Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PPA iseteeninduses saab taotleda nüüd ka korduvat välismaalase passi ja elamisloakaarti (2020-09-16 08:17:28)


Politsei- ja Piirivalveameti (PPA)
iseteeninduses on nüüd võimalik lisaks ID-kaardile ja Eesti kodaniku passile taotleda ka korduvat välismaalase passi ja elamisloakaarti.

"Kutsume kõiki kliente üles iseteenindust kasutama. Klientide huve silmas pidades on taotluskeskkond eesti, vene ja inglise keeles," ütles PPA identiteedi ja staatuste büroo valdkonna koordineerija Marit Abram.

Dokumendi taotlemisel iseteeninduses on suurem osa ankeedist eeltäidetud. "Seega on kliendil vaja vaid oma andmed üle kontrollida, valida sobiv dokumendi väljastuskoht ja lisada dokumendifoto, mis ei oleks vanem kui kuus kuud," selgitas ta.

Iseteeninduse kasutamine aitab aega kokku hoida - taotledes dokumenti internetis peab PPA teenindusse tulema vaid valminud dokumendile järele. "Soovitame selleks eelnevalt aeg broneerida, niimoodi ei pea klient teeninduses kaua viibima," ütleb Marit Abram.

Elamisloakaardi taotlemiseks on kohustuslikud sõrmejäljed. Kui PPA andmebaasis olevad sõrmejäljed on antud vähem kui kuus aastat tagasi, saab taotlust esitada iseteeninduses. "Kui kehtivaid sõrmejälgi pole, saab uued sõrmejäljed anda ja uue pildi teha tasuta teeninduses kohapeal. Seejärel saab taotluse hiljem kodus endale mugaval ajal iseteeninduses esitada," räägib Abram.

Tähtajalise elamisloa puhul on korduva dokumendi taotlemiseks vajalik kehtiv elamisluba. Kui tähtajaline elamisluba on aegunud, peab uut elamisluba taotlema PPA teeninduses vaid eelbroneeritud ajal. Tavajärjekorras ei ole võimalik uut tähtajalist elamisluba taotleda.

Pikaajalise elaniku elamisloa omanik saab uut dokumenti taotleda ka juhul, kui varasem dokument on aegunud, sisenedes iseteeninduskeskkonda mobiil-ID, Smart-ID või internetipanga abil.

Eesti kodaniku ID-kaarti saab iseteeninduses taotleda 2017. aasta juunist, 2019. aasta augustis lisandus ka passi taotlemise võimalus. Eest Vabariigi kodaniku dokumentide taotlustest esitatakse iseteeninduses umbes 30%.

Allikas: PPA


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.