Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja piirivalveameti ööpäevasündmused (2020-07-07 08:26:31)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 141 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgaks kaks avaliku korra rasket rikkumist, 39 varavastast kuritegu, kaasa arvatud 28 vargust (eluruumidest kolm ja sõidukitest üks) ning üheksa sõidukivargust ja omavolilist kasutamist. Registreeriti 12 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 13 inimest. Inimvigastustega liiklusõnnetusi joobes juhtide süül toimus kolm. Tabati 48 alkoholijoobes ja viis narkojoobes sõidukijuhti.


PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

3. juulil alustati menetlust selles, et Lasnamäe linnaosas Raadiku tänaval asuvas korteris tekkis konflikt elukaaslaste vahel, mille käigus 50-aastane mees lõi 50-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

3. juulil teatati politseile, et Kesklinna linnaosas Pärnu maanteel asuvas korteris lõi 24-aastane mees enda elukaaslast, 28-aastast naist, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Mees peeti politsei poolt kinni.

3. juulil teatati politseile, et Kesklinna linnaosas Vabaduse väljakul löödi 33-aastast ja 34-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

3. juulil alustati menetlust selles, et Lasnamäe linnaosas Kalevipoja tänaval asuvas korteris tekitas 31-aastane mees enda endisele elukaaslasele, 28-aastasele naisele füüsilist valu ja kehavigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

3. juulil teatati politseile, et Kesklinna linnaosas Joa tänaval asuva maja hoovis tekkis konflikt kahe mehe ja ühe naise vahel, mille käigus 34-aastane mees lõi 37-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

3. juulil teatati politseile, et Lasnamäe linnaosas Kivila tänaval asuvas korteris ründas joobes 57-aastane mees enda abikaasat, 56-aastast naist. Mees peeti politsei poolt kinni.

3. juulil teatati politseile, et Lasnamäe linnaosas Meeliku tänaval oleva meelelahutusasutuse ees lõi seni tundmatu mees 38-aastast meest, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

4. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Reisijate tänaval toimunud kakluses said kannatada 18-aastane ja kaks 20-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

4. juulil teatati, et alkoholijoobes 36-aastane mees ründas Mustamäel J. Sütiste teel endale tuttavat 40-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 40-aastase mehe kinni.

4. juulil teatati, et 30-aastane mees lõi Lasnamäel Läänemere teel asuvas korteris oma elukaaslast, 31-aastast naist ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

4. juulil teatati, et 38-aastane mees ründas Põhja-Tallinnas Erika tänaval asuvas korteris oma elukaaslast, 54-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

4. juulil teatati, et alkoholijoobes 79-aastane mees ründas Põhja-Tallinnas Kopli tänaval oma elukaaslast, 38-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

5. juulil teatati politseile kallaletungist Endla tänaval, mille käigus kägistas seni tuvastamata mees 38-aastast meest ja hiljem peksid kaks seni tuvastamata meest 38-aastast meest, tekitades talle valu ja kehavigastusi.

5. juulil teatati politseile tülist F. R. Faehlmanni tänaval, mille tulemusena lasti õhkrelvast alkoholijoobes 35-aastast naist. Kiirabi vaatas naise kohapeal üle ja hospitaliseerimist ta ei vajanud. Laskja isik on politseile teada ning juhtunu täpsemad asjaolud selgitab menetlus.

5. juulil teatati politseile juhtumist Tartu maanteel asuvas meelelahutusasutuses, mille käigus lõi 21-aastane mees 28-aastast meest, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Lööja peeti politseinike poolt kinni.

5. juulil teatati politseile peretülist Koorti tänaval, mille käigus ähvardas 86-aastane naine 41-aastast meest noaga.

5. juulil teatati politseile tülist Sõle tänaval asuvas korteris, mille käigus tekitati 31-aastasele mehele valu ja kehavigastusi.

Ähvardamine

4. juulil teatati, et märtsi lõpus ähvardati Tartu maanteel asuva büroohoone töötajaid.

Vargus

5. juulil teatati politseile, et 4. juunil varastati Kalevipoja tänavalt sõidukilt Škoda Superb esituled. Kahjusumma ligikaudu 500 eurot.

Kelmus

3. juulil alustati menetlust selles, et juunikuus loodi seni tuvastamata inimeste poolt ebaõige ettekujutus tegelikest asjaoludest 28-aastasele naisele, pakkudes talle lisateenimise võimalust kaugtööna firmas Back-Pay Secutity LTD. Töö sisuks pidi olema firma raha edasi kandmine reservkontole läbi avaldaja pangakonto. Avaldaja avas veebilehel www.powr.io lingi, kus pidi ennast tuvastama pangalingi ja Smart ID-ga. Seejärel teostati avaldaja pangakontolt viis pangakaardimakset kogusummas 1069 eurot, milleks avaldaja tegelikult luba ei andnud.

