Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Noorte Keskkonnanõukogu hindab oma esimest tegevusaastat õpetlikuks (2020-06-08 08:25:15)

Keskkonnaministeeriumi juures tegutsev nõuandev organ - Noorte Keskkonnanõukogu tähistas oma esimest sünnipäeva, pidas tulevikuplaane ja valis uue juhi. Noorte eesmärgiks on keskkonnateadlike sõnumite viimine koolidesse ja aktiivne kaasalöömine poliitiliste otsuste tegemisel.

Eelmise aasta keskkonnapäeval esimest korda kogunenud Noorte Keskkonnanõukogul on olnud adra seadmise aasta. "Üheksa noorteorganisatsiooni esindajaist koosneva ühenduse suhtes on lootused olnud kõrged," tõdes Keskkonnaministeeriumi kantsler Meelis Münt. "Aasta jooksul on noored näinud, kuidas poliitika kujundamine reaalselt käib ja kui keeruliste läbirääkimiste käigus sünnivad kokkulepped erinevate huvigruppide vahel." Näiteks osales Noorte Keskkonnanõukogu senine juht Merilin Raudna-Kristoffersen Madridis toimunud ÜRO kliimakonverentsil.

Tuleviku eesmärkidest rääkides tõstsid noored esile vajadust käia koolides esinemas. Kliima teemal toimus kevadel spetsiaalne koolitus, mille viljad jäid koroonakriisi eriolukorra tõttu maitsmata ja nüüd kibelevad koolituses osalenud õpitut teistega jagama.

Roger Tibar Eesti Noorteühenduste Liidust arvas, et sarnased noorte ekspertkogud peaks tegutsema iga ministeeriumi juures. Carolyn Mets Avatud Noortekeskuste Ühendusest hindas keskkonna teemadel sõna võttes oluliseks isiklikku head eeskuju. Noorte Keskkonnanõukogu senine esimees, Bioteaduste Üliõpilaste Seltsi liige Merilin Raudna-Kristoffersen toonitas välissuhtluse olulisust, sest teiste sarnaste noorteühendustega on kasulik informatsiooni jagada ja nii näeb keskkonna valdkonnast laiemat pilti.

Nõukogu liikmed on koostanud küsitluse, et teada saada, millised keskkonnateemad on kuni 26-aastaste jaoks olulised. Küsitlus on leitav: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfXjU2SsVYLj6vOQvq7
fjWUdfnt2_7NgLJ39SM8QVCGZLkMgA/viewform

Kohtumise lõpuks valis Noorte Keskkonnanõukogu omale pooleks aastaks uue juhtorganisatsiooni, milleks sai Eesti Maaülikooli Keskkonnakaitse Üliõpilaste Selts.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.