Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2020-05-05 08:06:22)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 159 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks raske tervisekahjustuse tekitamine, üks avaliku korra raske rikkumine, 60 varavastast kuritegu, sealhulgas üks röövimine ja 45 vargust. Registreeriti 13 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus kolm ja sai vigastada 13 inimest. Tabati 86 alkoholi- ja kolm narkojoobes sõidukijuhti.

Piiril väljastati neli sisenemiskeeldu ning Eestist saadeti välja kaks inimest. Tuvastati üks Schengeni viisaeeskirja rikkumine ning üks piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

30. aprillil teatati politseile peretülist Sõpruse pst kortermajas, mille käigus läks 37-aastane mees kallale 39-aastasele naisele, põhjustades talle valu ja kehavigastusi. Mees peeti politseinike poolt kinni ja toimetati jaoskonda.

1. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval tuli seni tuvastamata isik kallale 47-aastasele mehele, tekitades kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi.

1. mail teatati, et Lasnamäel Paekaare tänaval asuvas korteris ründas 20-aastane mees oma elukaaslast, 21-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

1. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval kaklesid kaks meesterahvast. Kiirabi toimetas sündmuskohalt haiglasse 55-aastase mehe. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

1. mail teatati, et Lasnamäel Laagna teel toimus kaklus, milles sai kannatada 41-aastane mees. Ründajad lahkusid enne politsei saabumist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

1. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Sitsi tänaval asuvas korteris lõi alkoholijoobes mees 38-aastane mees oma elukaaslast, 45-aastast naist.

2. mail teatati, et Lasnamäe linnaosas Meeliku tänaval asuvas korteris lõi 23-aastane mees endale tuttavat 20-aastast naist, tekitades kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

2. mail teatati, et Kesklinna linnaosas Pärnu maanteel tekkinud konflikti käigus lõi tundmatu mees 19-aastast naist, millega tekitas kannatanule füüsilist valu ja vigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

2. mail teatati, et Haabersti linnaosas Õismäe teel asuvas korteris tõukas 40-aastane mees enda abikaasat, 44-aastas naist, millega tekitas kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi. Mees peeti politsei poolt kinni.

2. mail teatati, et Põhja-Tallinna linnaosas Ädala tänaval asuvas korteris toimunud konflikti käigus mees 42-aastast naist, millega tekitas kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

3. mail teatati politseile, et Kesklinnas Koidu tänaval tekkis konflikt tuttavate meeste vahel, mille käigus tekitas 32-aastane mees kehavigastusi 33-aastasele mehele. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse. Politseinikud pidasid 32-aastase mehe kinni ja viisid ta jaoskonda. Juhtunu asjaolud selgitab kriminaalmenetlus.

3. mail sai politsei teate, et Kristiines Räägu tänaval tekitas 47-aastane mees füüsilist valu 47-aastasele tuttavale naisele. Kiirabi vaatas naise tervisliku seisundi üle. Politseinikud toimetasid 47-aastase mehe kainestusmajja.

3. mail teatati politseile, et Lasnamäel Läänemere teel tekitas 35-aastane mees füüsilist valu ja kehavigastusi 27-aastasele mehele. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse. Politseinikud pidasid 35-aastase mehe kinni ja viisid ta jaoskonda.

3. mail sai politsei väljakutse Põhja-Tallinnasse Tööstuse tänavale, kus 50-aastane mees tekitas füüsilist valu 29-aastasele naisele. Kiirabi viis naise haiglasse kontrolli. Politsei pidas 50-aastase mehe kahtlustatuna kinni.

3. mail teatati, et Lasnamäel Silde tänaval tekkis konflikt tuttavate 37-aastase naise ja 42-aastase mehe vahel, mille käigus tekitati füüsilist valu.

3. mail teatati, et Lasnamäel Majaka tänaval tekkis konflikt tuttavate 39-aastase mehe ja 40-aastase naise vahel, mille käigus tekitati füüsilist valu ja kehavigastusi. Politseinikud pidasid 39-aastase mehe kinni ja viisid ta kinnipidamiskeskusse.

