Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi eelinfo (2020-03-02 06:56:04)

Teisipäev, 3. märts

· Keskkonnaameti peadirektor Riho Kuppart ja Läti Keskkonnaameti (VVD) peadirektor Elita Baklāne-Ansberga kirjutavad Riias alla kiirgusalasele Eesti-Läti koostööleppele. KeA delegatsiooni koosseisus viibivad Riias ka Erik Kosenkranius, Ilmar Puskar ja Teet Koitjärv.

Kolmapäev, 4. märts

· 4.-5. märtsini on Helsingis Läänemere merekeskkonna kaitse komisjoni (HELCOM) aastakoosolek. Kavas on uuendada Läänemere tegevuskava ja võtta vastu soovitusi Läänemere seisundi parandamiseks. Eestit esindavad aastakoosolekul Keskkonnaministeeriumi asekantsler Harry Liiv ja merekeskkonna osakonna juhataja Rene Reisner

· Kolmapäeval valib KIKi roheideede konkursi Negavatt hindamiskomisjon saabunud 61 ideede seast välja need 12 meeskonda, kes pääsevad konkursi teise etappi ja need 5-7 meeskonda, kes pääsevad rahvahääletusele. Hindamiskomisjoni kuuluvad KIKi kommunikatsioonispetsialist Kati Raudsaar, finantsekspert Kadri Loide ning arengu- ja koostöökoja juht Helen Sulg. Samuti Keskkonnaministeeriumi nõunikud Liisa Puusepp, Made Saadve ja Janika Laht ning peaspetsialist Hendrik Hundt.

Neljapäev, 5. märts

· Keskkonnaministeeriumi kantsler Meelis Münt osaleb EL keskkonnanõukogu istungil Brüsselis. Kavas on arvamuste vahetus Euroopa rohelise kokkuleppe, Euroopa poolaasta rohestamise kohta ning vee seadusandluse hindamise üle. Samuti on plaanis heaks kiita õhukvaliteedi nõukogu järeldused.

· Pärnus Pernova loodusmajas toimub projekti "Nature Access to All" seminar "Ligipääsetav loodusturism - miks ja kellele?". Seminaril püütakse arutelu teel leida teoreetilisi ja praktilisi võimalusi ligipääsetava loodusturismi arendamiseks. Seminari korraldab MTÜ Lääne-Eesti Turism koostöös Eesti Puuetega Inimeste Koda ja Keskkonnaamet.

· 5. märtsil on tähtaeg Eesti Loodusmuuseumi keskkonnateemalise installatsiooni ideekonkursi tööde esitamiseks!

Eesti Loodusmuuseum kutsub kõiki huvilisi osalema avalikul keskkonnateemalise installatsiooni ideekonkursil. Konkursi võidutöö peab valmima esmaseks eksponeerimiseks 2020. aasta Muuseumiöö "Öös on aega" raames Tallinnas, Vesilennuki tn 12 ehk Lennusadama kõrvale planeeritava uue Eesti Loodusmuuseumi ja Keskkonnamaja hoonekompleksi krundil. Ideekonkursi objektiks on installatsioon teemal "Suursugune loodus" või "Inimene ja loodus" ning tööde esitamise tähtaeg on 5. märts 2020. Konkursile esitatud töid hindab komisjon ja konkursi auhinnafond on 7000€.

· Algusega kell 18 toimub Eesti Loodusmuuseumi loodusõhtu, kus sel korral on külas nahkhiireuurija Rauno Kalda. Loodusõhtu teemaks on "Nahkhiirtest Eestis ja mujal maailmas". Akadeemias vaatame otsa nii Eesti kui ka muu maailma nahkhiirtele ning uurime kust neid leida, mida nad söövad ja kas neist meile ka mingit kasu on.

Reede, 6. märts

· Reedest pühapäevani, 6. - 8. märtsini osaleb Keskkonnainspektsioon Eesti Näituste Messikeskuses (Pirita tee 28, Tallinn) toimuval meremessil, kus selgitame kalapüügiga seotud küsimusi ja muid keskkonnanõudeid, mida kalastajad, veesõidukite omanikud ning looduses liikujad peavad silmas pidama.

· Meremessil osaleb ka Keskkonnaagentuur, kellelt saab infot ilmahoiatuste uutest kriteeriumidest jpm.

· Reedest esmaspäevani, 6.-9. märtsil toimub KIKi roheideede konkursi Negavatt kodulehel rahvahääletus, mille tulemusena pääseb konkursi järgmisesse etappi veel kaks projekti. Rahvahääletusele pääsejad valib välja 4. märtsil konkursi hindamiskomisjon.

Laupäev, 7. märts

· Laupäeval, 7. märtsil algusega kell 19.00 toimub Pärnumaal Kilingi-Nõmme metsarajal rahvusvahelisele naistepäevale pühendatud matk "Naised metsas". Matkal saab igaüks oma meeled proovile panna pimedas metsas liikudes, kuulates öö hääli ja lahendades erinevaid ülesandeid. Osalema on oodatud pered ja sõpruskonnad, kes tahavad kogeda öise metsa olemust, hääli ja lõhnu. Osalejatel on vajalikud pea- või taskulambid ja tubli kogus julgust ning pealehakkamist. Parimatele metsas seiklejatele jagatakse auhindu. Kõigile retkelistele pakutakse kuuma teed ja küpsist. Üritus on kõigile tasuta.

Vajalik on eelnev registreerimine enne 6. märtsi Kabli külastuskeskuse e-posti aadressil info.kabli@rmk.ee; telefonil 5302 0833 või Soomaa külastuskeskuse e-posti aadressil info.soomaa@rmk.ee; telefonil 526 1924.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.