel toimus ministrite deklaratsiooni allkirjastamine veebis, mille korraldamist vedas keskkonna-, ookeani- ja kalandusvolinik Virginijus Sinkevičius.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.