Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2020-07-14 09:08:43)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 182 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli neli avaliku korra rasket rikkumist, 51 varavastast kuritegu, sealhulgas 35 vargust (neli eluruumidest, üks sõidukist). Registreeriti 15 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 16 inimest. Tabati 66 alkoholi- ja üks narkojoobes sõidukijuht.

Registreeriti kolm Schengeni viisaeeskirja rikkumist, üks ebaseaduslik riigipiiri ületamine ning üks piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra raske rikkumine

12. juulil teatati politseile, et Lasnamäe linnaosas Pae tänaval liigub ringi mees, kes sihtis relvataolise esemega inimesi ning tulistas õhku. Sündmusele reageerisid koheselt kõik piirkonna patrullid ning pidasid 50-aastase joobetunnustega mehe sündmuskoha lähedal kinni. Selgus, et mehel oli kaasas stardipüstol ja nuga. Juhtunu käigus keegi vigastada ei saanud. Juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlust avaliku korra raske rikkumise alusel.

Kehalised väärkohtlemised

10. juulil teatati politseile kaklusest Aia tänaval, mille käigus läks 40-aastane mees kallale 18-aastasele mehele, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Ründaja peeti politseinike poolt kinni.


10. juulil teatati kaklusest Aegna saarel, mille käigus lõi 50-aastane naine 47-aastast meest, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Kiirabi viis mehe mandrile täiendavasse tervisekontrolli.

10. juulil teatati peretülist Sitsi tänaval, mille käigus lõi 38-aastane mees 45-aastast naist lahtise käega näkku ja tekitas talle terariistaga käele haava. Mees oli politseinike jõudes sündmuskohalt lahkunud.

11. juulil teatati, et 19-aastane mees lõi Kesklinnas Tartu maanteel 49-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 19-aastase noormehe kinni.


11. juulil teatati, et 45-aastane mees lõi Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuvas korteris oma endist abikaasat, 34-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.


11. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Heina tänaval löödi 29-aastast meest.


11. juulil teatati, et alkoholijoobes 46-aastane mees lõi Lasnamäel Majaka põiktänaval endale tuttavat 32-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.


11. juulil teatati, et Kesklinnas Tatari tänaval löödi 25-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.


11. juulil teatati, et alkoholijoobes 38-aastane naine ründas Kesklinnas 50-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 38-aastase naise kinni.


11. juulil teatati, et 45-aastane mees lõi Lasnamäel Raadiku tänaval asuvas korteris oma elukaaslast, 34-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Juhtunu juures viibis alaealine laps. Politseinikud pidasid mehe kinni.

12. juulil teatati, et Kesklinna linnaosas Vana-Vitu tänaval toimus kaklus, 41-aastase ja 35-aastase mehe vahel, mille käigus said mõlemad kannatada. 41-aastane mees peeti politsei poolt kinni.


12. juulil teatati politseile, et Põhja-Tallinna linnaosas Kopli tänaval lõid 34-aastane mees 26-aastast meest, 38-aastast meest, tekitades talle kehavigastusi. Politsei pidas mehed kinni.

Ähvardamine

Ööl vastu 11. juulit teatati, et joobetunnusega 40-aastane mees ähvardas Põhja-Tallinnas Sõle tänaval teisi inimesi saega. Politseinikud pidasid mehe kinni.


12. juulil teatati politseile, et Lasnamäe linnaosas Muhu tänaval ähvardas 55-aastane joobetunnustega mees enda naabrit, 36-aastast naist. Mees peeti politsei poolt kinni.

Plahvatuse tekitamine

10. juulil kella 23.30 paiku teatati, et Tallinna Lilleküla Gümnaasiumis oli kuulda kärgatust ning koolihoonest on näha suitsu. Sündmuskohale reageerisid politseinikud, kiirabi ja päästeamet. Päästjad selgitasid välja, et ühes klassiruumis oli toimunud plahvatus, mille tagajärjel purunesid klassiruumi aknaklaasid. Juhtunu käigus keegi vigastada ei saanud. Sündmuskohal töötanud ekspertide seni kogutud andmetel põhjustas plahvatuse deodorandipudelitest isevalmistatud lõhkeseadeldis. Juhtunus on alust kahtlustada alaealist tüdrukut ja noormeest, kellelt politseinikud võtsid sündmuse järgselt ütlused ning kes anti peale seda vanematele üle. Juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb plahvatuse tekitamist, kui sellega on tekitatud oht varale.

Vargus

10. juulil teatati, et Rävala tänava meelelahutusasutuses olles varastati 21-aastaselt mehelt mobiiltelefon. Kahjusumma 1000 eurot.