Vargused

30. aprillil teatati Paldiski maanteel oleva kortermaja trepikojast toimunud jalgrattavargusest. Kahju ligikaudu 600 eurot.

30. aprillil teatati Helme tänaval asuva kortermaja rõdult varastatud jalgrattast. Kahju ligikaudu 450 eurot.

30. aprillil teatati J. Smuuli teel asuvas kaupluses tegutsenud vargast, kes varastas tööriista maksumusega 800 eurot. Mees peeti politseinike poolt kinni.

2. mail teatati, et Kesklinna linnaosas Kollane tänaval varastati sõiduauto Ford Mondeo, milles oli avaldajale kuuluvaid isiklikke esemeid väärtuses 2200 eurot. Vargusega tekitatud kahju kokku 3000 eurot.

2. mail teatati, et Põhja-Tallinna linnaosas Sitsi tänaval asuvasse korterisse tungiti sisse lukustamata korteriukse kaudu. Seni tundmatu meesterahvas süütas diivani ning varastas avaldajale, 52-aastasele mehele kuuluvaid isiklikke esemeid. Tekitatud kahju kokku 1500 eurot.

2. mail teatati, et Nõmme linnaosas Pärnu maanteel asuvast toidupoest varastasid 30-aastane ja 41-aastane mees toiduaineid, tarbekaupu ja alkoholi kogusummas 1500 eurot.

3. mail teatati politseile, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval on öö jooksul murtud sisse maja pööningule ja varastatud sealt jalgratas. Vargusega tekitatud kahju on 1000 eurot.

Röövimine

3. mail sai politsei teate Põhja-Tallinnast Paldiski maanteelt, kus 30- ja 44-aastane mees tungisid kallale 37-aastasele mehele, võtsid tema telefoni, pangakaardi ja dokumendid ning tekitasid füüsilist valu. Politseinikud pidasid 30- ja 44-aastase mehe kinni ja toimetasid jaoskonda. Juhtunu asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

Kelmused

30. aprillil alustati menetlust selles, et kauplemisplatvormi markets-soft.com'i vahendusel loodi 71-aastasele mehele ebaõige ettekujutus tegelikest asjaoludest ning maksis platvormile enda pangakontolt 225 eurot, mida enam kätte ei saa.

30. aprillil alustati menetlust selles, et 47-aastane naine võitis kauplemisplatvormil ebay.de oksjoni, kandis eseme eest üle tasu ligikaudu 260 eurot, ent pärast seda kadus kauba müüja profiil keskkonnast ning kaupa pole naine kätte saanud.

30. aprillil alustati menetlust selles, et 37-aastane mees avastas enda pangakontolt ülekandeid, mida ta ise ei teinud. Kahju ligikaudu 900 eurot.

30. aprillil alustati menetlust selles, et 22-aastane naine soovis osta tõukoera kutsikat, tegi müüjale ülekande, ent ei saanud koera. Kahju ligikaudu 450 eurot.

Võltsitud maksevahendi ja väärtpaberi kasutamine

3. mai alustati kriminaalmenetlust selles, et 1. ja 2. mail avastati Kesklinnast Liivalaia tänaval olevas asutuses võltsimistunnustega kaks 50-eurost ja üks 20-eurone rahatäht.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

1. mail teatati, et Ämari alevikus asuvas korteris ründas 46-aastane naine 60-aastast naist. Kõik osapooled olid alkoholijoobes. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

1. mail teatati, et Kolga alevikus ründas alkoholijoobes 60-aastane mees oma abikaasat, 57-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargus
2. mail teatati, et Kuusalu vallas Valkla külas varastati keldrist jalgratas. Vargusega tekitatud kahju kokku 900 eurot.

Juhtumid piiril

30. aprillil saabusid reisilaevaga Helsingist Tallinna Vanasadamasse kaks Bulgaaria Vabariigi kodanikku: 1963. aastal sündinud mees ja 1967. aastal sündinud naine. Nende ütlused reisimarsruudi kohta ei olnud usaldusväärsed ning mees ja naine jäid ööseks laeva ja lahkusid kell 07.30 sama laevaga tagasi Helsingisse.