Arvutikelmus

5. juulil teatati, et 29. juunil kaotati Lasnamäel Lõõtsa tänaval asuvas bussipeatuses rahakott, milles olid erinevad dokumendid ja sularaha. Rahakoti vahel olnud pangakaardiga on automaadist välja võetud 350 eurot sularaha. Kogukahju on 550 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

4. juulil teatati, et 53-aastane mees lõi Jüri alevikus oma elukaaslast, 49-aastast naist ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

5. juulil teatati politseile tülist Jõelähtme vallas Kivisilla teel, mille käigus lõi 32-aastane naine 20-aastast meest ja 19-aastast naist, tekitades neile valu ja kehavigastusi.

5. juulil teatati politseile juhtumist Saue vallas, mille käigus läks 40-aastane mees kallale 39-aastasele naisele, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Mees peeti politseinike poolt kinni.

Vargus

3. juulil alustati menetlust selles, et Rae vallas Kopli külas varastati maja juurest tellingud ja betoonisegaja. Vargusega tekitatud kahju 2200 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab menetlus.

Juhtumid piiril

4. juulil viidi läbi illegaalimenetlus 1986. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodaniku suhtes. Mehe registreeritud lühiajaline töötamine Eestis lõppes märtsis, kuid ta ei taotlenud endale seadusliku alust Eestis viibimiseks ja töötamiseks ega lahkunud pärast 90-päevast viibimist Schengeni alalt. 3. märtsil pani ta toime väärteokorras karistatava poevarguse. Mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja sissesõidukeeld kaheks aastaks.

4. juulil kontrolliti Tallinnas Venemaa Föderatsiooni registreerimismärgiga sõiduautot Audi, mida juhtis 1971. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik. Mees esitas võltsingutunnustega registreerimistunnistuse ning sõiduki läbivaatuse ja selle andmete kontrollimisel tuvastati, et masin on 2015. aastal varastatud Venemaalt. Sõiduk võeti hoiule ning juhi suhtes alustati menetlust.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

5. juulil sai politsei väljakutse Rakveres Küti tänava korterisse, kus 34-aastane mees lõi enda ema. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

4. juulil teatati politseile, et Tapa vallas Tamsalus toimus konflikt 23- ja 28-aastase mehe vahel. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

5. juulil sai politsei väljakutse Narvas Rahu tänava korterisse, kus 38-aastane mees tekitas füüsilist valu enda abikaasale. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

5. juulil teatati politseile, et Narvas Energia tänava korteris lõi 52-aastane mees enda abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

4. juulil sai politsei väljakutse Jõhvis Narva maanteele, kus 19-aastane naine tekitas füüsilist valu 20-aastasele naisele. Politsei pidas 19-aastase naise kahtlustatavana kinni.

4. juulil sai politsei väljakutse Narvas Oru tänava korterisse, kus 34-aastane mees lõi enda elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

4. juulil sai politsei teate, et Sillamäel Kesk tänaval löödi 40-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

4. juulil teatati politseile, et Kiviõlis korteris lõi 32-aastane mees 34-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

4. juulil sai politsei väljakutse Kiviõlis Viru tänava korterisse, kus toimus konflikt 30-aastase naise ja tema ema vahel. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

4. juulil teatati politseile, et Sillamäel Tallinna maanteel löödi 63-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

3. juulil alustati kriminaalmenetlus selles, et 2. juulil lõi Narvas 27-aastane mees enda 29-aastast elukaaslast, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

3. juulil sai politsei väljakutse A-A. Tiimanni tänava korterisse, kus 25-aastane mees põhjustas füüsilist valu enda endisele elukaaslasele. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Avaliku korra raske rikkumine

4. juulil teatati politseile, et Narva-Jõesuus Aia tänaval tekitati füüsilist valu 25-aastasele mehele ning 49-aastasele naisele. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Tulirelva ebaseaduslik käitlemine

5. juulil tuvastati väljakutse käigus, et Kohtla-Järvel Olevi tänaval omab 40-aastane mees stardipüstolit, millel on ümbertegemise tunnused tulirelvaks. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

4. juulil alustati kriminaalmenetlus selles, et Narvas Juhkentali tänava korterist varastati ligikaudu 440 euro eest erinevaid esemeid.

Ajavahemikul 1. - 3. juuli varastati Jõhvis Tartu maantee kortermaja keldrist jalgratas. Esialgne vargusega tekitatud kahju on 300 eurot.

