Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
I kvartali lõpp oli kinnisvaraturul tavapärasemast madalama aktiivsusega (2020-04-21 08:38:41)


Maa-ameti andmetel oli 2020. aasta I kvartalis kinnisvaratehingute arv 5 protsenti suurem kui aasta tagasi I kvartalis, kuid märtsis on näha juba tehinguaktiivsuse langust.

Tänavu I kvartalis tehti Eestis 11 630 ostu-müügitehingut, sh kinnisasjad, korteriomandid ja hoonestusõigused. Eelmise aasta I kvartaliga võrreldes kasvas tehingute arv 5 protsenti, kuid eelmise kvartaliga võrreldes oli tehinguid 6 protsenti vähem. Märtsikuu ostu-müügitehingute analüüs näitab, et tehinguaktiivsus on aastases võrdluses ligi 9 protsenti madalam ning eelnenud kuust 6 protsenti madalam.

Ostu-müügitehingute koguväärtus oli I kvartalis 885 miljonit eurot, mis on eelmise aasta I kvartaliga võrreldes 6,5 protsenti ja eelmise kvartaliga võrreldes ligi 5 protsenti väiksem.

Korteriomanditega tehti I kvartalis 6396 tehingut, sealhulgas eluruumidega 5709 tehingut. Aastases võrdluses oli eluruumidega tehtud tehinguid 7 protsenti enam, samas eelneva kvartaliga võrreldes tehinguaktiivsus langes 6 protsenti. Eluruumide tehingute koguväärtus, mis oli I kvartalis ligi 453 miljonit eurot, kasvas aastaga ligi 13 protsenti, kuid vähenes kvartali võrdluses 9 protsenti.

Tänavu I kvartalis oli Tallinnas uue korteri ruutmeetri keskmine hind 2563 eurot, mis oli 14 protsenti kõrgem kui aasta varem samal ajal. Järelturul maksis korteri ruutmeeter keskmiselt 1850 eurot, mis oli 6 protsenti kõrgem kui eelmise aasta I kvartalis. Uus kahetoaline korter (kaasatud on tehingud korteritega, mille pindala on vahemikus 40-55 ruutmeetrit) maksis keskmiselt 125 349 eurot (2712 eurot ruutmeeter), järelturul oli kahetoalise korteri keskmine hind 86 359 eurot (1828 eurot ruutmeeter).

Maa-ameti kinnisvara hinnaindeks kasvas eelmise aasta I kvartaliga võrreldes ligi 7 protsenti ning eelmise kvartaliga võrreldes ligi 8 protsenti. Korteriomandite hinnaindeks kasvas aastases võrdluses 16 protsenti, kuid hoonestamata maa ning hoonestatud elamumaa hinnaindeksid langesid vastavalt ligi 6 ja 8 protsenti. Võrdluses eelmise kvartaliga on korteriomandite hinnaindeks kasvanud ligi 13 protsenti ja hoonestamata maa hinnaindeks ligi 2 protsenti, kuid hoonestatud elamumaa hinnaindeks langes marginaalse 1 protsendipunkti võrra.

Põhjalikum ülevaade: kinnisvaraturg märtsis ja I kvartalis

Täiendavat infot saab Maa-ameti kinnisvara hinnastatistika päringukeskkonnast

Allikas: Maa-ameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.