30. aprillil saabus Tallinna lennujaama lennuga Helsingist 1964. aastal sündinud Soome Vabariigi kodanik. Naine soovis tulla oma elukaaslase juurde Eestisse. PPA peadirektori üldkorralduse alusel tõkestati isiku riiki saabumine. Naine lahkus samal päeval lennuga Helsingisse.

1. mail saabus Helsingist Tallinna Vanasadamasse reisilaevaga 1973. aastal sündinud Rumeenia Vabariigi kodanik, kes väitis, et töötas Soomes ja soovib edasi minna Tallinna lennujaama kaudu koju Rumeeniasse. Mehe reisimarsruut jäi ebaselgeks, samuti ei olnud tal esitada ühtegi transpordivahendi piletit. Mees saadeti sama laevaga tagasi Helsingisse.

3. mail viidi läbi illegaalimenetlus 1996. aastal sündinud Ukraina kodanikust mehe suhtes, kes juhtis kuu alguses mootorsõidukit olles ise alkoholijoobes. Mehe viisa tunnistati kehtetuks ja talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks. Samuti määrati talle sissesõidukeeld kolmeks aastaks.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

1. mail sai politsei väljakutse Tartus Riia tänava korterisse, kus olid omavahel riidu läinud endised elukaaslased. Jageluse käigus sai viga 35-aastane naine, kellele meedikud kohapeal esmaabi andsid. Juhtunu täpsemaid üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

2. mail pöördus politsei poole 49-aastane Kambja vallas elav naine, keda oli löönud tema 54-aastane abikaasa. Naine pöördus tervisekontrolliks traumapunkti ning seejärel politseinike poole. Juhtunu täpsemad üksikasjad selgitatakse kriminaaluurimises.

Juhtumid piiril

3. mail kella 14.30 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis riiki siseneda soovinud Ukraina numbrimärgiga Renaulti veokit ning avastasid, et veokijuhil on uuendamata jäänud sõidumeerik. Veokijuhile määrati rikkumise eest 100-eurone rahatrahv, masin suunati tollikontrolli ning seejärel lubati sel sisened Eesti Vabariiki, ent tingimusel, et juht uuendab esimesel võimalusel raskeveoki sõidumeeriku sertifikaadi.

1. mail kella 12.35 ajal peeti Koidula piiripunktis Eestist lahkumisel kinni 88-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis seadusliku aluseta 24 päeva ning veetnud need kõik Eestis. Naisele määrati 40-eurone rahatrahv, talle koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks ning ta lahkus Venemaa Föderatsiooni.

1. mail kella 19 paiku pidasid kaitseliitlased Valga linnas kinni joobes Läti Vabariigi kodaniku, kes oli üle aia ronides ebaseaduslikult Läti Vabariigist Eestisse tulnud. Joobes 50-aastane piiririkkuja peeti kinni ning tema suhtes alustati menetlust. Peale esmaseid menetlustoiminguid anti mees üle Läti piirivalvuritele.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

1. mail sai politsei väljakutse Rakveres Maidla tänava eramusse, kus ühise alkoholi tarvitamise käigus toimus kaklus 46- ja 38-aastase mehe vahel. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 46-aastase mehe.

Arvutikelmus

30. aprillil teatati politseile, et telefoni teel võeti ühendust 60-aastase Rakvere elanikuga ning pakuti investeerimisvõimalust. Naine kandis kelmidele üle 5250 eurot ning paigaldas oma arvutisse programmi TeamViewer, mis andis võõrastele ligipääsu tema arvutile.

Vargused

Ajavahemikul 1.- 2. mai varastati Rakveres Viru tänava elamu toaukse lahtimuukimise teel 2- eurostes müntides ligikaudu 500 eurot.

Ajavahemikul 29. - 30. aprill varastati Näpi alevikus ettevõtte territooriumilt metsatõstuk, mis oli kinnitatud traktorile. Lisaks varastati sealt kahe sõiduki numbrimärgid.

Valeraha teade

29. aprillil alustati Rakvere politseijaoskonna kriminaalmenetlus selles, et inkassatsioonifirma andis politseile üle valeraha tunnustega 10-eurose kupüüri.

