Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaamet tutvustab lühifilmidega Eesti rahvusparkide väärtusi (2020-05-14 08:37:46)


Eesti rahvuspargid. Kuvatõmmis

Eesti looduskaitse 110. sünnipäeva tähistamiseks valmisid sel kevadel andeka filmitegija Ants Tammiku käe all lühifilmid kõigist kuuest Eesti rahvuspargist. Keskkonnaamet kutsub filmidega Eesti loodusest osa saama nii eestlasi kui ka väliskülalisi.

Valminud lühifilme imekaunite kaadritega Vilsandi, Lahemaa, Matsalu, Karula, Soomaa ja Alutaguse rahvusparkidest saab vaadata Keskkonnaameti YouTube'i kanalil. Igast rahvuspargist kiirema, kuid põgusama ülevaate saamiseks on kanalil ka üheminutilised kokkuvõtted.

"Minu jaoks oli see projekt 10 aastase filmitegija karjääri juures kindlasti kõige raskem, õpetlikum ja silmi avavam. Pealtnäha lihtsate ilusate looduskaadrite taga on 75 000 km sõitu, üle saja võttepäeva ja mitu kuud monteerimist," sõnas lühifilmide operaator Ants Tammik.

Eestis on küllaga imelist loodust, pea 23% Eesti pinnast moodustavad kaitstavad alad. Rahvusparkides hoitakse lisaks loodusele ka kultuuripärandit - seal saad kogeda, kuidas inimene on loodusega kooskõlas aastasadu toimetanud. Rahvusparkide filmid annavad vaatajaile inspiratsiooni, mida looduses tähele panna ja kuhu samme seada.

Lühifilmide valmimisse olid kaasatud paljud Keskkonnaameti töötajad, kes puutuvad oma töös rahvusparkidega kokku. "Suur roll oli ka rahvusparkide kohalikel elanikel, turismiettevõtjatel ja teistel partneritel. Kaasatute ring on olnud lai, alates põllumeestest ja loomapidajatest ning lõpetades muuseumide, laulu-ja tantsurühmade ning noorte looduskaitsjatega," ütles Keskkonnaameti looduskaitse osakonna projektikoordinaator Nele Sõber.

Võtted toimusid 2018. aasta septembrist ja vältasid 2020. aasta märtsikuuni. Videotes kasutatud muusika autor on Aivar Surva, tekste luges Maili Metssalu. Peagi saab näha ka filmide inglis- ja venekeelsete subtiitritega versioone. Filme rahastas Keskkonnainvesteeringute Keskus.

2020. aastal tähistatakse Eesti looduskaitse 110. sünnipäeva. 1910. aastal võeti Vilsandi lähedal kaitse alla Vaika linnusaared, et kaitsta seal pesitsevaid linde. Juubeliaasta tunnuslausega "Hoia, mida armastad!" kutsuvad Keskkonnaamet ja Keskkonnaministeerium loodust märkama, tundma õppima ja hoidma.



Allikas: Keskkonnaameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.