3. juulil teatati politseile, et 30. juunil varastati Narva-Jõesuu Aia tänava maja riietusruumist mobiiltelefon Samsung Galaxy A70. Vargusega tekitatud esialgne kahju on 300 eurot.

Omavoliline sissetung ja lahkumisnõude täitmata jätmine

Ajavahemikul 30. mai - 4. juuli on sisse tungitud Toila valla Järve küla tänava korterisse. Sealt varastati radiaator. Tekitatud kahju on ligikaudu 200 eurot.

Varguse katse

3. juulil sai politsei teate, et Narvas A-A. Tiimanni tänava kauplusest varastas 39-aastane mees ligikaudu 47 euro eest erinevaid tooteid. Kaupluse turvatöötaja pidas mehe kinni ning andis üle politseile.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

4. juulil murti Tartu vallas Kastli külas sisse eramusse ning varastati televiisor ja teisi esemeid. Esialgne kahju on umbes 1500 eurot.

5. juulil avastati, et Tartus Põhja puiesteel kõrvalhoonesse on sisse murtud ning varastatud kaks trimmerit, mootorsaag, aiakäru ja teisi esemeid. Esialgne kahju on umbes 600 eurot.

Valgamaa

Kelmus

Politseile laekus teade, et sel aastal on kasutatud ühe Tõrva valla elaniku pangakaarti tema teadmata ning võetud laenusid telefoni, tahvelarvuti ja muu soetamiseks. Kahju on üle 4000 euro.

Viljandimaa

Vargus

4. juulil avastati, et Põhja-Sakala vallas Soomevere külas on sisse murtud puidutöökotta ning varastatud erinevaid materjale. Esialgne kahju on umbes 5000 eurot.

Võrumaa

Surma põhjustamine ettevaatamatusest

4. juulil sai politsei väljakutse Rõuge valda ühe talumaja juurde, kus kaklesid kaks venda, 67-aastane ja 71-aastane mees. Kakluse järel kaotas 67-aastane mees teadvuse ja kukkus pikali, sündmuskohale saabunud operatiivtöötajate püüd teda elustada paraku tulemust ei andnud. Politsei pidas 71-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtunu üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

Juhtum piiril

4. juulil kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel kaht Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes olid viibinud Schengeni viisaruumis 35 päeva seadusliku aluseta. Mehele ja naisele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kolmeks kuuks sissesõidukeeld, misjärel lubati neil riigist lahkuda.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Vargus

3. juulil sai politsei teate, et Aravete alevikus Lasteaia tänaval tungiti akna lõhkumise teel sisse apteeki, kust varastati sularaha. Tekitatud kahju on selgitamisel.

Läänemaa

Vägivald võimuesindaja vastu
4.juulil teatati, et Haapsalu politseijaoskonna arestimajas lõi 37-aastane mees ametikohustusi täitnud 46-aastast abipolitseinikku. Politsei pidas 37-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Kehaline väärkohtlemine

5. juulil sai politsei teate, et Haapsalus Aida tänava majas lõi 36-aastane mees oma 32-aastast toanaabrit, kes sai viga. Politseinikud pidasid 36-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Pärnumaa


Kehaline väärkohtlemine

3. juulil sai politsei teate, et Kilingi-Nõmmes lõi 34-aastane mees oma 36-aastast elukaaslast, kes sai viga. Politseinikud pidasid 34-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Võltsitud maksevahendi ja väärtpaberi kasutamine

4. juulil sai politsei teate, et Pärnus Hommiku tänaval kasutati kaupluses maksevahendina võltsimistunnustega 50-eurost.


Avaliku korra raske rikkumine

4. juulil sai politsei teate, et Pärnus Liblika tänaval lõi kaupluses varguse toime pannud mees teda poest lahkumast takistada püüdnud 29-aastast kaupluse töötajat.

Vargused

4. juulil sai politsei teate, et Pärnus Õhtu põik maja juurest haljasalalt varastati lukustatud jalgratas Bottecchia. Vargusega tekitatud kahju on 300 eurot.

5. juulil sai politsei teate, et Pärnus Kaevu tänaval tungiti sisse korterelamu keldrisse, kust varastati erinevaid elektrilisi tööriistu. Esialgsel hinnangul on tekitatud kahju vähemalt 1200 eurot.

Raplamaa

Vargus

3. juulil teatati politseile, et Arankülas varastati umbes 500 kg demonteerimisele minevat vasest õhuliini. Vargusega tekitatud hinnanguline kahju on 2000 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

3. juulil sai politsei teate, et Kohila vallas eramajas hammustas 48-aastane mees oma 54-aastast elukaaslast.


4. juulil sai politsei teate, et Kehtna vallas hoovis lõi 47-aastane mees rusikaga 16-aastast noormeest, kes sai viga. Politsei pidas 47-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.