Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu osaleb rahvusvahelises Roheliste Sihtkohtade programmis (2020-04-09 07:26:06)


Tartu osaleb rahvusvahelises säästvat turismi arendava Roheliste Sihtkohtade (Green Destinations) pilootprogrammis, mis annab piirkonnale võimaluse analüüsida ja parendada elukeskkonda ning omandada rohelise sihtkoha kvaliteedimärgis.

Tartut osalust programmis koordineerib SA Tartumaa Turism ja toetab EASi Turismiarenduskeskus.

Tartu linna turundusjuhi Helen Kalbergi sõnul arvestab üha rohkem turiste puhkusesihtkoha valikul lisaks kõigele muule ka keskkonnategureid. "Rohelise Sihtkoha kvaliteedimärgis on kindlasti üks oluline tunnus, mis aitab piirkonnal silma paista ja valikute hulgas esile kerkida," rääkis Kalberg.

"Roheliste Sihtkohtade programm võimaldab meil õppida teiste partnerite parimatest praktikatest, kaasata väliseksperte ning valdkonda strateegiliselt analüüsida, kuidas olemasolevaid ressursse parimal võimalikul viisil kasutades aidata kohalikul turismisektoril kriisijärgselt uuele tasemele tõusta," lisas turundusjuht.

Kvaliteedimärgist taotlev sihtkoht peab andma detailse ülevaate piirkonna erinevate säästvat arengut puudutavate valdkondade toimimisest. Sinna kuuluvad näiteks keskkond koos jäätmekavade, energiakasutuse ja veekäitlusega ning kliimaküsimused. Samuti loodushoid koos kogu ökosüsteemiga, kohaliku kultuuri ja traditsioonide väärtustamine ning piirkonna elanike sotsiaalne heaolu - kõik omavad võrdselt tähtsust, et sihtkoht saaks kvaliteedimärgise taotlusprotsessi edukalt läbitud.

Tartu linna esindab projektis SA Tartumaa Turism. Lisaks Tartule löövad roheliste sihtkohtade pilootprogrammis Eestist kaasa veel, Hiiumaa, Saaremaa ja Muhu, Pärnumaa, Järvamaa, Rakvere ja Lahemaa. Projektis osalemist toetab EAS turismiarenduskeskus.

Green Destinations on rahvusvaheliselt tuntud programm, millega on liitunud üle 200 sihtkoha üle maailma.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.