Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2020-03-03 07:33:56)


Politsei- ja Piirivalveametis registreeriti möödunud nädalavahetuse jooksul 141 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kaks avaliku korra rasket rikkumist ja 55 varavastast kuritegu, sealhulgas 31 vargust (viis eluruumidest ja üks sõidukist). Juhtus seitse inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai viga kaheksa inimest. Tabati 41 alkoholijoobes sõidukijuhti ning viis narkojoobes sõidukijuhti.

Piirilt väljastati 19 sisenemiskeeldu, Eestist saadeti välja kuus inimest ning kaks inimest rikkusid Schengeni viisaeeskirja. Riigipiiri ületati ebaseaduslikult ühel korral ning fikseeriti üks salakaubavedamise juhtum.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

28. veebruaril teatati, et Kesklinna linnaosas Viru tänaval asuvas toitlustusasutuses löödi 22-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

29. veebruaril teatati, et Kesklinna linnaosas Vabaduse väljakul lõi 24-aastane naine teist 24-aastast naist, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Ründaja peeti politsei poolt kinni.

29. veebruaril teatati, et Põhja-Tallinna linnaosas Mullamaa tänaval tungis 40-aastane mees kallale enda abikaasale, 39-aastasele naisele, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Mees peeti politsei poolt kinni.


29. veebruaril teatati, et Kesklinna linnaosas Lastekodu tänaval tungis 38-aastane mees kallale 22-aastasele mehele, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Ründaja peeti politsei poolt kinni.

29. veebruaril teatati, et Haabersti linnaosas Paldiski tänaval asuvas toidukaupluses ründas 25-aastane naine 29-aastast meest.

29. veebruaril teatati, et Kesklinna linnaosas Lastekodu tänaval tungis 38-aastane mees kallale 22-aastasele mehele, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Ründaja peeti politsei poolt kinni.

29. veebruaril teatati, et Lasnamäe linnaosas Raadiku tänaval ründas 38-aastane mees kallale 36-aastasele naisele, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Mees peeti politsei poolt kinni.

1. märtsil teatati, et Mustamäel Mustamäe teel lõi 46-aastane mees oma abikaasat, 45-aastast naist. Politseinikud toimetasid mehe jaoskonda.

1. märtsil teatati, et Lasnamäel Meeliku tänaval asuvas korteris ründas 30-aastane mees oma abikaasat, 28-aastast naist. Konflikti juures viibis ka alaealine laps. Politseinikud pidasid mehe kinni.

1. märtsil teatati, et Lasnamäel Katusepapi tänaval asuvas korteris ründas 24-aastane mees talle tuttavat 19-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

1. märtsil teatati, et Kesklinnas Luise tänaval lõi 33-aastast naist temale tuttav naine. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

1. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Väike-Patarei tänaval asuvas korteris rünnati 48-aastast meest. Kõik juhtumiga seotud isikud olid alkoholijoobes. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse kontrolli. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargused

1. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Tuulemaa tänaval asuvast sõiduautost on varastatud erinevaid tööriistu. Kahju 1050 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

29. veebruaril teatati, et Maardu linnas Haigla tänaval toimus konflikt 54-aastase mehe ja 44-aastase naise vahel. Mõlemad osapooled olid joobes ja tekitasid teineteisele kehavigastusi.


29. veebruaril teatati, et Maardu linnas Keemikute tänaval ründas 31-aastane mees 37-aastast meest, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

1. märtsil teatati, et Pringi külas põhjustas 49-aastane mees oma abikaasale, 50-aastasele naisele füüsilist valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Juhtumid piiril

28. veebruaril koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld lennuga Kiievist Tallinnasse saabunud 1961. aastal sündinud Ukraina kodanikule. Naisel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning tingimusi, samuti puudusid piisavad rahalised vahendid. Naine viibib lennujaama non-Schengeni alal kuni sobiva lennu väljumiseni.

28. veebruaril koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld lennuga Kiievist Tallinnasse saabunud 1996. aastal sündinud Ukraina kodanikule. Mehe reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged, puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning tingimusi, samuti puudusid piisavad rahalised vahendid. Mees viibib lennujaama non-Schengeni alal kuni sobiva lennu väljumiseni.

28. veebruaril koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld lennuga Istanbulist Tallinnasse saabunud 1989. aastal sündinud Kongo Demokraatliku Vabariigi kodanikule. Mehe viisa tunnistati kehtetuks ja ta viibib lennujaama non-Schengeni alal kuni sobiva lennu väljumiseni.

