Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Riik ja ettevõtjad: Eestis on tagatud piisav toiduvaru (2020-03-17 08:58:26)


16.03.2020.a a. Maaeluministeeriumis toimunud kohtumisel arutasid tootmisettevõtjaid esindavad organisatsioonid Eestis kehtiva eriolukorra ja toiduvarustuskindlusega seonduvate küsimuste üle -piisav toiduvaru Eestis on tagatud.

Maaeluminister Arvo Alleri sõnul on Eestis toiduvaru piisavalt. "Kauplustes toitu jätkub, aga kuna eriolukorra eesmärk on eelkõige see, et inimesed puutuksid üksteisega võimalikult vähe kokku, siis võiks koju perele varuda toiduaineid kaheks nädalaks. Nii saame vältida poodides liigseid kokkupuuteid inimestega," ütles minister.

Praegu ei ole teada olevalt ükski toidutööstus ega toidu tarnija (hulgikaupade vedajad, maaletoojad) oma tegevust peatanud, seega toiduvarustuskindlus on tagatud ja toidu tootmine isevarustatuse tagamiseks toimib. "Riik ja ettevõtjad teevad kõik selleks, et Eesti inimesed ära toita ja puudust ei tekiks," lisas minister ja soovis tänada kõiki inimesi, kes töötavad selle nimel, et toit meie laual oleks.

"Enne poodi minekut tasuks mõelda oma vajadustele ja kirja panna ostunimekiri, et kaupluses saaks ostud võimalikult kiirelt sooritatud ja hiljem poleks vaja ühe-kahe vajaliku toote pärast uuesti poodi minna," ütles minister.

Ka ettevõtjaid esindavate organisatsioonide sõnul toiduainete varustamisega probleeme ei ole. Raskusi võib tekkida eelkõige siis, kui töötajad peaksid massiliselt haigestuma. Samuti pidasid katusorganisatsioonid oluliseks, et säiliks piirideülene kaupade liikumine.

Nõupidamisel osalesid Taluliidu, Toiduliidu, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja, Kalaliidu, Aiandusliidu, Kaubandus-Tööstuskoja ja Kaupmeeste Liidu esindajad.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.