Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ettevõtjad saavad soodsamad võimalused investeeringute tegemiseks (2020-07-21 08:45:30)

Ma
Maaeluminister allkirjastas kobareelnõu, millega muudetakse kokku 11 põllumajandus- ja maaeluministri määrust, et luua eriolukorrast mõjutatud ettevõtjatele soodsamad võimalused investeeringute tegemiseks

"Kevadine eriolukord mõjutas väga paljusid ettevõtjaid, raskendades nende olukorda. Seetõttu tuli üle vaadata toetuse saajatele sätestatud tingimused, et need läheksid kokku tegelikkuses ilmnenud vajadustega. Investeeringutoetuse saajate jaoks pikendatakse toetatavate tegevuste elluviimise tähtaega, mis annab neile paindlikumad võimalused investeeringud lõpetada," lausus maaeluminister Arvo Aller.

Lisaks nõuete paindlikkuse suurendamisele pikendatakse toetatavate tegevuste elluviimist järgmistes toetusmeetmetes.

· Keskmise suurusega ettevõtjate ja suurettevõtjate põllumajandustoodete töötlemise ning turustamise investeeringutoetuse muudatusega pikendatakse tegevuste elluviimise tähtaega ühe aasta võrra nendel toetuse saajatel, kes esitasid taotluse 2017. aasta taotlusvoorus ja kelle taotlused rahuldati. Investeeringud tuleb teha 2021. aasta kevadeks. Tähtaega pikendatakse, kui toetatavast tegevusest on ellu viidud oluline osa ehk vähemalt 45% kogu tegevuse abikõlblikust maksumusest.

· Põllumajandusettevõtja tulemuslikkuse parandamise investeeringutoetuse muudatusega pikendatakse nendel toetuse saajatel, kes esitasid taotluse 2017. aasta I kvartalis ja kelle taotlused rahuldati, toetatavate tegevuste elluviimise tähtaega ühe aasta võrra. Tähtaega pikendatakse, kui toetatavast tegevusest on ellu viidud oluline osa ehk vähemalt 40% kogu tegevuse abikõlblikust maksumusest ja 2019. aasta jooksul on esitatud Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile toetuse väljamaksmiseks vähemalt üks maksetaotlus koos investeeringu tegemist tõendavate dokumentidega. Samuti pikendatakse toetatavate tegevuste elluviimise tähtaega ühe aasta võrra ka nendel toetuse saajatel, kelle taotlus rahuldati 2019. aastal



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.