Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaagentuur kutsub virtuaalsele ilmajaamakülastusele (2020-04-27 08:20:28)


Fotol on automaatne sondeerimisjaam Tallinn-Harku
aeroloogiajaama kompleksis.

Tulenevalt eriolukorrast on ära jäänud mitmed meelelahutused ja huvitavad paigad on ekskursioonidele suletud, sealhulgas Tallinn-Harku ilmajaam. Keskkonnaagentuur lõi nüüd võimaluse virtuaaltuuril ilmajaama avastada.

Innovaatilised ja julged tegutsejad on kolinud mitmed tavapärased tegevused virtuaalmaailma, et elu põnevamad hetked saaksid jätkuda ka eriolukorra ajal.

Ka Keskkonnaagentuur sai äsja valmis Tallinn-Harku aeroloogiajaama ehk rahvakeeli ilmajaamana tuntud kompleksi virtuaaltuuri ja nüüd saavad nii kooliõpilased kui ka täiskasvanud ilmajaama ekskursioonile minna kodust väljumata.

Keskkonnaagentuuri asedirektor Svetlana Pudova nentis, et ilmajaamas on heaks traditsiooniks kujunenud huvilisi vastu võtta ning tutvustada seda, kuidas igapäevaselt tehakse meteoroloogilisi ja aeroloogilisi vaatlusi.


Keskkonnaagentuuri direktori Taimar Ala sõnul on pea kõigile tuttavad Tallinn-Paldiski maantee ääres olevad suured valged pallid, mis ilmajaama katusel on.


"Eelkõige lastele on need alati huvitavad olnud ja ka täiskasvanute mällu on ilmajaama pallid kinnistunud omamoodi maamärgina. Kooliekskursioonide raames viivad õpetajad oma klasse tihti sinna uudistama," rääkis Ala.

"Nüüd saavad kõik, kellel nende atraktiivsete ja müstiliste pallidega mingi emotsionaalne seos on, meie virtuaaltuuril uurida, mida huvitavat nende pallide juures veel on. Avame oma uksed rahvale esimest korda virtuaalselt ja loodame, et sellest saab huvitav võimalus kõigile ilma- ja loodushuvilistele," lisas Pudova.

"Eriolukorra lõppedes on Keskkonnaagentuuri Tallinn-Harku aeroloogiajaama uksed taas külalistele ekskursioonideks avatud tavapärasel moel, kuid ka virtuaalekskursioon on tulnud selleks, et jääda eksisteerima koos teiste külastustega," räägivad Ala ja Pudova.

Keskkonnaagentuur tegeleb keskkonna- ja looduse seirega ning oluline osa sellest on ka ilmaandmete kogumine, töötlemine ja andmete pinnalt ilmaprognooside ja -hoiatuste koostamine ja edastamine.

Ka kõigile tuttav õhtune Aktuaalse Kaamera ilmateade on kokku pandud Keskkonnaagentuuri sünoptikute poolt ja väga oluline osa algandmetest pärineb muu hulgas ka Tallinn-Harku aeroloogiajaamast ehk ilmajaamast.

Ilmateate telgitagustega saab tutvuda siin:
https://ilmajaam-kaur.hub.arcgis.com

 



Allikas: Keskkonnaagentuuri pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.