Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei-ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2020-02-11 08:29:35)

Möödunud nädalavahetusel registreeriti viis inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada viis inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 50, narkojoobes sõidukijuhte kaks. Piiril väljastati 14 sisenemiskeeldu ja Eestist saadeti välja kolm isikut. Schengeni viisaeeskirja rikkumisi esines kahel korral.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

7. veebruaril teatati, et Kesklinna linnaosas Suur-Karja tänaval ründas 34-aastane mees 26-aastast meest, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Ründaja peeti politsei poolt kinni.

7. veebruaril teatati, et Põhja-Tallinna linnaosas Angerja tänaval ründas 54-aastane mees 42-aastast naist, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Mees peeti politsei poolt kinni.

7. veebruaril teatati, et Kristiine linnaosas, Elektroni tänaval ründas 38-aastane mees endale tuttavat 39-aastast naist tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Mees peeti politsei poolt kinni.

8. veebruaril teatati politseile, et Kesklinnas Tatari tänaval tungis lõbustusasutuse ees 30-aastane naine kallale 29-aastasele naisele ja tekitas talle erinevaid kehavigastusi. Politseinikud pidasid 30-aastase naise kinni ja viisid jaoskonda, kus kiirabi osutas talle ka esmaabi.

8. veebruaril teatati politseile, et Kesklinnas Tatari tänaval tekkis konflikt 26-aastase mehe ja tundmatu inimese vahel, mille käigus tekitati tervisekahjustus. Kiirabi viis mehe haiglasse. Juhtunu asjaolud selgitab menetlus.

8. veebruaril teatati politseile, et Põhja-Tallinnas Telliskivi tänaval asuvas lõbustusasutuses lõi 39-aastane mees tuttavat 29-aastast naist ja tekitas talle füüsilist valu ning kehavigastusi. Kiirabi viis naise haiglasse ja politseinikud toimetasid 39-aastase mehe kahtlustatavana jaoskonda.

8. veebruaril teatati politseile, et Kesklinnas Vana-Viru tänaval toimus kaklus. Kiirabi toimetas kakluses vigastada saanud 32-aastase mehe haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab menetlus.

8. veebruaril teatati politseile, et Haabersti linnaosas Vabaõhumuuseumi teel tungis seni tuvastamata mees kallale 26- ja 27-aastasele mehele, tekitas kehavigastusi ja võttis ära ühe mehe mobiiltelefoni. Kiirabi toimetas mõlemad mehed tervisekontrolliks haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab menetlus.

8. veebruaril teatati politseile, et Lasnamäel Punasel tänaval tekitas tundmatu mees füüsilist valu 35-aastasele mehele.

8. veebruaril teatati politseile, et Põhja-Tallinnas Vasara tänaval tekitas 27-aastane mees kehavigastusi enda tuttavale, 24-aastasele naisele.

8. veebruaril teatati politseile, et Nõmmel Valdeku tänaval tekitas 46-aastane mees kehavigastusi 32-aastasele naisele tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Ründaja peeti politsei poolt kinni.

8. veebruaril teatati politseile, et Kesklinnas Narva maanteel asuvas toitlusasutuses tekkis konflikt 50-aastase ja 53-aastase mehe vahel, mille käigus tekitati tervisekahjustusi.

9. veebruaril teatati, et Kesklinnas Laial tänaval asuvas baaris ründas seni tuvastamata mees 44-aastast meest ja 43-aastast naist. Kiirabi toimetas kannatanud haiglasse kontrolli.

9. veebruaril teatati, et Lasnamäe tänaval asuvas korteris ründas 27-aastane mees oma elukaaslast, 45-aastast naist, tekitades talle füüsilist valu ja tervisekahjustusi. Politsei pidas ründaja kinni.

9. veebruaril teatati, et Kesklinnas asuvas klubis ründas seni tuvastamata mees 39-aastast meest. Kiirabi viis kannatanu haiglasse.

9. veebruril teatati, et Põhja-Tallinnas Kaluri tänaval asuvas korteris ründas 35-aastane mees oma elukaaslast, 32-aastast naist. Kannatanu arstiabi ei vajanud, politseinikud pidasid mehe kinni.