29. veebruaril koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld ja tunnistati kehtetuks viisa lennuga Tallinnast Minskisse saabunud 1980. aastal sündinud Valgevene Vabariigi kodanikule. Mehel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Isik lahkus lennuga Moskvasse.

29. veebruaril käitus 1989. aastal sündinud Ukraina kodanik agressiivselt võimu esindate suhtes, häirides kaaskodanikke ning osutus vastupanu kinnipidamisel ja solvas politseiametnikke. Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus koostas mehele ettekirjutuse Eestist lahkumiseks ja talle kohaldati sissesõidukeeld viieks aastaks. Kuni väljasaatmiseni viibib mees Kesklinna politseijaoskonnas.

1. märtsil saabus Tallinna lennujaama Kiievist 1989. aastal sündinud Ukraina kodanik, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged, puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning tingimusi, samuti puudusid piisavad rahalised vahendid. Mehele koostati piiril sisenemiskeeld ja ta viibib non-Schengeni alal kuni sobiva lennu väljumiseni.

1. märtsil saabus Tallinna lennujaama Kiievist 1987. aastal sündinud Ukraina kodanik, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele koostati piiril sisenemiskeeld ja ta viibib non-Schengeni alal kuni sobiva lennu väljumiseni.

1. märtsil pani 1979. aastal sündinud Valgevene Vabariigi kodanik toime varavastase süüteo väheväärtusliku asja vastu. 1. märtsil lõpetas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus ennetähtaegselt tema viisaga lubatud viibimisaja ja lühendas seda ühekordselt. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati sissesõidukeeldu kuueks kuuks.

1. märtsil soovis Tallinna lennujaamast lahkuda lennuga Berliini 1982. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik, kelle käsipagasis oli laetud revolver. Mehel on kehtiv relvaluba, kuid väidetavalt oli ta relva kotti unustanud. Mees viis relva koju tagasi ja jätkas reisi.

1. märtsil soovis Tallinna lennujaamast lahkuda lennuga Helsingisse 1986. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik, kelle ära antavas pagasis leiti läbivalgustuse käigus relvamulaaž, teleskoopnui ja käerauad. Mees on PPA ametnik, kes viis erivahendid ja relvamulaaži pagasi hoiukappi ning jätkas reisi ilma nendeta.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Asja rikkumine ja hävitamine

1. märtsi varahommikul kella 5.48 ajal sai häirekeskus teate, et Tartus Fortuuna tänaval põleb sõiduauto Jeep Grand Cherokee. Päästjad kustutasid tulekahju ning politseiuurijad selgitavad selle tekkepõhjuseid kriminaalmenetluses.

Juhtumid piiril

28. veebruaril kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Eesti numbrimärgiga Scania bussi, millel avastasid hulgaliselt tehnilisi vigu. Piirivalvurid tõkestasid tehnonõuetele mittevastava sõiduki piiriületused ning paigutasid selle tolliplatsile. Bussis viibinud neli reisijat jätkasid teed Venemaale omal käel.

28. veebruaril kell 22.08 tõkestati Koidula piiripunktis Eestisse sisenemine 56-aastasel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kelle Saksamaa Liitvabariigi registris olevast sõidukist leidsid tollitöötajad kontrolli käigus 30 000 Valgevene Vabariigi maksumärkidega sigaretti. Auto paigutati tolliplatsile ning juhile määrati rikkumise eest 600-eurone rahatrahv.

29. veebruaril saabus Luhamaa piiripunkti Venemaa numbrimärgiga Subaru sõiduauto, mida juhtis 1981.aastal sündinud mees. Piirivalvurid leidsid kontrolli käigus sõiduauto küljetaskust külmrelva, mis on relvaseadusest tulenevalt tsiviilkäibes keelatud. Juht koos külmrelvaga anti üle tollitöötajatele.

29. veebruaril kella 18 ajal avastas Saatse kordoni saanipatrull Setomaa vallas Perdaku küla lähedal ajutise kontrolljoone ebaseaduslikule ületusele viitavad jäljed, suunaga Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni piiripostini ja tagasi. Läheduses asuvas mahajäetud talus peeti kinni piiri ületanud 25-aastane Eesti Vabariigi kodanik, kellele määrati rikkumise eest 120-eurone rahatrahv. Juhtumist teavitati Venemaa Föderatsiooni piirivalvet.

1. märtsil kell 18 peeti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel kinni 36-aastane Moldova Vabariigi kodanik, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis seadusliku aluseta 21 päeva, neist ühe Eestis. Isikule määrati rahatrahv ja kehtestati üheks aastaks ja kuueks kuuks sissesõidukeeld.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

1. märtsil sai politsei väljakutse Rakveres Vabaduse tänavale, kus kaks 19-aastast naist lõid 24-aastast meest ja 18-aastast naist. Politsei pidas lööjad kahtlustatavatena kinni.