Ida-Virumaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine

1. mail sai politsei väljakutse Kohtla-Järvel Puru teele, kus kakluse tagajärjel sai 20-aastane noormees raske tervisekahjustuse.

Avaliku korra raske rikkumine

3. mail sai politsei väljakutse Auvere külla, kus 64-aastane mees rikkus avaliku korda ähvardades õhupüstoliga koera maha lasta. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Ähvardamine

30. aprillil teatati Narva politseijaoskonda, et 29. aprillil saatis 27-aastane mees enda endisele 29-aastasele elukaaslasele ähvardava sisuga sõnumeid.

Kehalised väärkohtlemised

3. mail teatas 17-aastane noormees politseile, et 2. mail lõi Kohtla-Nõmmel asuvas eramus tema 23- aastane vend nii teda kui ka teist 17-aastast noort meest.

2. mail sai politsei väljakutse Sillamäel V. Majakovski tänava maja juurde, kus 38-aastane mees tekitas füüsilist valu enda 41-aastasele elukaaslasele.

2. mail teatas 91-aastane naine, et tema 64-aastane poeg lõi teda 1. mail Narvas Mõisa tänava korteris.

2. mail sai politsei väljakutse Narvas V. Gerassimovi tänava korterisse, kus 38-aastane mees lõi 36-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

2. mail teatati politseile, et Narvas Kangelaste prospekti korteris lõi 33-aastane mees 17-aastast tütarlast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

1. mail sai politsei väljakutse Narvas P. Kerese tänavale, kus 30-aastane naine lõi 28-aastast elukaaslast. 28-aastane mees viidi kainenema. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab välja menetlus.

1. mail sai politsei väljakutse Auvere külla, kus 36-aastane mees lõi enda abikaasat ja 31-aastast teist meest. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

1. mail sai politsei väljakutse Kohtla-Järvele L. Koidula tänava korterisse, kus 63-aastane mees lõi enda 64-aastast abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

1. mail teatati politseile, et Kohtla-Järvel Maleva tänaval löödi 45-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus

Ajavahemikul 23. - 30. aprill varastati Mustanina külas pumbahoonest ukse lõhkumise teel pumbaosad. Esialgne vargusega tekitatud kahju on 311 eurot.

Valeraha teade

29. aprillil alustati Narva politseijaoskonna kriminaalmenetlus selles, et sularahaosakond andis politseile üle valeraha tunnustega 50- ja 20-eurose kupüüri.

Juhtumid piiril

1. mail avastas Narva kordoni patrull Narva jõest püügile asetatud tähistamata püünise, mis eemaldati püügilt ja sees olnud kala lasti tagasi vette. Püünis võeti kordonisse hoiule.

3. mail avastas Narva kordoni patrull Narva jõest püügile asetatud tähistamata püünise, mis eemaldati püügilt ja sees olnud kala lasti tagasi vette. Püünis võeti kordonisse hoiule.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Vargus

3. mail sai politsei teate, et Kärdlas Väike-Aia tänaval siseneti eluhoonesse ja varastati kaks jalgratast ning sularaha. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

Pärnumaa

Vargus

3. mail sai politsei teate, et varem sarnaste tegude eest karistatud 44-aastane naine möödus Pärnus Riia maanteel asuvas kaupluses kassadest tasumata kauba eest, mida oli ligi 100 euro väärtuses. Tegu jäi aga lõpule viimata, sest kaupluse töötajad pidasid naise kinni ja andsid ta üle politseile.

Eesti Vabariigi riigipiiri ja ajutise kontrolljoone ebaseaduslik ületamine

3. mail alustati kriminaalmenetlust selles, et 28-aastane naine ja 31- ning 45- aastane mees eirasid tahtlikult Eesti vabariigi valituse poolt kehtestatud piiranguid ja ületasid Ikla külas ebaseaduslikult Läti Vabariigi ja Eesti vabariigi riigipiiri.

Raplamaa

Vargus

1. mail sai politsei teate, et Märjamaa vallas Koluvere maanteel siseneti hoonesse ja varastati alkoholi ning sularaha. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.