9. veebruaril teatati, et Lasnamäel Pae tänaval asuvas korteris ründas alkoholijoobes 54-aastane mees talle tuttavat 63-aaastast naist. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

9. veebruaril teatati, et Nõmmel Ravila tänaval ründas 18-aastane mees talle tuttavat 55-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

7. veebruaril teatati, et Lääne-Harju vallas Ämari alevikus ründas 29-aastane joobes mees 21-aastast naist ja 50-aastast naist, tekitades neile füüsilist valu ja kehavigastusi. Mees peeti politsei poolt kinni.

8. veebruaril teatati politseile, et Maardu haiglasse pöördus torkehaavaga 28-aastane mees, kes vajas arstiabi. Mees toimetati edasi Tallinnasse haiglasse.Juhtunu osas alustati kriminaalmenetlust.

8. veebruaril teatati politseile, et Maardu linnas Ringi tänaval tekitas 53-aastane mees kehavigastusi tuttavale 42-aastasele naisele. Politsei toimetas alkoholijoobes 53-aastase mehe jaoskonda.

9. veebruaril teatati, et Saue linnas ründas joobes alkoholijoobes mees oma abikaasat. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse kontrolli.

Juhtumid piiril

7. veebruaril koostati sisenemiskeeld Kiievist Tallinnasse lennanud 1988. aastal sündinud Ukraina kodanikule. Mehel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ning piisavad elatusvahendid, arvestades riigis viibimise kestust ja olemust, või päritoluriiki naasmiseks või transiidiks vajalikud dokumendid.

8. veebruaril saabus Tallinna lennujaama 1989. aastal sündinud Tai Kuningriigi kodanikust naine, kel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid ning piisavad elatusvahendid. Naisele määrati sisenemiskeeld ning tema viisa tunnistati kehtetuks. Naine lahkus samal õhtul lennuga Moskvasse.

8. veebruaril teatati Tallinna lennujaamas kahest Pakistani kodanikust mehest, keda ei lubatud lennufirma reeglite rikkumise tõttu lennule. Kuna mehed käitusid lennujaama töötajate suhtes agressiivseks, selgitati neile seaduslikke võimalusi edasi kaebamiseks. Mõlemalt võeti avaldus lennujaama töötajate tegevuse kohta. Pärast avalduse kirjutamist ja vestlust mehed rahunesid ning lahkusid lennujaama turvaalalt.

9. veebruaril saabus Tallinna lennujaama Kiievist 1990. aastal sündinud Nigeeria Liitvabariigi kodanik, kelle valdusest leiti võltsingutunnustega Nigeeria Liitvabariigi juhiluba, mis võeti vallasasja hoiulevõtmise protokolliga hoiule. Mehele väljastati piiril sisenemiskeeld ning tema viisa tunnistati kehtetuks. Mees paigutati sobiva tagasi lennuni lennujaama non-Schengeni transiitalale.

9. veebruaril kontrolliti Tallinna lennujaamas Moskvast saabunud 1996. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikku, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ning puudusid ka piisavad elatusvahendid. Mehele koostati piiril sisenemiskeeld ning ta paigutati sobiva lennu väljumiseni non-Schengeni alale.

9. veebruaril kontrolliti Tallinna lennujaamas Moskvast saabunud 1989. aastal sündinud Kasahstani Vabariigi kodanikku, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehe ühekordne lühiajaline viisa tunnistati kehtetuks ning talle koostati piiril sisenemiskeeld. Mees paigutati sobiva lennu väljumiseni non-Schengeni alale.

9. veebruaril kontrolliti Tallinna lennujaamas Kutaisist saabunud kahte Gruusia kodanikku: 1983. aastal sündinud meest ja 1986. aastal sündinud meest, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Neile koostati piiril sisenemiskeelud ning nad paigutati sobiva lennu väljumiseni non-Schengeni alale.

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Kehaline väärkohtlemine

8. veebruaril teatati, et Põlvas Nurme tänava korteris löödi 46-aastast naist. Meedikud andsid kannatanule esmaabi kohapeal. Juhtunu üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

Ööl vastu 9. veebruari sai politsei väljakutse Tartus Ülikooli tänava toitlustuskohta, kus 32-aastane joobes mees oli löönud 40-aastast turvatöötajat. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni. Viga saanud turvamees pöördus tervisekontrolliks traumapunkti.

