Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaagentuur rakendab kollektiivset kaugtöö vormis töötamist (2020-03-13 07:22:40)


Keskkonnaagentuur korraldab alates 13. märtsist 2020 igapäevatöö ajutiselt ümber: kõigil töötajatel on soovituslik teha oma tavatööd kaugtöö vormis. Kuigi üldist juhist viiruse leviku sellise meetmega tõkestamiseks ei ole veel antud, võimaldab ettevaatusabinõu üldine rakendamine distantstöö tõhusust igakülgselt testida.

Keskkonnaagentuuri direktor Taimar Ala sõnul on Keskkonnaagentuur juba aastaid pakkunud töötajatele suuremat paindlikkust ja vabadust oma tööülesannete korraldamisel ning võimalust töötada kodukontoris:

"Tööandjana oleme juba mõnda aega pürginud sotsiaalselt vastutustundliku ja peresõbraliku töökeskkonna poole ning katsetanud erinevaid kaasaegseid töökorralduslikke lahendusi, sh kaugtööd. Erinevaid distantsilt töötamise võimalusi on rakendatud juba pikka aega, kuid nüüd muudame kaugtöö tegemise üheks nädalaks uueks normiks," rääkis Ala.

Keskkonnaagentuuris personalivaldkonna eest vastutava üldosakonna juhataja Egle Hechti sõnul peavad kõik asutuse poolt pakutavad teenused jääma kaugtöö vormis töötamise ajal igakülgselt toimima:

"Kuigi soovitame kõigil töötajatel alates homsest teha oma igapäevatööd kodukontoris ja pidada koosolekud Skype kaudu, peavad töötajad olema tööajal kättesaadavad ja omavahel senisest rohkemgi suhtlema. Otsus annab hea võimaluse põhjalikult testida kaugtöö tegemist kui tänapäevast paindlikku töötamise vormi ja olla valmis olukordadeks, kus sarnaste meetmete rakendamine on hädavajalik," selgitas Hecht.

"Me oleme juba näinud distantsilt töötamise positiivseid mõjusid ning plaan on tulevikus erinevate töötamisvõimalustega jätkata. Füüsiliselt kohalolekult kaugtööle üleminek ei ole Keskkonnaagentuuri jaoks midagi erilist. Kollektiivne kaugtöö tegemine tavalisest suuremas mahus ja oluliselt pikema perioodi vältel võimaldab meil teha järeldusi selle töövormi laialdasema kasutuselevõtmise tõhususe kohta tulevikus ning loodame, et selguvad ka võimalikud kitsaskohad," lisas Hecht.

Pikemal kollektiivsel kaugtöötamise pilootperioodil fikseeritakse nii kaugtöö tegemisega seotud puudused kui ka kasud, ühtlasi kaardistatakse need lahendused, mis on osutunud toimivaks kitsaskohtade lahendamisel. Samuti ootab Keskkonnaagentuur, et kliendid ja koostööpartnerid annaksid asutuse üldmeilile kaur@envir.ee teada, kui mõni teenus või töölõik ei toimi testperioodil nii nagu vaja.

"Mõnepäevane kaugtöö ei ole senini probleeme tekitanud ja töö on tehtud, aga kaugtöö pikaajalisi mõjusid me tegelikult ei tea. Juhul kui testperioodil ilmneb, et kaugtöö vormis töötamine nii suure hulga inimestega ja pikal perioodil ei toimi, siis pööratakse otsus ümber, aga kui töö kvaliteet ei kannata, teeme siit kindlasti omad järeldused töö paindlikumaks korraldamiseks tulevikus," lubas Taimar Ala.

Me eeldame, et homsest teeb kodukontoris tööd üle saja Keskkonnaagentuuri töötaja ning kontorisse jäävad ainult need, kes teevad operatiivtööd ja vajavad sealjuures eritehnikat. Keskkonnaagentuuris on selline teenus ilmaprognooside koostamine nii üldsusele kui ka lennu- ja mereilmateadete edastamine.

Allikas: Keskkonnaagentuuri pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.