Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eriolukorra tõttu Tartu Ülikool lõpetamata ei jää (2020-03-20 07:16:51)


Aune Valk. Foto: Andres Tennus

Tartu Ülikooli õppeprorektor Aune Valk kinnitab, et hoolimata eriolukorrast läheb elu Tartu Ülikoolis edasi ning kvaliteetne õppe- ja teadustöö jätkub. Ülikool on valmis pakkuma üliõpilaste muredele individuaalseid lahendusi.

Valgu kinnitusel ei tasu kellelgi muretseda, et ülikool eriolukorra tõttu lõpetamata või lõputöö kaitsmata jääb. Ka sisseastumise pärast ei ole vaja karta - kõik, kes soovivad ülikooli astuda, saavad selleks võimaluse.

Tartu Ülikool jättis eriolukorra tõttu ära küll sisseastujatele mõeldud akadeemilise testi, mis pidi toimuma 21. märtsil ja 4. aprillil, kuid see puudutas vaid üht osa sisseastujatest.

"Meil on väga kahju, et pidime akadeemilise testi ära jätma. Sel aastal kavatses testi teha rohkem inimesi kui kunagi varem -soovijaid oli üle 2500. See kinnitab, et huvi õpingute vastu Tartu Ülikoolis on väga suur," rääkis Valk ja lisas: "Pole parata, lähme eluga edasi ja leiame uued lahendused."

Kas akadeemiline test korraldatakse eritingimusel vastuvõtuks suve alguses, otsustab ülikool hiljemalt 1. maiks. "Kui bakalaureuseõppesse astumisel tuleb veel muudatusi teha, teavitame sellest esimesel võimalusel," lubas Valk. Magistri- ja doktoriõppes plaanitakse vastuvõtt korraldada algse ajakava kohaselt.

Ülikoolis tegutsetakse sihiga, et eriolukord ei takistaks kellelgi õpinguid lõpetamast. "Oleme vajaduse korral valmis lükkama lõpetamised ja kaitsmised augustikuusse. Doktoritööde kaitsmised toimuvad video teel," sõnas õppeprorektor.

Ta nentis, et praegu on kõige keerukam olukord praktikumidega, mis peaksid toimuma laboris, haiglas või mujal silmast silma. Palju küsimusi on välisüliõpilastel ja ajutiselt välismaal viibivatel üliõpilastel. "Otsime kõigile üliõpilaste muredele individuaalseid lahendusi," kinnitas Valk ning rõhutas, et kvaliteetne õppe- ja teadustöö Tartu Ülikoolis jätkub riigis kehtestatud eriolukorrast hoolimata.

Tema sõnu kinnitas ka Tartu Ülikooli haridustehnoloogia peaspetsialist Lehti Pilt: "Juba enne eriolukorra väljakuulutamist oli ligikaudu 70%-l Tartu Ülikooli kursustest olemas e-tugi ja kindlasti jätkame selle suunaga. Näiteks möödunud nädalavahetusel loodi juurde 30 uut e-kursust, mis võimaldavad üliõpilastel omandada teadmisi kaugõppe vormis."

Et asendada auditoorne õpe e-õppega ning toetada paremini üliõpilaste iseseisvat tööd, on õppejõud usinasti asunud oma e-toega kursusi täiendama. Veebiseminari vahend on Tartu Ülikoolis kasutusel juba ligi 360 e-kursusel ja videoloenguid on hakatud salvestama sadakonnal kursusel, kus seda varem ei tehtud, kirjeldas Pilt.

Peale selle pakub Tartu Ülikool ka kooliõpilastele ja täiskasvanud õppijatele eneseharimiseks ja teadmiste täiendamiseks e-õppe võimalusi. Lähiajal algab mitu huvitavat vaba juurdepääsuga e-kursust ehk MOOC-i, mis on kõigile tasuta: "Tehisintellekti algkursus", "Religioosne fundamentalism ja radikaalne poliitika", "Security in the Baltic Sea Region" ja "Estimation of Measurement Uncertainty in Chemical Analyses". Lisateave ja registreerimine on veebilehel moocs.ut.ee. Tartu Ülikooli kõigi e-täiendusõppe võimalustega saab tutvuda veebilehel ut.ee/et/e-taiendusope.

Allikas: Tartu Ülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.