Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Välisüliõpilased hindavad õpi- ja elukogemust Tartu Ülikoolis väga kõrgelt (2020-03-03 07:50:57)


Maailma mastaapseimas üliõpilaste arvamusuuringus International Student Barometer (IBS) osales 2019. aastal 183 kõrgkooli üle maailma, sh 48 Euroopast ja neli Eestist. Uuringutulemuste põhjal on Tartu Ülikooli välisüliõpilaste hinnang õpi-, toetus- ja elamisoludele Eesti kõrgkoolidest parim. Euroopa kõrgkoolide võrdluses on Tartu Ülikoolile antud hinnang paremuselt 2.-6. kohal ja kõikide kõrgkoolide võrdluses 10.-60. kohal.

Küsitluses palutakse üliõpilastel hinnata nelja suuremat teemat: õpikogemust, elamistingimusi, tugiteenuseid ja saabumist/vastuvõttu. Need teemad on omakorda jagatud 82 tahu vahel.

Tartu Ülikooli õppeprorektor Aune Valgu sõnul on väga rõõmustav, et hoolimata välisüliõpilaste arvu suurenemisest on ülikool suutnud hoida nende õpetamisel ja toetamisel kõrget taset. "Ligi 90% meie välisüliõpilastest soovitaks Tartu Ülikooli oma sõbrale. See näitaja on üle 10% võrra enam kui mujal maailmas, Euroopas ja teistes Eesti ülikoolides," kommenteeris Valk.

Küsitluse õppetööd puudutavas osas annavad Tartu Ülikooli välis- ja väliskülalisüliõpilased kõrgeima hinnangu (rahulolijaid üle 95%) ülikooli õppejõudude asjatundmusele, hindamiskriteeriumide selgusele ja võimalusele osaleda ise õpetamistöös. Euroopa keskmisega võrreldes hinnatakse enam üliõpilastele antud tagasisidet ja juhendamist. Samuti väärtustatakse ülikooli õpikeskkonda, sh e-õppe võimalusi ja mitmekultuurilist üliõpilaskonda.

Tugiteenuste puhul hindavad välisüliõpilased enim seda, et neile jagatav teave on sisukas ja see aitab neil hästi valmistuda õpinguteks Tartu Ülikoolis. Üliõpilased on väga rahul eeskätt IT-valdkonnas (rahulolijaid 98%), õpirände keskuses ja raamatukogus pakutavate tugiteenustega.

Rahvusvahelisest keskmisest veidi madalama hinnangu andsid Tartu Ülikooli välisüliõpilased õpetamisoskustele (rahulolijaid 86%), majutuse kvaliteedile (80%), kohalikega suhtlemise võimalustele (63%) ja palvuskohtadele (67%). Võimalusega raha teenida oli rahul 48%, mis on selgelt väiksem näitaja kui Tallinnas asuvate kõrgkoolide õppijate puhul (62%).

2019. aasta sügisel tehtud küsitluses osales 532 ehk 27% küsitluse ajal Tartu Ülikoolis õppinud välis- ja väliskülalisüliõpilast. Eesti kõrgkoolide üldarvestuses vastas küsitlusele 32% välisüliõpilastest ja maailmas kokku 25%.

IBS-i korraldab Briti firma International Insight Group alates 2005. aastast. Eestis koordineerib uuringut SA Archimedes.

Allikas: Tartu Ülikooli uudis


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.