Ööl vastu 9. veebruari sekkus 30-aastane turvamees Tartus Vallikraavi tänava meelelahutusasutuses kahe mehe vahel puhkenud tülisse, kuid saikaklevaid pidulisi lahutades ise viga. Turvatöötaja andis politseile üle agressiivse 23-aastase mehe, kes toimetati esmalt arestikambrisse kainenema. Turvamees pöördus ise esmaabiks traumapunkti.

Valgamaa

Kehalised väärkohtlemised

7. veebruaril teatati, et Otepää vallas Nõuni külas oli kahe mehe vahel puhkenud erimeelsus, mille käigus oli 46-aastane mees löönud oma 75-aastast isa. Eakas mees meedikute abi ei vajanud, küll pöördus ta asjaolude selgitamiseks jaoskonda.

8. veebruaril pealelõunal teatati politseile, et Valgas Kesk tänaval löödi 31-aastast meest, kes sai viga ning pöördus esmaabiks traumapunkti. Juhtunu üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

Viljandimaa

Vargus

9. veebruari õhtul teatas 46-aastane Põhja-Sakala vallas elav naine, et joobes elukaaslane varastas temalt sularaha. Teatele reageerinud politseipatrull viis mehe tol õhtul arestikambrisse kainenema ning juhtumi täpsemad asjaolud selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses.

Juhtumid piiril

7. veebruaril kella 12.40 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle viisa oli kehtetu. Piiripunkti saabunud naisele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

7. veebruaril kella 15 ajal tõkestati Koidula piiripunktis Eestisse sisenemine 56-aastasel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kelle põhjendused reisi eesmärgi kohta ei olnud usaldusväärsed. Samuti puudusid tal tarvilikud dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Piiripunkti saabunud mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Ööl vastu 8. veebruari tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine 43-aastasel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kellel puudusid asjakohased dokumendid õigustamaks reisi eesmärki ja tingimusi. Piiripunkti saabunud mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

8. veebruaril kella 9 paiku kontrolliti Koidula piiripunktis Venemaa registreerimismärkidega Fordi sõiduautot, mida juhtis Venemaa Föderatsiooni kodanik. Piirivalvurid avastasid, et sõidukil puudub kehtiv liikluskindlustus, mistõttu määrati juhile liiklusseaduse nõuete rikkumise eest 80-eurone rahatrahv. Peale menetlustoiminguid lubati mehel oma teekonda jätkata.

8. veebruaril kella 14.40 paiku kontrolliti Luhamaa piiripunktis USA registreerimismärkidega Dodge Sprinterit, mida juhtis Venemaa Föderatsiooni kodanik. Piirivalvurid avastasid, et sõidukil puudub registreerimistunnistus ning juhi esitatud liikluskindlustuse poliisi on võltsitud. Isiku kinnipidamine asendati maksega riigituludesse, numbrimärgita sõiduvahend paigutati piiripunkti tolliplatsile ning juht suundus tagasi Eestisse.

Ööl vastu 9. veebruari tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine Valgevene kodanikul, kellel puudusid asjakohased dokumendid õigustamaks reisi eesmärki ja tingimusi. Piiripunkti saabunud mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

9. veebruaril kella 16.50 ajal avastasid piirivalvurid Koidula piiripunktis ühest Venemaa Föderatsiooni numbrimärgiga Toyota Camryst kiirusmõõteseadet avastava või selle tööd häiriva seadme ehk antiradari, mille omamine ja kasutamine Eestis on keelatud.

9. veebruaril kella 16.20 paiku kontrolliti Luhamaa piiripunktis Läti registreerimismärkidega BMW sõiduautot. Piirivalvurid avastasid, et sõiduki registreerimismärk ei vasta nõuetele, mistõttu võeti numbrimärk hoiule. Peale esmaseid menetlustoiminguid lubati mehel oma teekonda jätkata.

9. veebruaril kella 17.30 paiku kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Usbekistani Vabariigi kodanikku, kelle viisa oli kehtetu. Piiripunkti saabunud mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

9. veebruaril sai politsei väljakutse Rakveres Mulla tänava korterisse, kus 37-aastane mees lõi tuttavat 33-aastast meest. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni.

