Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tarbijakaitseameti nimekirja sattus mitu tuntud firmat (2020-01-14 11:36:57)
 

Must nimekiri

Komisjoni otsus on kauplejale täitmiseks vabatahtlik. Kui kaupleja otsust 30 päeva jooksul ei täida, kantakse ta otsuseid mittetäitvate kauplejate nimekirja kuni otsuse täitmiseni, kuid mitte kauemaks kui 12 kuuks.

Kaupleja, kes ei ole järginud komisjoni otsust ega ole teavitanud Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ametit kirjalikult otsuse täitmisest või maakohtusse pöördumisest, kantakse Tarbijakaitseameti ja komisjoni veebilehel avaldatud komisjoni otsuseid mittejärginud kauplejate nimekirja.

Mobiilivaates on mugavam vaadata nimekirja lingilt.

Nõuanne! Konkreetse otsuse või Sind huvitava ettevõtjat puudutava otsuse leidmiseks sisesta pealkirja reale ettevõtja nimi või otsuse number vastavasse aknasse.


Must nimekiri Lugemiseks klikka lingil!


Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ametil on õigus lisada e-poodide musta nimekirja kauplejaid, kes on toime pannud korrarikkumise või kes ei ole täitnud tarbijavaidluste komisjoni otsuseid. Vaata täpseamalt Avalikkuse ohust teavitamise kord (355.06 KB, PDF)

Kauplejaid, kes on toime pannud korrarikkumise või ei ole täitnud tarbijavaidluste komisjoni otsust, hoitakse nimekirjas 1 aasta nimekirja lisamisest. Kaupleja kustutatakse nimekirjast, kui kaupleja on nimekirja kandmise aluseks olnud korrarikkumise kõrvaldanud või tarbijavaidluste komisjoni otsuse täitnud ning sellest Ametit teavitanud.

Tarbijavaidluste komisjoni (edaspidi TVK) otsuseid mittetäitnud kauplejate nimekirjast kustutamise kohta saab informatsiooni siit.
Amet juhib tähelepanu, et e-poodide musta nimekirja avaldamise eesmärk on panna e-kauplejaid üle vaatama ühtlasi kõiki oma müügitingimusi ning kasutatavaid kauplemisvõtteid.

E-pood, mis reaalselt ei tegutse, tuleb kaupleja poolt sulgeda, et mitte tarbijaid eksitada. E-poe üleval hoidmine ilma reaalse tegutsemiseta võib olla käsitletav ebaausa kauplemisvõtte kasutamisena kaupleja poolt.

Ettevõtte olemasolu saab kontrollida äriregistri veebilehelt https://ariregister.rik.ee/lihtparing.py.

E-kauplejatele koostatud juhendiga saab tutvuda siin (PDF).

 

Allikas: Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ameti koduleht


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.