Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pärnus hakkavad patrullima tõukeratastel politseinikud (2020-06-01 08:51:15)


Pärnu patrullpolitseinikud Veroonika Piirikuus ja Robert Tiisler


Pärnu jaoskonna politseinikud hakkavad sel suvel linnas esmakordselt patrullima ka tõukeratastega.

Pärnu politseijaoskonda jõudsid sel nädalal kaks elektrilist tõukeratast, millega politseinikud hakkavad patrullima eeskätt parkides, kergliiklusteedel, rannapiirkonnas ja jõe ääres.

"Liigume tõukeratastega rahvarohkemates kohtades, kus saame olla inimestele lähemal ja vajadusel kiiresti appi minna," rääkis Pärnu politseijaoskonna patrullijuht Henry Murumaa.

Murumaa sõnul on tõukerataste suurimaks plussiks, et nendega jõuab suhteliselt kiiresti ühest kohast teise. "Loomulikult patrullivad politseinikud ka jalgsi, kuid tõukeratas annab meile võimaluse läbida lühema ajaga suuremaid alasid ja seeläbi inimeste jaoks veelgi rohkem olemas olla. Samuti võib tõukerattaga teatud juhtudel jõuda abivajajani kiiremini kui näiteks autoga," selgitas Murumaa.

Lääne prefekt Kaido Kõplase sõnul võib suvel Pärnus liikuma hakkavaid elektrilisi tõukerattaid võtta kui pilootprojekti, sest need on esimesed politseis ning teistes Eesti piirkondades neid veel näha ei saa.

"Proovime nende kahega, kuidas nn tõukerattapatrull töötab ja kui tõhus vahend see meie jaoks on. Eks tulevikus selgub, kas neid võib liikumas näha ka mujal kui Pärnus," sõnas Kõplas. "Mina usun küll, et tõukerattad on korrakaitsjatele head abilised - oleme suvistel tänavatel veelgi rohkem nähtavad ja suurendame oma reageerimise paindlikkust," lisas prefekt.

Elektrilised tõukerattad jõudsid Pärnu politseijaoskonda esmaspäeval ning sel nädalal käis testimine ja politseinike koolitamine. Tõukeratastel liikuvaid politseinikke võib Pärnus patrullimas näha juba alates sellest nädalavahetusest.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.