10. juulil teatati, et Gonsiori tänaval asuva kortermaja keldriboksist varastati jalgratas. Kahjusumma 1400 eurot.

10. juulil alustati menetlust selles, et Kopli tänavalt varastati naiste jalgratas väärtusega 350 eurot. Varas koos jalgrattaga peeti kinni ning toimetati jaoskonda.

10. juulil teatati politseile vargusest Väike-Ameerika tänaval asuvast kontorihoonest, millest varastati erinevaid tööriistu. Kahjusumma ligikaudu 2000 eurot.

11. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Salme tänaval varastati korterist arvuti. Kahju on 1200 eurot.

11. juulil teatati, et Kesklinnas Sauna tänaval asuvas majutusasutuses varastati koridori unustatud seljakotist sularaha ligikaudu 5000 euro väärtuses.

Kelmus

10. juulil alustati menetlust selles, et seni tuvastamata isik kasutas 42-aastase mehe krediitkaardi andmeid internetiostude tegemiseks. Kahjusumma ligikaudu 850 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

11. juulil teatati, et 52-aastane mees lõi Maardus Ringi tänaval oma endist abikaasat, 45-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.

12. juulil teatati, et Maardu linnas Keemikute tänaval lõi tundmatu meesterahvas 31-aastast meest, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.


12. juulil teatati, et Maardu linnas Kellamäe tänaval lõid kaks tundmatut naisterahvast 25-aastast naist ja 20-aastast naist, tekitades neile füüsilist valu ja kehavigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

12. juulil teatati politseile, et Viimsi alevikus Alpikanni teel toimus kaklus, mille käigus löödi 41-aastast meest. Kahtlustatavana peeti kinni 26-aastane mees.

Tulirelva, selle olulise osa ja laskemoona ebaseaduslik käitlemine

10. juulil 14.30 ajal teatati, et Saku vallas sihtis mees väikese lapsega jalutanud naist relvataolise esemega. Politseinikud tuvastasid 56-aastase mehe asukoha ja pärast tema kinnipidamist selgitasid, et tegemist oli pneumopüstoliga. Mehe kinnipidamisel ilmnes, et tema kodus võib veel olla teadmata päritolu relvasid, mistõttu viidi tema kodus läbi menetlustoimingud. Mehe kodu läbiotsimise käigus leidsid politseinikud veel mitmeid relvi mille päritolu ja selle, mis liiki relvadega on tegu, selgitab ekspertiis. Juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlust.

Juhtumid piiril

10. juulil viidi läbi illegaalimenetlus 1998. aastal sündinud Ukraina kodaniku suhtes, kellele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja sissesõidukeeldu ei kohaldatud.

11. juulil esitas 1985. aastal sündinud Somaalia Vabariigi kodanik Tallinna lennujaamas kontrolliks täielikult võltsitud Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendkuningriigi passi. Mees toimetati asjaolude väljaselgitamiseks jaoskonda.

11. juulil tabasid piirivalvurid Tallinna sadamas 1980. aastal sündinud Brasiilia Liitvabariigi kodaniku, kes oli Schengeni alale saabunud märtsis ning ületanud lubatud viisavabade päevade aja. Mehel oli sisse antud Soome elamisloa taotlus, mille otsust polnud veel tehtud. Mehele määrati kiirmenetluses rahatrahv ning ta lahkus Soome.

12. juulil kontrolliti Tallinna Vanasadamas 1982. aastal sündinud Korea Vabariigi kodanikku. Naisel puudus kehtiv välisriigi reisidokument, mistõttu määrati talle trahv ning naine lahkus laevaga tagasi Helsingisse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

10. juuli õhtul sai politsei väljakutse Tartus Soola tänavale, kus löödi 26-aastast meest. Lööjad põgenesid, kuid politseile on nende nimed teada ning täpsemaid üksikasju selgitatakse kriminaalmenetluses.

11. juuli õhtul sai politsei väljakutse Tartus Vabaduse puiesteel välikohviku juurde, kus alkoholi tarvitanud mees ründas teda korrale kutsunud turvatöötajat. Politsei pidas 52-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

12. juuli öösel lõi 34-aastane mees ühise alkoholi tarvitamise käigus Peipsiääre vallas Varnja alevikus tänaval 48-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni.

Politseile laekus teade, et ööl vastu 12. juulit lõi seni tuvastamata isik Tartus Pikal tänaval Anne kanali ääres 36-aastast meest, kes sai viga. Juhtumi uurimiseks alustati kriminaalmenetlust.