9. veebruaril teatati politseile, et Rakveres Võidu tänava korteris lõi 44-aastane mees 48-aastast elukaaslast. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

9. veebruaril teatati politseile, et Vinni alevikus lõi ja tõukas 17-aastane mees enda 27-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

9. veebruaril sai politsei väljakutse Narvas A.-A. Tiimanni tänava korterisse, kus 31-aastane mees lõi 32-aastast abikaasat. Lööja lahkus enne politsei saabumist. Kõik juhtunu täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel.

9. veebruaril teatati politseile, et Narvas Kangelaste prospekti korteris lõi 37-aastane mees 36-aastast abikaasat. Lööja lahkus enne politsei saabumist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

9. veebruaril teatati politseile, et Narvas Tallinna maantee korteris lõi 53-aastane mees enda 73-aastast isa. Politsei pidas lööja kahtlustatavana kinni.

9. veebruaril lõi 36-aastane mees Narva-Jõesuus L. Koidula tänaval enda 24-aastast abikaasat. Politsei pidas lööja kahtlustatavana kinni.

9. veebruaril sai politsei väljakutse Narva V. Gerassimovi tänava korterisse, kus 59-aastane mees lõi 61-aastast abikaasat. Politsei pidas mehe kinni.

8. veebruaril sai politsei väljakutse Sillamäel Kesk tänava korterisse, kus 43-aastane mees põhjustas füüsilist valu enda 52-aastasele elukaaslasele. Politsei pidas mehe kinni.

8. veebruaril teatati politseile, et Sillamäel Viru puiestee trepikojas tõukas naaber 35-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

8. veebruaril sai politsei väljakutse Narvas A. Bastrakovi tänava korterisse, kus 47-aastane mees lõi 41-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kinni.

7. veebruaril teatati politseile, et Narvas Kreenholmi tänava kaupluses lõi 27-aastane mees 68-aastast teist meest. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Ähvardamine

9. veebruaril ähvardas Narvas Kreenholmi tänava korteris 38-aastane mees 35-aastast abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Röövimine

8. veebruaril teatati politseile, et Narvas Energia tänava korteris ründasid kaks meest neile tuttavat 54-aastast naist. Samuti varastasid mehed naiselt pangakaardi. Politsei pidas 31- ja 39-aastase mehe kinni.

Juhtumid piiril

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 7. veebruaril Eestist väljumisel 1973.aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Mees viibis Schengeni riikide territooriumil 46 päeva seadusliku aluseta, neist kaks Eestis. Talle koostati ettekirjutis Eestist lahkumiseks ja määrati rahatrahv 200 eurot. Mees lahkus Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 7. veebruaril Eestisse sisenemisel 1986. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna naisel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 7. veebruaril Eestisse sisenemisel 1987. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna naisel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

9. veebruaril sai politsei teate, et Paides lõi 69-aastane mees oma 36-aastast kasutütart. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised

9. veebruaril sai politsei teate, et Haapsalus Tallinna maanteel lõi 26-aastane mees 22-aastast meest, kes sai viga.

8. veebruaril sai politsei teate, et Haapsalus Tallinna maanteel lõi seni tuvastamata naine 25-aastast naist.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised

9. veebruaril sai politsei teate, et Kilingi-Nõmmes lõi 30-aastane mees ühise alkoholi tarvitamise käigus 20-aastast naist, kes sai viga.

8. veebruaril sai politsei teate, et Pärnus Nelgi tänaval lõi 23-aastane mees oma 20-aastast endist elukaaslast.

Vargus

7. veebruaril sai politsei teate, et Pärnus Kopli tänaval varastati eramu territooriumilt sõiduauto Volvo. Sõiduk on omanikule tagastatud.

Sõiduki omavoliline kasutamine

8. veebruaril sai politsei teate, et Põhja-Pärnumaa vallas kasutas 21-aastane mees omavoliliselt sõiduautot Dacia. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Saaremaa

Kehaline väärkohtlemine

7. veebruaril sai politsei teate, et Kuressaares Pikal tänaval lõi 19-aastane mees 37-aastast meest, kes sai viga.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.