29. veebruaril teatati politseile, et Rakveres Vabaduse tänaval, kus 25-aastana naine lõi 27-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

1. märtsil sai politsei väljakutse Narvas Mõisa tänava meelelahutusasutusse, kus löödi 52-aastast meest. Politseile on teo võimalik toimepanija teada.

1. märtsil teatati politseile, et Narvas Kangelaste prospektil lõi 50-aastane mees 48-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel.

1. märtsil teatati politseile, et Narva-Jõesuus Laagna külas lõi 31-aastane mees enda 35-aastast venda. Politsei pidas lööja kahtlustatavana kinni.

29. veebruaril teatati politseile, et Narvas Jõe tänava meelelahutusasutuses lõid kaks meest 50-aastast meest. Politseile on teo võimalikud toimepanijad teada.

28. veebruaril sai politsei väljakutse Kohtla-Järvele Valli tänavale, kus 31-aastane mees lõi enda 51-aastast ema. Politsei pidas mehe kinni.

28. veebruaril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Sinivoore tänava korteris lõi 35-aastane mees 48-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kinni.

28. veebruaril sai politsei teate, et Narvas Linda tänaval lõi 16-aastane noormees 14-aastast noormeest.

Omastamine

28. veebruaril teatas 18-aastane naine Narva politseijaoskonda, et tema mobiiltelefon omastati, kui ta jättis selle transpordivahendisse. Ligikaudne kahju on 685 eurot.

Vargus

28. veebruaril alustati kriminaalmenetlus selles, et Kiviõlis Kauba tänava hoovist on varastatud ehitusmaterjale. Vargusega tekitatud kahju on ligikaudu 2235 eurot.

Varguse katse

29. veebruaril teatati politseile, et Jõhvis Puru tee kauplusest püüdis 15-aastane noormees varastada 265 euro eest riideid.

Juhtumid piiril

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 28. veebruaril kella 9.34 ajal Eestisse sisenemisel 1996.aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 28. veebruaril kella 10.54 ajal Eestisse sisenemisel kahte Tadžikistani Vabariigi kodanikku. Kuna meestel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati neile sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 28. veebruaril kella 23.36 ajal Eestisse sisenemisel 1997. aastal sündinud Indoneesia Vabariigi kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 28. veebruaril Eestist väljumisel 1948.aastal sündinud Valgevene Vabariigi kodanikku. Naise välismaalase pass ja elamisloakaart olid tunnistatud kehtetuks, sest ta oli omandanud Eesti Vabariigi kodakondsuse. Naine suunati tagasi Eestisse.

Narva raudteepiiripunktis kontrolliti 29. veebruaril Eestist väljumisel 1968.aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikku. Mees viibis Schengeni riikide territooriumil 28 päeva seadusliku aluseta, kõik päevad Eestis. Talle koostati ettekirjutis Eestist lahkumiseks ja määrati sisenemiskeeld üheks aastaks. Mees lahkus Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 29. veebruaril kella 8.53 ajal Eestisse sisenemisel 1995. aastal sündinud Ukraina kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 29. veebruaril kella 11.58 ajal Eestisse sisenemisel 1995.aastal sündinud Tadžikistani Vabariigi kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 29. veebruaril kella 14.28 ajal Eestisse sisenemisel 1965.aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna naisel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 29. veebruaril kella 20.20 ajal Eestisse sisenemisel 1990. aastal sündinud Ukraina kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 1. märtsil kella 1.42 ajal Eestisse sisenemisel 1960.aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna naisel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 1.märstil kella 15.17 ajal Eestisse sisenemisel 1966.aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna naisel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Avaliku korra rasked rikkumised

1. märtsil sai politsei teate, et Haapsalus Karja tänaval ründas 53-aastane mees 37-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 53-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

29. veebruaril sai politsei teate, et Haapsalus Tallinna tänaval lõi seni tuvastamata mees 37-aastast mees, kes sai viga.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised

1. märtsil sai politsei teate, et Lääneranna vallas ründas 20-aastane naine oma 20-aastast endist elukaaslast, kes sai viga.

28. veebruaril sai politsei teate, et Pärnus Laial tänaval lõi 36-aastane mees 35-aastast meest.

Vargus

29. veebruaril sai politsei teate, et Pärnus Metsa tänaval varastati eluhoonest televiisor TLC. Vargusega tekitati kahju ligi 280 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.