Asja omavoliline kasutamine

11. juuli hommikul sai häirekeskuses teate joobekahtlusega autojuhist. Politsei pidas sõidukijuhi kinni ning tuvastas, et ta oli joobes ning tal puudus ka juhtimisõigus. Ühtlasi ilmnes, et sõiduk oli Tartus Uuelt tänavalt maja eest ärandatud. Politsei pidas 18-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Üksikasju uuritakse kriminaalmenetluses.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Ähvardamised

11. juulil alustati Narva politseijaoskonnas kriminaalmenetlus selles, et 34-aastane mees ähvardas enda 33-aastast abikaasat. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

10. juulil teatati politseile, et Narvas Kangelaste prospekti korteris ähvardas 30-aastane mees endist abikaasat ja nende ühist poega tapmisega. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

10. juulil sai politsei väljakutse Kohtla-Järve Mõisa tee kauplusesse, kus 17-aastane mees ähvardas kaupluse turvatöötajat. Politsei pidas noormehe kahtlustatavana kinni.

Kehalised väärkohtlemised

12. juulil sai politsei väljakutse Narvas A-A. Tiimanni tänava korterisse, kus 23-aastane mees lõi enda elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

12. juulil teatati politseile, et Narvas Aasa tänaval lõi 45-aastane mees 39-aastast naist. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

11. juulil teatati politseile, et Narvas Rakvere tänaval toimus kahe mehe vahel konflikt. Tüli käigus sai viga 18-aastane mees. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

11. juulil sai politsei väljakutse Narvas Mõisa tänava meelelahutusasutusse, kus 28-aastane naine lõi 51-aastast naist. Politsei pidas 28-aastase naise kahtlustatavana kinni.

10. juulil alustati kriminaalmenetlus selles, et 53-aastane mees lõi Narvas Pähklimäe tänava korteris enda elukaaslast, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Avaliku korra raske rikkumine

12. juulil teatati politseile, et Jõhvis Kaare tänaval löödi 18- ja 54-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Omavoliline sissetung
12. juulil tungiti sisse Narvas Kosmonaudi tänava esimese korruse korterisse. Sealt varastati mobiiltelefon ja väärtuseta vana sülearvuti. Esialgne tekitatud kahju on 100 eurot.

Vägivald võimuesindaja vastu

11. juulil pihustas 19-aastane mees Sillamäel Kesk tänava meelelahutusasutuses pipragaasi ametikohustusi täitnud 43-aastasele politseiametnikule silma. Politsei pidas 19-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Juhtumid piiril

12. juulil kontrolliti Narva-1 piiripunktis kahte Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Nad olid Schengeni viisaruumis viibinud 73 päeva seadusliku aluseta. Neile koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning ühele neist kohaldati sissesõidukeeld üheks aastaks.

10. juulil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel 1969.aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikku. Mees viibis Schengeni viisaruumis 65 päeva seadusliku aluseta. Mehele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning kohaldati üheks aastaks sissesõidukeeld.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

12. juulil sai politsei teate, et Haapsalus lõi 58-aastane mees oma 51-aastast elukaaslast, kes sai viga. Politseinikud pidasid 58-aastase mehe kahtlustatavana kinni ning viisid kainenema.

Pärnumaa

Vargus

11. juulil sai politsei teate, et Pärnus Tallinna maanteel varastas 20-aastane mees kauplusest alkohoolseid jooke. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni ning kaup tagastati poele.

Kehalised väärkohtlemised

11. juulil kella 4 ajal sai politsei teate, et Pärnus Nikolai tänaval lõi seni tuvastamata isik rusikaga 39-aastast meest, kes sai viga.

11. juulil sai politsei teate, et Pärnus korterelamus lõi 46-aastane mees oma 45-aastast abikaasat.

Avaliku korra rasked rikkumised

9. juulil kella 1.20 paiku sai politsei teate, et Pärnus Ringi tänaval lõi seni tuvastamata mees 27-aastast meest, kes sai viga.

11. juulil kella 3.30 ajal sai politsei teate, et Pärnus Suvituse tänaval lõi seni tuvastamata mees 18-aastast meest.

Raplamaa

Kehalised väärkohtlemised

10. juulil kella 16 ajal sai politsei teate, et Kehtna vallas korteris lõi 49-aastane mees talle tuttavat 48-aastast meest. Politseinikud pidasid 49-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

10. juulil kella 19 ajal sai politsei teate, et Kehtna vallas korteris lõi 42-aastane mees jalaga 46-aastast meest, kes sai viga.

11. juulil sai politsei teate, et Rapla vallas eramajas tungis 47-aastane mees kallale oma 69-aastasele emale, kes sai viga.

11. juulil kella 6 paiku hommikul sai politsei teate, et Kohila vallas eramajas lõi ja pigistas 33-aastane mees oma 28-aastast naist, kes sai viga.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.